- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
другият път пробвай така пилешки филета сол и черен пипер нареждаш ги в тавичка намазваш много хубаво с майонеза да се покрият хубаво и ги слагаш да се пекат малко преди да ги изкараш настържи кашкавал от горе и ги запечи много вкусно става но не ги печи прекалено да не се изсушат и още нещо когато режеш пържолите на филийки гледай да не са много дебели
И майонеза, и кашкавал? Ау.
Мерилин, ако искаш просто пилешко на фурна, намажи бутче с червен и черен пипер + сол, сипи в тавичката соев сос, мазнина, бира и вода (2:1). По време на печенето чат-пат заливаш със сосчето, но последните 15 минути го оставяш така, че да хване коричка. Бомба става.
Чиста пържола аз напоследък правя на парченца и маринована в соев сос, мед, джинджифил и чесън. Най-добре остави една нощ да си покисне в маринатата. Много вкусно става.
На грил тиган също е супер, но там внимавай с меда, че загаря.
Със сметана, когато готвиш, винаги течна, нали? Аз наскоро открих, че ми се пресича и киселее само заквасената. Няколко пъти правих сметоново-гъбен сос с течна сметана, супер става.
А ако не правиш пиле, какво правиш?
Силви, някой път като се осмеля пак с пиле вкъщи, ще пробвам.Като готвя със сметана, да, течна, избирах половин час в магазина, но пак не стана.Моята приятелка ми беше направила някакви талиатели с гъбен сос, сложи течна сметана, беше много добре, супер се получи. Не знам защо при мен беше пълно фиаско.
Иначе ако не правя пиле,.. правя други неща. Аз пиле не ям по принцип, още от дете вкъщи пиле не се е купувало. Даже не знам как се готви и рецептата със сметаната я спазвах по учебник. Понеже си хапваме доста месо, често правя пържоли на фурна. Купувам най-често котлет, намазвам пържолките обилно с черен пипер, кимион и сол. Нареждам ги в голяма купа, като между всяка пържола слагам лук на шайби. Смесвам около половин бира с приблизително 3 с.л горчица и поливам пържолите в купата. Стоят така няколко часа и ги запичам на фурна, като сипвам сместа в тавата и покривам пържолките с лука. Един път направих изненада на моя мъж с тая рецепта и на другия ден идва с 2-3 кила месо и вика "Ще може ли като предишните?"Вече не иска да чуе за други пържоли.
Мусака правя много, щото обичаме. Иначе ориз ми е най-честото ядене сигурно. Правя си го по някакъв бабешки начин с "каквото има". Запържвам мръвките първо, като ги извадя, слагам да се запържи лука и изчистения и измит ориз. Запържва се хубаво, слагам червен пипер. Изсипвам всичко в тавата при месото, слагам буркан домати, чубрица, джоджен, черен пипер и някоя друга подправка ако се сетя, сол. Това ми е най-лесната рецепта за ориз.
Ама трябва да разнообразявам, ориз по китайски правите ли? Аз не съм пробвала.
Обичам да правя лазаня Болонезе, някой малко преди мен беше писал за нея. Много ми харесва, а и е доста лесна. Иначе мъжО прави макарони Болонезе, ама не със сос бешамел, а само с прясно мляко. Много добре му се получава.
Грис халва не съм правила отдавна, което ще променя скоро време.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
E, какви са тия спагети Болонезе със сос бешамел? Няма такъв филм. Гледала съм истинска италианска рецепта, има една камара съставки, ама нищо общо с бешамел, и в Италия съм яла Болонезе, майка в Болоня е яла болонезе, няма бешамел там.
Аз се чудя дали днес като за след изпит да не си направя любимата ми супичка напоследък - картофено-морковена крем супа с плуващи задушени в масло гъбки. Купих и половин кило свинско, ще се наложи да измисля как да му го сготвя на моя.
А как яйца в тигана без мазнина??
Утре ще си направя любимата закуска - като за шампиони е, ама като почна да тренирам пак стабилно от другата седмица, ще ми трябва енергия. 1 виенско вурстче на парченца минава в тигана, докато стане така тъмнокафяво (обичам прегорено!!!), после наситно нарязан домат, накрая 2-3 яйца и цялото объркано. АААААЙ!!
Последно редактирано от PinkPan7her : 02-03-2015 на 18:34
Да ти кажа честно аз не разбирам много от италианска кухня и нямам самочувствие да знам много рецепти. Това, което съм чела и съм правила, сигурно намерено от нета, е следното: приготвя се запържен лук с кайма, подправки, сол. Прави се сос Бешамел, нужен е и доматен сос (аз взимам от кутийка). Прави се много лесно: ред кори за лазаня, ред кайма и сосове. Отгоре се настъргва кашкавал, малко преди да се извади от фурната. Моят приятел прави макаронките по подобен начин, ама вместо Бешамел, слага просто прясно мляко. Болнезе ли е, не е ли, не знам, ама е много вкусно.
В тефлонов или керамичен (май) тиган става много добре. Аз от години си правя яйцата без мазнина и стават много вкусни.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5