.
Резултати от 1 до 25 от общо 4966

Threaded View

anonymous708973
    Guest
    Киноа-то/та е безвкусна, може да се слага и на десерти, и на основни ястия/салати.
    Протеин е, изключително хранителна е. Трябва да се измива добре преди да се свари, защото иначе горчи. Вари се като "истинския кус-кус" - тоест, кипваш вода, махаш от котлона, изсипваш киноа-та вътре и чакаш няколко минути да набъбне.
    В Супичка има една салатка - сурови тиквички и моркови се правят на лентички с белачката и се заливат с дресинг от мед, оцет балсамико, зехтин, магданоз, чесън. Много е вкусно, обаче това не е никакво ядене, след 1 час пак си гладна. Затова добавяш половин шепичка киноа - вече сварена, разбира се, и едно варено яйце и ето ти един безкрайно лесен, вкусен, здравословен и хранителен обяд. Или вечеря

Яла съм я и като гарнитура към месо, като само я сварих и й сложих соев сос. Задуших царевица с масло на тигана и добавих към нея. Пак беше вкусно, ама аз май си я предпочитам на салатки най-много. Само да набарам пресен спанак, ще се спукам от кеф!

Хаяши, за гуакамоле ли говориш? Авокадо, домати, чесън, магданоз, лимонов сок са ключовите съставки. Можеш да добавиш люта чушка, чесън... Очаква се да е на мъъънички парченца, но ти можеш и да си го пасираш.

Едит: Още по темата с "нормалните" рецепти - по-назад в темата видях, че една мацка ми е пекла свински пържоли с доматен сос и подправки - сол, пипер, чубрица, нещо подобно. Много стана вкусно.

Друга моя любима салата - настъргано цвекло, морков, зелена ябълка + дресинг от зехтин, мед, горчица + половин шепа натрошени орехи.

Какво още... гъби, пълнени със сирена. Ей сега с баба ще си правим, ама понеже нямаме странни сирена, ще ги напълним с най-обикновено бяло сирене, кашкавал и ще сложа едно яйце за спойка. Туй то!
    Отивам да беля гъби.

Eдит 2: Аааа, гледам Джейми Оливър! Прави ето този десерт - http://www.24kitchen.bg/recipe/portugalski-tartove
    Може ли да е по-елементарно??

Хах, вика "Да сложа малко мента - без причина, просто да изглежда сякаш съм се постарал"

Последен едит: Решила съм да вкарам в менюто си няколко неща - сладки картофи, чия и (повече) киноа и риба, че досега не съм си правила риба във фурна, както си се прави. Пък обичам.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 07-13-2014 на 14:54

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си