Кое второто не ти се нрави?
Иначе да, аз си падам по "изкилифлещени" неща Ям си и нормални, но не мисля, че за тях е нужно да пускам линкове - рецепта за пиле с картофи всеки може да си намери.
А относно цената - надявам се да не оставям такова впечатление наистина, защото не е така. Като повечето от нас, аз също съм на бюджет през поне 80% от времето и си правя сметката.
Хм, накара ме да се замисля. Добре, ще споделя няколко любими рецепти, които са изключително нискобюджетни.
Новата ми любима салата - беше опит да наподобя салата "Българче" от Хепи
Тиквички и патладжан се режат на лентички или колелца, няма значение. Подправят се със сол и зехтин, оставят се да се понакиснат за 15 минути, после се пекат на грил тиган. Не съм пробвала с обикновен, не знам дали ще се получи. Оставят се в хладилника да се изстудят, след това - вече студени - се режат на ситно, смесват се с нарязан домат и печена чушка, добавя се малко червен лук и отгоре се натрошава сирене.
(Пак на салата от Хепито съм хвърлила око, ама и тя е странна Суров спанак, киноа, домати, печени чушки, варено яйце с дресинг, в който има соев сос и горчица. НЯМА такава вкусотия.)
Рецептата на Райдърката от форума за гъби с ориз - http://empirina.blogspot.com/2014/04...l#.U8KBJ_l_vWQ
При мен разликата е, че задушавам гъбите с чесън вместо с лук. Единственото небюджетно нещо тук е пармезанът, но той се намира и на малки - респективно евтини - опаковки.
Ето рецепта и за салатка, пак от нея - http://empirina.blogspot.com/2014/06...l#.U8KBrPl_vWQ
Мернах и някаква вариация на пържени тиквички - брашно се смесва с малко вода и повече бира и тиквичките се топят в това преди изпържване. Ставало много хрупкаво.
Печено пиле пък си правя по следния начин - измивам (!) пилешки бутчета, слагам ги в кутия или дълбока купа и забърквам марината от бира, зехтин/олио, соев сос. Може и черен пипер, ако желаеш. Оставям така за 15-20 минути, премествам в тавичка, изливам маринатата, добавям малко вода, 2-3 скилидки чесън, нарязани на едро, и пека 20 минути под фолио. След което махам фолиото и пека още 20, като чат-пат заливам месото с маринатата. Става бомба!
Ето и изкилифенчена (тая дума май всеки я пише по различен начин ) рецепта за пилешки боздуганчета - взимат се пилешки бутчета, ама не цялата кълка, а само долната част - тая с кокала. Прави се марината от равни количества бяло вино, соев сос, зехтин, една чаена лъжичка настърган джинджифил, 1-2 скилидки чесън и - много важно - 1 щеееедра супена лъжица мед. Накисват се в марината добре и се оставят бая време - поне 6 часа. Вадят се, овалват се в сусам, пренасят се в тавичка, в която изливаме марината и малко вода - и печем пак около 40 минути.
Лелеее, тая рецепта едва си я изпросих от майка, мислех, че е голяма философия, пък то е елементарно.
Към последните две рецепти само правиш една голяма салата и ето ти ядене. Даже във втория случай ти е останала цяяяяла бутилка бяло вино да си пийнеш
Наистина се надявам да не мислиш така, защото - пак казвам - и аз съм на бюджет, да не говорим, че не разполагам и с огромни запаси от време да си готвя, така че нещата трябва да стават и бързо, и вкусно, че и компактно - в моя случай това значи, че си планирам какво ще ям поне 3 дни напред. Странните и по-скъпи неща като киноа, която участва в салатата на Хепи, например, се купуват, когато имам възможност, пък и стигат за много време. Половин шепа киноа ти е цяло ядене, тя набъбва, когато се сготви. Същата работа е и с кус-кус-а, ама истински, не макаронения вариант. С двете неща си правя две убийствено вкусни, лесни и бързи рецептички, мога да споделя, ако някой желае.
Цял живот родителите ми поддържат философията, че вкусното и здравословното ядене не е непременно скъпо, това ми е жизнена философия, затова и приех критиката ти присърце