- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Бобът го обожавам на тепсия, еййй, страшна вкусотия ;д
Да разкажа и аз някой куриоз, за когото се сещам
Ще се правя на майстор сладкар аз, колко сложно да е, мисля си. Това още в прохождането ми в дебрите на кулинарията
Ta, рецептите са прилежно подбрани, постарах се да ги позапомня, че иначе каква сладкарка ще съм с рецептите в ръка, амаха. Ставаше въпрос за някви сладки и сладкиш, ако не се лъжа
След дълги борби и върховна мацаница из кухнята, сладкишът е опечен, а сладките се слагат във фурната. По това време бяхме все още с майката на печките, а.к.а безсмъртният Раховец ;д, та като вървеше фурната, отгоре котлоните се нагряваха стабилно. Майстор сладкарът, в мое изпълнение, реши, че е крайно изморен от тази борба и ще си почине малко докато станат сладките. Дотук всичко е стабилно, усилията са възнаградени, ще се ядат сладки неща, всички са доволни! Да де, ама нали чавка ми е изпила мозъка, та съм оставила сладкиша отгоре на фурната, и се чудя какво мирише на изгоряло, хехе, дали пък не беше стааабилно прегорял?
Още ми пускат по някоя шегичка по тоя случай
![]()
Последно редактирано от NqkfaNikakva21 : 05-06-2014 на 17:38
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
http://www.dailyhiit.com/hiit-blog/h...r-pizza-crust/
Някакъв по-прост вариант има ли? Основно ме интересува дали ще мога го да настържа на ренде тоя карфиол, че нямам робот.
И трябва ли да се пече отделно или мога направо с плънката отгоре да си го пека като нормална пица?
http://hihonas.blogspot.com/2013/11/blog-post_23.html - Ето тук гледах пица с блат от карфиол , но не съм го пробвала.
Според мен, ако го повариш повече време, ще омекне стабилно и ще си го намачкаш без робот.
Аз бих го запекла предварително малко, после с плънката.
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
Мойте гафове в началото бяха къде-къде по-куриозни. Кво е то тва изгорен сладкиш или боб?! С приятелка решихме, че ни се ядат понички и се хванахме да правим в нас. Омесихме ги, сгорещихме олиото и започнахме, внимавайки с решетъчната лъжица от пластмаса на майка. Беше подарък от някого тоя комплект и по принцип мамето хич не внимаваше с нея ама ние нали сме малки и... И в един момент, щастливи и доволни си пържим ние ама изпуснах нещо и тръгнах да се навеждам, хвърляйки шпатулата в олиото. Надявах се, че понеже не съм сама, аверката ще се усети да я извади ама за моя изненада като се надигнах от пода, намерих само разтопена пластмаса и отвратителен аромат на изгоряло. За разкош. По-късно, със вече сменено олио и проветрена кухня, момичето си потопи пръста и изохка и аз такава една много непукистично настроена си викам „нещо я е пръснало тая шматка, нищо и няма“. Да бе да, изяде ми дефламол-а говедото гадно.
Гледам, че тука някои бая се занимавате, искам да ми препоръчате някакви по- изчанчени неща с не много изчанчени продукти обаче. Имам да посрещам гости и искам да ги зарадвам с нещо по- интересно от традиционните ястия.
Само на мен ли като ми се размразят замразените плодове, са ми леко гадни? Обичам си пресни май :Д
първото което ми хрумва е миш маш и гуакамоле ама нека другите да кажат
Зависи как ги размразяваш. Ако не е прекалено насилствено и не ги свариш в микровълновата - супер са си.
Аз си купувах цели пакети замразени плодове - тропическите миксове са напълно окей, малините са напълно окей, горските плодове - и те. Ягоди обаче май не обичам размразени.
102, миш машът е традиционно българско ястие :д
За гуакамолето си прав.
Бих казала и хумус, маслиново песто, салата Капрезе.
Би могла да свариш много твърдо яйца, да ги разполовиш, да смешиш жълтъка със сирена и да ги напълниш със шприц. Или да нарежеш краставицата на пънчета, да ги издълбаеш и напълниш със сирена.
Дори с най-прости продукти, каквито си яла милиони пъти, може да поднесеш просто ястие по завъртян начин
Хрумва ми и най-любимата салата на семейството за нова година - айсберг, зелена ябълка, пушена сьомга, краставица, дресинг от лимонов сок, кисело мляко и майонеза.
Друга моя любима салата - настъргани цвекло, моркови, зелена ябълка + дресинг от зехтин, мед и горчица + начупени орехи.
А нещо, което напоследък си правя аааадски често - сваряваш кус-кус (той не се вари, де, а се оставя за 5 минути във вече кипнала вода, свалена от котлона), добавяш му зехтин и обилно кориандър, прибираш в хладилник. Задушаваш ситно нарязана червена чушка и морков, прибавяш ги към кус-куса и пак прибираш в хладилник.
А ако ти трябва основно - бутчета с мед и сусам! ЕДИН ПЪТ СА! Пиши, ако ти трябва рецепта. Елементарно се правят, само дано да имаш фурна.
Ако ти трябва десерт, свиркай, и за това имам предложения.
Последно редактирано от PinkPan7her : 05-06-2014 на 23:35
ne znam, az преди 2 месеца за пръв път ядох миш маш и ми беше супер странно ;д
Вчера пак направих от чудесното гуакамоле, което малко пооткраднах от един сайт с рецепти и два пъти по толкова си го измислих, защото замествах някои продукти, а и прибавях нови. Но става божествено! Кеф ти с чипс, кеф ти на препечени филийки...каквото се сетите!
Ето рецептата: http://empirina.blogspot.com/2014/02...l#.U2ndG3DQL1E
Значи първо - чесновите хлебчета от линка на Ко https://i.imgur.com/mI7cWAY.jpg
Станаха супер вкусни, доволна съм от себе си, защото за първи път меся хляб, любимият ги хареса и са много лесни и ще си правим и друг път, но не с чесън, рецептата е добра база за всякакви (:
И второ - тортата ми за рождения ден (който беше февруари, но чак сега качих снимките :Д)
https://i.imgur.com/C61rzt0.jpg
https://i.imgur.com/jFfGaXP.jpg
Торта с еклери (профитероли) с баварски крем и сладко от портокалови корички и ванилови пандишпанови блатове с портокалови корички (не сладко) и ганаш от бял шоколад. Измислих си я сама, защото реших, че трябва да е с портокал, а рецептите от интернет не ми харесаха особено и се получи доста добре, макар че май трябваше да сиропираме блатовете с нещо.
Не я правих сама, защото беше доста голяма и трудоемка с всичките тези еклери.
Последно редактирано от Ewok : 05-07-2014 на 09:41
Благодаря много за предложенията! Надявах се точно ти да се включиш, защоот съм забелязала, че правиш ястията с желание и умееш да ги поднасяш по подходящ начин. Задължително ще приложа някое от нещата, може би тези със сирената, обожавам всякакви.Иначе, приемам и идеи за десерти, но такива, които се правят без термична обработка
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...57055601_n.jpg
A Тука авокадото мачкано ли е, пасирано ли е? Отгоре има само яйце нали![]()
Последно редактирано от therichbitch : 05-07-2014 на 14:12
Намачкано с вилица и овкусено със сол и пиперНяма да си цапам пасатора за едно кирливо авокадо, я :д
Само яйце е и най-накрая му хванах спатията как хем жълтъкът да не е суров, хем белтъкът да не е прегорен :д Слаб котлон! Знам, открих топлата вода
Десерт - брауни или шоколадови мъфини? И двете са елементарни, обещавам!
Точно от пържени яйца най-много се притеснявам и категорично отказвам да правя такива неща за ядене. :д Имам чувството, че всеки момент яйцето в тигана ще изпръска изключително гадно и ще ме изгори жестоко. Хиляди пъти предпочитам да ги сваря, да ги обеля и да си ги хапна в салата с каквото открия в хладилника.
Бтв отдавна не съм се хващала да правя целувки. Тези от пекарните хич не ми харесват, аз ги обичам по-течни/меки/както-искате-го-наречете в основата си. :333 Събота/неделя мисля да забъркам малко, хем и бащата ще е щастлив.
Благодаря за комплимента, ето и няколко изпробвани рецепти!
http://innahinthekitchen.blogspot.de...blog-post.html - Какаови мъфини с шоколадов ганаш! Обрах точките с това. А цветните точки са на Доктор Йоткер, има ги в Пикадили. Ако нямаш време за ганаш, просто сложи шоколад в тестото. Не го пропускай! Когато някой ти каже как е направил невероятен шоколадов сладкиш, ама без шоколад, а само с какао, не му вярвай! Вкусът е коренно различен, изобщо не е толкова богат. На снимките виждаш колко щедро съм намазала с ганаша, та шоколад в тестото само щеше да утежни положението. Но... както казах - ако нямаш време за ганаш, на всяка цена бумкай смело шоколад!
http://innahinthekitchen.blogspot.de...g-post_22.html - Бананови мъфини, но не ги подценявай заради наличието на най-обикновени банани. Невероятен аромат имат!
http://313personalities.blogspot.de/...blog-post.html - Портокалови мъфини с шоколадов ганаш. АЙ! Отново - ако нямаш време да бъркаш ганаш и да чакаш да изстива, просто сложи парченца шоколад в тестото.
Ако пробваш нещо, свиркай! Искам снимки!! :д
ОО, имаш блог за готвене, не знаех, че си чак толкова запалена. ЯКоЩе ги пробвам, благодаря за рецептите, ама май не сега- нямам фурна
Засега си правя домашни фереро, нямат нужда от фурна и обичам бял шоколад :Д
Ооо, как домашно Фереро?
Ние с моя правихме домашни Рафаело, ама не ми допаднаха особено.
Вече пиша само в този 313personalities, бая неща имам да качвам, даже и снимки съм направила :д
Ако нямаш фурна, можеш да направиш някакъв десерт на база кисело мляко, рикота, заквасена сметана и плод, който да охладиш добре. Може да е парфе, като просто добавиш желатин - рецепти има бол в нета и са лесни. Може и да е само кремче.
Но домашно Фереро е превъзходна идея, чакам рецепта! Може и снимки!
Последно редактирано от PinkPan7her : 05-07-2014 на 21:50
може и някакви трюфели и сурови тарталети
ето и едно място с всякакви такива идейни рецепти http://www.rawfoodrecipes.com/recipes/
Опс, грешен пост :д
Последно редактирано от PinkPan7her : 05-08-2014 на 01:39
^туй май за дневника трябваше да е :д
едит: бях показвала и прехвалила моя измислена леща на фурна
доста трудно ми беше да си призная, обаче... ужасна беше
дори ми става лошо като си помисля за нея
дори се сърдех, че вкъщи не им допадаше
;/////////
Последно редактирано от galaxy29 : 05-08-2014 на 01:43
По празниците направихме с приятелката втори опит за пипала от октопод на грил. Този път беше успешно и си облизахме пръстите. Разликата е, че първия път го размразихме и веднага варихме направо към 40-50мин. Техниката е друга. Слага се още дълбоко замразен във вече кипяща вода и след като омекне от леда се държи 2мин. После се вади и се топва в ледена вода за още 2 мин. Тези води се сменят и тази поцедура за по 2мин. в кипяща и ледена вода се прави още 2 пъти. Накрая вече се вари 40мин. и накрая пак се охлажда в ледена вода. После 24h в марината, като задължителна съставка в марината са 2-3 коркови тапи заради ензим в тях, който омекотява октопода. За край мяташ на грила и печеш до златист загар. Може и на грил тиган с капак, защото доста пръска. Става точно като в гръцките ресторанти. Сипваш си Узо и си цар.
PS: Ако има интерес ще дам линк за точната рецепта. Пакет замразени пипала към 1-1.5кг излизат 18-20лв.
Ами ето тази рецепта ползвах мисля , но не съм сигурна довечера пак ще погледна, че съм на телефона
ahttp://alia.tropot.net/2010/12/20/%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%B8-%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B1%D0%BE%D0%BD%D0%B8-ferrero-rocher/
А рафаело също съм правила и всички си облизаха пръстите, аз ги предпочитам пред ферерото :Д
Охо, те са 2 блога, ще го чета този с 313 :Д
Последно редактирано от therichbitch : 05-08-2014 на 16:44