.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 4966

Hybrid View

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Цитирай Първоначално написано от Jaune Виж мнението
    Ъъъ, тахан с кисело мляко е ужасна комбинация ;Д Едно, че не е хубаво да се смесват, и второ на вкус.
    Тахан с кисело мляко не е толкова лошо, колкото си мислиш, ако е хомогенизирано, на вкус поне, комбинацията е идеална за хора, които тренират с цел покачване на мускулна маса, както и за заместител на някакво хранене, понеже таханът е богат на полезни мазнини и протеини, като и има високо съдържание на въглехидрати (хората смесват кисело мляко с мюсли, примерно), а самото мляко е богато отново на белтъчини (протеин), захари (въглехидрати) и мазнини (тук вече съм чувал всякакви спорове относно полезни или вредни са те), прясно или кисело. Та проблем за смесването, освен индивидуалните вкусови предпочитания, аз лично не виждам по никакъв начин, освен, че млякото притъпява леко горчивия вкус на тахана и го смекчава. Сусамовият тахан практически представлява смлени зърна от сусам, както би си сложила примерно сусам в млякото, разлика няма.
    Сусамовият тахан е хубав и като закуска с мед в пропорции 1:1, може да се добави и пчелен прашец, което го прави изключително енергийна закуска.

Относно блендерите. За мен лично, един хубав блендер означава блендер, който да е в състояние за минимално време да ми направи шейк, в който може да има и твърди частици (ядки, лед и прочее), без да му се износи бързо каната и да му се захаби бързо ножа. В този ред на мисли блендер под 300 вата за мен не върши работа. Този вкъщи е 350 вата и засега няма и драскотина по каната, а меля доста работи с него. Ако говорим за цени, скъп или евтин блендер е относително понятие, така че ако някой иска да бъде насочен към даден продукт, хубаво е да каже до какви пари го търси, защото например за мен може блендер от 80 лева да е ок, за друг от 200, за трети от 50 и прочее. Отворих оня сайт за техника, дето вчера имаше черен петък (не му правя реклама, просто там ми е най - удобно да правя справка за цени) и от разгледаните от мен всички блендери, най - доброто съотношение между ниска цена и качество, беше това http://www.emag.bg/blender-philips-d...0/pd/D09QRBBBM

А още една рецепта за шейк от мен, то е по - скоро смути - без значение какъв плод, който на английски завършва на -berry, прясно мляко, малко сметана от флакон, черен шоколад на парченца, мед, по желание канела или джинджифил. Много просто и много вкусно.
    Последно редактирано от prosto_chovek : 11-29-2014 на 16:23
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Супер фен Аватара на Jaune
    Знам какво е тахан и съм го консумирала във всякакви форми. :Д Изразявам собствените си впечатления, ако на някой му харесва да го яде така - да дава.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си