.
Отговор в тема
Страница 72 от 199 ПървиПърви ... 226268697071727374757682122172 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 776 до 1 800 от общо 4966
    Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    Цитирай Първоначално написано от Speedz Виж мнението
    Някакви изпитани и лесни рецепти с пилешко (гърди,бутчета)? Започвам НВД и се очаква 2 месеца да ям еднообразно, освен ако не се стегна и не понауча някои неща.
    http://goodfood.bg/?go=recipes&p=detail&gf_recipeId=282

Снощи го правих и стана адски вкусно! Готвих го 90 минути и стана супер крехко. Смятам, че ще стане ок и с гърди И с малко повече пащърнак, за първи път ядох и много ми хареса.

Мега фен Аватара на tori
    Аз по принцип чиста газирана вода не пия, защото ми е гадна, но в ей такивадомашни безалкохолни си трябва.
    Най-ужасното е, че мнго я харесаха в нас и купешката и заведенската едва ли ще я пропият пак. :д Щастливо ми е.
    А пък мацката на диета да пробва - пилешко със сирена, печено и със разни сосчета (мисля си за бешамел), на тиган със зехтин и зеленчуци, на роленца, по китайски със ориз и зеленчуци, мисля дори са ми правили панирано пиле като в KFC.

Мега фен Аватара на Dagichka
    аз пък да питам за някакви хубави рецепти с броколи? яла съм само веднъж на една сватба и беше май просто сварено и овкусено като салата и си умрях от кеф :д ама наще ме изгледаха с подозрение, като казах, че броколито е вкусно и искам да сготвя нещо с него :д

Мега фен Аватара на galaxy29
    виж тез
    http://www.supichka.com/2012/11/blog-post_3.html
    http://www.gingerylemon.com/2012/11/...t-brokoli.html
    изглеждат интересно, но не съм ги пробвала и не зная дали ще са вкусни ;/

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Вчера октоподът стана невероятен. Това беше трети опит и вече открих тайната. Повечко време се вари, а и в маринатата седи 24 часа.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    А пък мацката на диета да пробва - пилешко със сирена, печено и със разни сосчета (мисля си за бешамел), на тиган със зехтин и зеленчуци, на роленца, по китайски със ориз и зеленчуци, мисля дори са ми правили панирано пиле като в KFC.
    Е, добре, как ДИЕТА ти се връзва със сирена и гадни брашнени сосове??

Безумно вкусна и лесна рецепта за пилешко - правиш марината от 2 с.л. бяло вино, 2 с.л. зехтин, 2 с.л. соев сос, скилидка чесън, 1 ч.л. настърган джинджифил и щедра супена лъжица мед. Накисваш пилешки бутчета - ама само долната част, без кълката, за 6-8 часа. Вадиш, овалваш в сусам и печеш в тавичка, в която си наляла маринатата плюс малко вода.
    РАЗКОШНО Е!! Наричам ги "боздуганчета с мед и сусам".

Иначе съм фенка и на просто изпечени бутчета в бира.

А оня ден каква салата ядох в Хепи, лелеееее, няма да мирясам, докато не я докарам същата! Суров спанак, киноа, печени чушки, варено яйце + соево-горчичен дресинг. НЯМА ТАКАВА ВКУСОТИЯ, взе ми ума!

Хора, ВЪПРОС:
    Трябват ми пикантни/лютиви рецепти! Подозирам, че ще е най-лесно да са месни ястия, но приемам всякакви идеи.

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    Кекс с череши и нектарини: https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...ff22efe6ae31c6

Ауу, много вкусно! По-скоро е пай или нещо такова, защото тестото си е маслено и мисля че в кръгла форма ще му е по-добре

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Трябват ми пикантни/лютиви рецепти! Подозирам, че ще е най-лесно да са месни ястия, но приемам всякакви идеи.
    Не знам каква точно ти е дефиницията на лютиви/пикантни, но аз си правя редовно нещо, подобно на това, което описа, но добавям някои неща.
    Не обичам много бутчета, затова си взимам охладено пуешко и без това е по- сухо някак. Нарязвам ги на паралелепипедчета и ги кисна в доматен сос, лют червен пипер, една подправка за скара на Пикантина, соев сос/уорчестър, настъргана кора от лимон иии моето любимо табаско . После ги слагам в тигана с малко масло или в краен случай олио (мразя зехтин) да се запържат с малко лук, вадя ги, овалвам отново в Пикантината+черен пипер+червен (само в самите подправки този път) и ги връщам в тигана, понеже маслото не е като олиото да ги напои хубаво, става нещо като коричка от подправките хахаха ии накрая им капвам отново по една капка табаско от 2те страни, което попива в самите подправки.

Дано разбра от нескопосаното ми обяснение в просъница :Д Осезаемо люти ми се получават.
    Последно редактирано от therichbitch : 06-23-2014 на 10:09

Мега фен Аватара на tori
    Е, добре, как ДИЕТА ти се връзва със сирена и гадни брашнени сосове??
    Да де, не съобразих, че диети и глупости.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch Виж мнението
    Не знам каква точно ти е дефиницията на лютиви/пикантни, но аз си правя редовно нещо, подобно на това, което описа, но добавям някои неща.
    Не обичам много бутчета, затова си взимам охладено пуешко и без това е по- сухо някак. Нарязвам ги на паралелепипедчета и ги кисна в доматен сос, лют червен пипер, една подправка за скара на Пикантина, соев сос/уорчестър, настъргана кора от лимон иии моето любимо табаско . После ги слагам в тигана с малко масло или в краен случай олио (мразя зехтин) да се запържат с малко лук, вадя ги, овалвам отново в Пикантината+черен пипер+червен (само в самите подправки този път) и ги връщам в тигана, понеже маслото не е като олиото да ги напои хубаво, става нещо като коричка от подправките хахаха ии накрая им капвам отново по една капка табаско от 2те страни, което попива в самите подправки.

Дано разбра от нескопосаното ми обяснение в просъница :Д Осезаемо люти ми се получават.
    Ухууу, това звучи много добре!
    Значи пуешкото ти е на хапки, така ли?

Като го направя, ще споделя колко сълзи са се пролели.

А, чакайте да ви се похваля аз! Направих супер вкусните бисквити, направо не мога да повярвам.
    Следвах тази рецепта: http://yanagotvi.blogspot.com/2013/04/blog-post.html и добавих и половин пакетче канела, една ванилия и натрошен шоколад. Чак не мога да повярвам, много рядко ми се получават нещата.

Град
    Sofia
    Ухууу, това звучи много добре!
    Значи пуешкото ти е на хапки, така ли?
    Като го направя, ще споделя колко сълзи са се пролели.
    хихх, задължително да споделиш
    ей такова е: както искаш можеш да си го режеш, аз на по- малки умишлено, че да ги овалям по- добре
    http://www.mynetfair.com/_files/imag...218_d1_RGB.png

И пак се включвам с моя въпрос към кулинарите- къде има табаско тук, бях си взела едно шишенце и май са ми го откраднали на летището :O

anonymous708973
    Guest
    Аз го взимах от Кауфланд за един опит за Блъди Мери , предполагам, че в българския магазин асортиментът е същият.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 06-24-2014 на 15:19

Град
    Sofia
    няма го в нашия Кауфланд, аз затова си носех като бай Ганьо ... :Д

(офф: и на мен не ми се получи нещо Блъди Мери-то, а всичко както си му е редът сложих..)

днес си правих мечка :д
    нали знаете как едно време, бабите ни правеха намачкан хляб със сирене, когато ни водеха на разходка - ТАКАВА мечка си правих

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от galaxy29 Виж мнението
    днес си правих мечка :д
    нали знаете как едно време, бабите ни правеха намачкан хляб със сирене, когато ни водеха на разходка - ТАКАВА мечка си правих
    това си го спомням, да. ама ще да е било преди достаа години.
    Блъди Мерито е ужасно на вкус, щях да повърна като го пих.

един човек да се сети за ко говоря :д

Супер фен Аватара на Deadlock
    и аз съм яла мечки! не се бях сещала от години.
    а знаете ли какво преставлява циганската баница от същия период? :Д

Голям фен Аватара на Andjyy
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Deadlock Виж мнението
    а знаете ли какво преставлява циганската баница от същия период? :Д
    Даа

циганска баница не е ли филийка с олио и червен пипер? ако е такоз, аз никога не съм го обичала, гадно е ;/
    но пък филийки с масло, намачкано сирене и чай или филийка с току-що направена топла домашна лютеница и натрошено сирене или пък филийка с масло и домашен мармалад от сливи... разкош
    а помните ли попарите с чай и мляко или намачкани домашни домати със сирене и да си топваш
    яли ли сте домашна царевица изпечена на пещта и семки, ама не от пакетче, а да си ги дърпаш от слънчоглед
    и усещате ли как пържените картофки са гадни, когато ги ядеш с вилица, вместо с пръсти
    ????? :Д
    тооолкова се радвам, че съм отраснала с домашни неща

anonymous708973
    Guest
    Циганска баница не съм яла и нямам и желание, отвратително звучи. Но пък най-добрият ми приятел беше пуснал един лаф - как трябвало да си я направя с черен хляб и зехтин, за да е по-здравословно - като за мен

Спретнах таратор вчера, ама такова количество чесън му наблъсках, че не е истина

Мега фен Аватара на draid
    Бешамела трябва да се забрани със закон.

Малки сте и сте се разглезили. Едно време като хлапета колко сме яли циганска баница докато тичаме из улиците и на никой не му е правило впечатление от какво се прави. Ама имаше хубаво олио и най-вече хубав хляб от фурната. До ден днешен обичам да си препържа масло с червен пипер и сол и да си топя ако има хубав хляб.

о да, да си топваш домашен хляб в запържено масло с червен пипер и сол наистина е много вкусно

Мега фен Аватара на 102
    аз явно съм бил един малък олигарх тогава шото съм ял доста богата циганска баница
    леб сол чубрица червен пипер олио

Мега фен Аватара на 102
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Бешамела трябва да се забрани със закон.
    а лазанята с кво

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си