.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 4966

Hybrid View

  1. #1
    Ох,и аз много искам хлебопекарна,но искам да питам от къде се купува брашното,има ли го в по-големите магазини?А,самото приготвяне сложно ли е?

  2. #2
    Мега фен
    Регистриран на
    Aug 2010
    Мнения
    6 259
    Цитирай Първоначално написано от fuel. Виж мнението
    Ох,и аз много искам хлебопекарна,но искам да питам от къде се купува брашното,има ли го в по-големите магазини?А,самото приготвяне сложно ли е?
    има брашно в големите магазини, но не ти препоръчвам бяло заради лошото му въздействие върху перисталтиката и заради други възможни негативи, по-добре типово (тип 1150), пълнозърнесто пшенично (тип 1850), пълнозърнесто от лимец (тип 2000), царевично, ръжено (тип 1750 или тип 1000), намират се също и овесено, оризово, просено, нахутено, картофено, и ечемично, но те обикновено се ползват като добавъчни, ръженото също е добре да се ползва като добавъчно защото ако се направи хляб само от ръжено става много воднист и тестен, затова обикновено се ползва като добавка към пшеничен хляб и се получава т.нар. ръжено-пшеничен, този хляб е по-мек от 100% пшеничения, и именно това е и основното предназначение на ръженото брашно, да прави пшеничения хляб по-мек, за омекотяване на пшеничения хляб вместо ръжено може да се добавя и овесено или картофено брашно, царевичното също не трябва да се ползва самостоятелно, но е добре да е в смес с пшенично за направата на т.нар. царевични хлябове/хлебчета, иначе ако е хляб само от царевично, може да не бухне, а всяко брашно придава и отличителен вкус на хляба, един е вкусът на пшеницата, друг на ръжта, друг на ориза, и т.н.

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си