.
Отговор в тема
Страница 98 от 199 ПървиПърви ... 4888949596979899100101102108148198 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 426 до 2 450 от общо 4966
  1. #2426
    anonymous708973
    Guest
    Абе, на курс ще ходи... баба ти само на курс е ходила :д
    В скоро време ще искате и секс да ви учат как се прави.

    Минавам да се похваля какво невероятно пуешко на тиган спретнах! Приятелят ми не харесва пилешко, обожава лютиво, няма нито микровълнова, нито печка у тях, та се наложи да съм креативна - намерих ето тази рецепта в нета: http://lubomirivanov.com/4430/

    Обаче много исках да я пробвам с един сладък пикантен сос - от тия азиатските. Та:
    Пуешкото се реже на кубчета и се обръща няколко пъти в тигана, докато си промени цвета равномерно. Изкарва се от тигана и се оставя настрани, полива се с пикантния сос и малко Табаско. В тигана се слага един настърган домат плюс качествена доматена паста от тубичка - тук е въпрос на интерпретация. (В същия ден за обяд го направих само с домат, обаче стана рядко, трябва да се чака доста да се сгъсти, но пък така ще е идеално с ориз, няма да е сухо.)
    Разбърква се няколко пъти, пуешкото се връща в тигана. Оставят се да поврат мъничко заедно, подправя се със сол, черен пипер и чубрица.

    Лелееее, самата аз си облизах пръстите, но беше върховно удоволствие да гледам как при първата хапка ококорва очи, поглежда ме и супервъзхитено отбелязва колко е вкусно! Мухах!

  2. #2427
    Мега фен Аватара на Colouring
    Регистриран на
    Mar 2010
    Мнения
    4 269
    Ще пробвам рецептата от линка, защото изглежда страшно вкусно, но и лесно. Пилешко и горчица обожавам. Ще споделя резултата после, просто трябва да видя кога майка ще зареди пилешко вкъщи. :Д

  3. #2428
    Супер фен Аватара на Deadlock
    Регистриран на
    Feb 2008
    Мнения
    1 482
    Благодарение на ентусиазма да пробвам новия си пасатор с буквално всяка храна, установих, че обичам да ям всичко на пюре. Преди малко пасирах ориз с пилешко и моркови и ми е много по-приятно да го ям така, вместо да дъвча. Някой друг откачалник?

  4. #2429
    Мега фен Аватара на tori
    Регистриран на
    Jun 2012
    Мнения
    16 955
    Как успя да го пасираш тоя ориз с пилешко и моркови, бе?! :оо Не му ли иде малко сухичък? То верно нали, че ориза поема вода и така нататък ама все пак. :о

  5. #2430
    Супер фен Аватара на Deadlock
    Регистриран на
    Feb 2008
    Мнения
    1 482
    Иде му сухичък, ама се получава

  6. #2431
    Супер фен Аватара на TheDevilInMe
    Регистриран на
    Jul 2009
    Мнения
    1 157
    Цитирай Първоначално написано от Deadlock Виж мнението
    Благодарение на ентусиазма да пробвам новия си пасатор с буквално всяка храна, установих, че обичам да ям всичко на пюре. Преди малко пасирах ориз с пилешко и моркови и ми е много по-приятно да го ям така, вместо да дъвча. Някой друг откачалник?
    аз, понеже готвя за малко човече и на него всичко му пасирам, отново се зарибих да ям по този начин, определено храната е с по-различен вкус пасирана
    cuz I swear, I don't care ... ;]]

  7. #2432
    Мега фен Аватара на Blab
    Регистриран на
    Mar 2007
    Мнения
    8 105
    ахахаххаха:Д
    ха:Д
    аз обичам крем супички. чак до бебешки пюренца не съм стигнала //спомням си, като брат ми беше бебе, как любимата манджа на майка ми беше телешко варено - защото вареше лука, морковите, картофите и телешкото цели, без да ги реже. и после правеше част на пюре, а останалото си оставаше така:Д

    но супичка става почти от всичко, та, да <3
    //искам тиква да ми донесат сега, да видят люта супичка и нежен пай.

  8. #2433
    Супер фен Аватара на Deadlock
    Регистриран на
    Feb 2008
    Мнения
    1 482
    радвам се, че не съм сама :Д TheDevilInMe, кое е най-вкусното бебешко пюре?

    какви крем супички обичаш, Блаб? аз съм правила (и въобще яла) само най-обикновена картофена и една от броколи.

  9. #2434
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    аз пък обичам всякак, защото не съм еднообразна като вас

  10. #2435
    Супер фен Аватара на TheDevilInMe
    Регистриран на
    Jul 2009
    Мнения
    1 157
    Цитирай Първоначално написано от Deadlock Виж мнението
    радвам се, че не съм сама :Д TheDevilInMe, кое е най-вкусното бебешко пюре?

    какви крем супички обичаш, Блаб? аз съм правила (и въобще яла) само най-обикновена картофена и една от броколи.
    Ами вече не му правя точно пюрета, но да речем пасирани картофки, моркови, червена и зелена чушка, с малко масло и сухарче е особено вкусно и имам освен това една любима крем супа, прави се с картофи, моркови и гъби и става убийствена
    cuz I swear, I don't care ... ;]]

  11. #2436
    Супер фен Аватара на Deadlock
    Регистриран на
    Feb 2008
    Мнения
    1 482
    кое обичаш всякак, галакси?

  12. #2437
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    Цитирай Първоначално написано от Deadlock Виж мнението
    кое обичаш всякак, галакси?
    теб
    обичам те и гола и облечена

  13. #2438
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    хареса ми рецептата за австрийската торта от синеочка и маслените сладки на блаб и галетът на нели също


    и имам въпроси
    нали за тарта тестото по принцип си е хрупкаво като бисквитка, а не е пандишпанено?
    и ако направиш маслено тесто с пълнозърнесто брашно, по-твърдо ли става отколкото с бяло?
    и голям фал ли е, че забравих да надупча с вилица тестото преди да го опека? то нали и иначе си попива от крема ;/




    вчера правих тарта за рождения ден на майка ми
    изглежда ужастно, но беше разкошна на вкус, много се хареса
    рецептата я споменах в менюто
    Цитирай Първоначално написано от galaxy29 Виж мнението
    тарталета с маслено тесто от пълнозърнесто брашно, кафява захар, яйце и щипка сол и крем от заквасена сметана, кис мляко, желатин, домашно сладко от боровинки и няколко пресни малинки, няколко капки лим сок и за украса - орехи и мента
    ето и снимки :д
    http://i.imgur.com/60rcOoF.jpg
    http://i.imgur.com/z7r0DvC.jpg
    Последно редактирано от galaxy29 : 09-08-2014 на 18:02

  14. #2439
    Супер фен Аватара на Naive
    Регистриран на
    Jul 2010
    Град
    София
    Мнения
    2 295
    То не се надупчва за да попие крема, бе. :Д Аз си мисля, че се надупчва, за да не се издуе самия блат и да стане неравен, а да си остане гладък. :Д

  15. #2440
    Мега фен Аватара на Ewok
    Регистриран на
    Apr 2010
    Град
    The Moon of Endor
    Мнения
    5 775
    Нда, затова се дупчи.
    Пък вие като си правите кишове печете ли блата преди това или директно с плънката?

  16. #2441
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    тъй ли
    хахахаххаха
    ами на мен въпреки това си ми остана равно
    а вие закривате ли с фолио и поръсвате ли отгоре с бобени зърна, че да не се вдигне, както прави рудолф? :д
    'щото аз закрих, ама ми се струва, че същото щеше да е и ако не бях
    как ще се вдигне, като няма набухвател в масленото тесто :д
    Последно редактирано от galaxy29 : 09-08-2014 на 18:25

  17. #2442
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    какво е киш ;/

  18. #2443
    Мега фен Аватара на Ewok
    Регистриран на
    Apr 2010
    Град
    The Moon of Endor
    Мнения
    5 775
    Цитирай Първоначално написано от galaxy29 Виж мнението
    тъй ли
    хахахаххаха
    ами на мен въпреки това си ми остана равно
    а вие закривате ли с фолио и поръсвате ли отгоре с бобени зърна, че да не се вдигне, както прави рудолф? :д
    'щото аз закрих, ама ми се струва, че същото щеше да е и ако не бях
    не :д
    веднъж пробвах и се почувствах глупаво и не съм повтаряла :Д


    киш е солено печиво с маслено тесто и заливка и каквато си искаш пплънка

  19. #2444
    Супер фен Аватара на Naive
    Регистриран на
    Jul 2010
    Град
    София
    Мнения
    2 295
    Аз лично процедирам различно - понякога го пека, понякога не. Но май ми харесва повече, ако е предварително изпечен.

  20. #2445
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    и аз така се почувствах ;/
    майка ми пък каза, че тотално съм изперкала

  21. #2446
    Супер фен Аватара на Naive
    Регистриран на
    Jul 2010
    Град
    София
    Мнения
    2 295
    Иначе да, това с бобените зърна се прави също, за да не се надигне, но не го правя, по-лесно е това с надупчването. :Д Не знам защо, но бухва, аз веднъж правих тарталетки и бях забравила да надупча тестото и се беше надигнало и нямаше особено много място за крема. :Д

  22. #2447
    Супер фен Аватара на Naive
    Регистриран на
    Jul 2010
    Град
    София
    Мнения
    2 295
    Искам да направя нещо сладко, дайте предложения. Да е много креместо, но да не е само крем. :Д

  23. #2448
    Мега фен Аватара на Ewok
    Регистриран на
    Apr 2010
    Град
    The Moon of Endor
    Мнения
    5 775
    крем пита
    шарлота

  24. #2449
    Супер фен Аватара на Naive
    Регистриран на
    Jul 2010
    Град
    София
    Мнения
    2 295
    Шарлота ми напомни за Павлова, така че ще е Павлова, утре поне. В петък може и Шарлота да направя. :Д

    ето по тази рецепта
    http://luluto.blogspot.com/2014/06/blog-post.html

  25. #2450
    Мега фен Аватара на galaxy29
    Регистриран на
    Dec 2008
    Мнения
    11 775
    Цитирай Първоначално написано от Ewok Виж мнението
    киш е солено печиво с маслено тесто и заливка и каквато си искаш пплънка
    е то като галет?


    иначе и на мен масленото тесто ми се струва лесничко

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си