Между другото, алкохолната марината е голямо нещо. Обикновено е идеална за месо, ма понякога и за зеленчуци, както казах одеве. Аз като пиша, пиша само от личен опит. Та ето няколко идеи:
Свински пържоли с риган и бахар - Взиамате свинско. Може и пържоли. Ма кво ви душа иска. Режете една глава лук, слагате месото, заливате с водна чаша ракия, слагате начукани 3 4 зърна бахар и черен пипер. Печете на скара или на фурна без фолио, яде се със салата.
Свинско с бира - чук е, ако се наръси с типичната за пилето подправка куркума и червен пипер. Яко черен пипер и пресен чесън на филийки. Малко доматен сок. Перфектно е за бира и вино.
Имам още доста, ма сега не ми се пише.