Ооо с боба имам куриози и аз.
Прияло ми се е боб , ама чорба или яхния много сложно за такъв слаб готвач като мен , та реших бобена салата. Какво толкова , само ще го сваря и ще му сложа лук и подправки.
Ии как се вари боб изчетох целия интернет , защото не може така да си правя бобена салата аз , без да се образовам. Звънях на мама за консултация , която потвърди всичко и даде още няколко практически съвета , да не слагам сол във водата , пожела ми успех с пресипнал глас , и кой знае какви палци е стискала жената , като ме знае.
И вече станала магистър в специалност бобоварене , слагам боба да се вари според всички инструкциите , уверена как ще го закова сега тоя боб и ще ям най-яката салата. Слаб огън на най ниска степен , а аз нетърпеливо слюноотделям и проверявам тенджерата на всяка кратна на 3 минута
Останалото е класика в жанра , писна ми да се въртя в кухнята отидох да си пусна филм. От опиянението ме извади мама по телефона - Какво стана с боба? - реторичен въпрос. - Здрасти мамо , какъв боб? Ааааааа бобаа!
Смрадта вече са я описали. Най-малко овъглените бобчета най-отгоре все пак не бяха толкова лоши.