- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
казвам, че изглеждаше изрична, защото постоянно твърдеше, че е опасна, без да споменеш, че не при всеки
ако наистина не си го твърдяла, окей
но ако не, значи се изнизваш като плужек от водопроводна тръба ;/
Правих си домашен сладолед ... повече никакъв купен О.о
Едната част беше с кокосови стърготини, другата с какао! Омномном, изядохме почти цялата кутия![]()
![]()
препоръка* като слагате какаото в крема (преди да смесите със сметаната), оставете си и неразбито какао, става уууникално!
Мощно препоръъчвам рецептата, търпи всякви вкусови промени
http://tedytitova.blogspot.com/2014/...g-post_22.html
И една бисквитена тортичка. Страшен вкус стана, препоръчвам използването на маслени бисквити, много добро!
http://i62.tinypic.com/2mzh6rq.jpg
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
коки, ако живеехме заедно, щяхме да имаме чували с кокос
вкъщи никой не обича ;/
Оле О.о
Ние оообожаваме :д
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
Коколино, тебе те знам, че имаш як вкус, затова ще пробвам да направя сладоледа. :3
Бтв Лин, домата наистина е плод. :/
Последно редактирано от fUcKsMiLe : 06-12-2014 на 23:25
*сън*
http://youtu.be/xJppROMC7uU всичките неща ми допаднаха много
хора, майка ми е направила супер мулти зеленчукова супичка, има и тиквички!
Какво сте се задрапали за тая риба с мляко-не знам
мен пък риба като цяло не ми понася /освен филета,риба тон и сьомга, най-вече в суши/, какво да кажа? Никой да не яде риба, че има риск
Хорааа, така ми се иска да направя някаква тортичка за рождения ден на нашите, ама няма да имам време
Я препоръчайте нещо бързо, лесно, вкусно и ще помисля дали да я правя или да купя готова
http://recepti.m.gotvach.bg/r-4042-%...80%D1%82%D0%B0
препоръчвам, изпробвана е
бърза, лесна, вкусна и добре изглеждаща :д
пише, че е великденска, защото за украсата й се ползват натрошени шоколадиви яйца... тъй че си става за всякакви поводи :д
аз обаче заместих шоколадовите яйца, със смлени лешници и отгоре наредих ягоди във формата на сърце
иначе можеш да я сиропираш и с компот, аз реших с мляко, защото отгоре сложих плодове
божествено става
Finally home!
Нека готвенето запооочне! :Д
Лятото хората не ядат манджи, пък аз се разбивам, понеже съм си удома :Д
едит:
как се желира месо? четох уж в нета, ама не схванах нищо ;д
Последно редактирано от NqkfaNikakva21 : 06-18-2014 на 17:56
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
Ами, с моите бегли познания за желираните меса си мисля, че си правиш аспик и после с него заливаш месото или пък варип месото в аспика, ддз, нещо такова трябва да е :Д
http://www.tigan.bg/%D1%80%D0%B5%D1%...%BB%D0%B5-5693
Едно време бабите са правили месо в буркани. Та там се желирало само, без желатин. Такава технология ми трябва ;д Ама за домашни условия, де, за момента нямам казан да изварявам буркани![]()
![]()
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
ми, то принципно аспика се прави с разни крачета, уши и такива неща с хрущяли - в тях има желатин, но става много бавно и нямам представа как точно се прави
Последно редактирано от Ewok : 06-19-2014 на 08:11
Моя милост аспик не знае какво е, но знае защо месото се желира...вари се с кости, които се разцепени...т.е. в костния мозък има желатин, който след охлаждане стяга....същият ефект има и приготвянето на месото в бульон от телешки кости, не с вода....
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Вижте какво се случва във Варна. Вижте бедствието, което отнася градът ни. http://vbox7.com/play:2601badc4a
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/...47968544_n.jpg
Много моля, който има желание и възможност да прати смс с текст DMS VARNA на номер 17 777.
За желираното месо ... набутах месо в буркани и във фурната. Като престоят една вечер в хладилника се желира ;д
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
Искам да благодаря на Пирина за прекрасната рецепта за цитронада. Домашните много я харесаха, сега се изстудява и до довечера ще е готова напълно за консумация. Направих я с газирана вода, защото дядо ми си има бтилка за газиране и стана прекрасна, чак сама си ръкоплясках.
Някакви изпитани и лесни рецепти с пилешко (гърди,бутчета)? Започвам НВД и се очаква 2 месеца да ям еднообразно, освен ако не се стегна и не понауча някои неща.![]()