- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Предложете ми лаптоп за съвременни игри
Искам здрав лаптоп за да играя съвременни игри с висока резолюция и високи параметри! Бихте ли ми предложили?
Например този? http://www.pic.bg/laptopi/dell/inspi...-5397063187362 виждам че е с як процесор видео карта и хард
Последно редактирано от I love Music : 11-07-2012 на 17:54
Картата е 'яка' колкото десктоп карта от среден клас отпреди 4-5 години.
Процесорът принципно важи, но ...
Абе съветвам те десктоп компютър да си купиш + евтин лаптоп ако изобщо ти трябва.
// 1366х768 е всичко друго, но не и висока резолюция. Сносен fullhd монитор 150 лева струва. Друг е въпросът каква машина ти трябва да играеш на такава резолюция с надути настройки, но т'ва настрана.
Аз реално само лига играя, та не мога да коментирам при другите игри как е, но единствения плюс на лаптопа е, че можеш да си се размажеш в кревата. Което *принципно* става и с 23 инчов екран и безжична мишка и клавиетура. (250 лева)
Сам си преценявай.
Ясно ми е че не ти отговарям на въпроса. Просто се опитвам да ти спестя преебнята. Ако щеш ме слушай.
Трябва ми за да мога да си го нося на всякъде а и най вече за кревата
Иначе тоя лаптоп ми грабна вниманието но щом казваш че видео картата е слаба
http://www.pic.bg/laptopi/dell Бихте ли ми предложили 1 от тях до 1400 лв ?
Последно редактирано от I love Music : 11-07-2012 на 20:01
Само не мога да разбера! Софтуер: Ubuntu Edition version 10.10 ??? Това ОС-та ли е?
Да, ще трябва да си инсталираш windows-а сам. Не е философия, не го мисли това. По никакъв начин не ти пречи.
За парите е супер лаптопчето - ако толкова настояваш лаптоп да си взимаш - действай. Просто ти казвам, че от лаптоп някаква зверска производителност не можеш да очакваш, освен ако и сумата не е ненормална. И пак - за същите пари в пъти по-добър десктоп можеш да си вземеш.
http://www.youtube.com/results?searc....1.PS_7Rc1iIFY
Разгледай, прецени си и така.
Значи новата Need For Speed няма да ми върви както трябва на тоя лаптоп?
Не го слушай тоя тъпак Auriss, ако 7670м е с ддр5 памет в комбинация с i5-цата съвсем спокойно ще можеш да си джиткаш игрите на 1366x768. Новата NFS ще ти върви добре, при тази резолюция, гарантирам ти. Остави ги тия малоумници, чели-недочели, тоя ще ми сравнява съвременна видео карта, пък била тя и мобилна, със 128 битова шина и ддр5 памет с карти от преди 4-5 години, които освен че ще греят повече ами ще имат и зверски по-голяма консумация...
^ http://www.youtube.com/watch?v=7uSR156x8cM
На село така ли сте ?
Я не ми се прави на голям разбирач бе. Клипът е сниман с фрапс, затова толкова падат фреймовете:
FPS with fraps 28 avg
FPS without fraps 40 avg
Без фрапс съвсем спокойно ще може да се играе. Освен това видео картата е с ддр3 памет. Я си представи сега ако картата е с ддр5 памет и не използва фрапс, ще му върви перфектно!
Афтернууне, играта знаеш ли на какви настройки е :Д
Минимални. Мен с моето ХД 7770 ГХз едишън ОС ме е страх да я пусна защото гледката ще е грозна :Д
Аурис с времето е показал, че разбира. Ама ти само простотии ръсиш :Д
Don't hate the hacker,
hate the code!
Не виждам никъде да пише каква е резолюцията, нито какви са детайлите? Как разбра, че е на минимални? Освен видео картата важна роля играят и процесорът и паметта, i5 дори и мобилен си остава много добър процесор. А 6GB рам си е напълно достатъчно. Препоръчително за BF3 е четириядрен процесор и 4GB рам. Лаптопът покрива тези изисквания. При резолюция 1366х768 и някаква смесица от детайли medium/high (естествено без АА или АF) АКО картата е с ддр5 категорично казвам, че ще му върви перфектно. Виж, ако е с ддр3, нещо което не пише, ще му върви зле естествено. А ти ако твърдиш, че с овърклокната 7770 няма да можеш да я играеш преспокойно значи си пълен ламер, по-голям даже и от Auriss. Айде малко и тебе ще те образовам, виж сам как ще ти върви BF3 на различни резолюции, пък нека после да не съм прав:
http://www.techpowerup.com/reviews/G...7770_OC/8.html
При 1900х1200 тези 28.2 кадъра са просто чудесни за игра :Д
Да аз имам 3.2ГБ/с повече трансфер и резолюцията ми е 1920х1080
32 кадъра макс, хелл йеах :Д
Последно редактирано от MrCreeper : 11-08-2012 на 20:35
Don't hate the hacker,
hate the code!
Кой ти говори за такива високи резолюции? Досега, ако не се лъжа, говорихме за 1366х768. 28 кадъра в секунда при 4xAA, ако намалиш АА знаеш ли с колко ще ти скочат кадрите? Ами ако го махнеш въобще? Все още си говорим за видео карта със 128 битова шина, нали? И въпреки тясната си шина 30+ фпс при 1920x1200 и максимални детайли на BF3 въобще не е малко, направо си е перфектно.
^аз все още си държа на сравнението, пък ти си драскайПрекрасно знам ТОЧНО на такъв лаптоп с ТОЧНО такива параметри как вървят ТОЧНО тези игри, които пича вероятно ще иска да играе.
Пък ти си се филмирай. Ако ще дава 1500 лева да играе игри отпреди половин/една/две години на средна графика ... ми окей. Негова си работа. То със същия успех може да си купи един лаптоп втора употреба за 500 лева и да си ги пляка на мин. настройки. Разлика аз не виждам.
Айде лека.
Едит :
http://www.youtube.com/watch?v=PUj5Pn2QePMНе виждам никъде да пише каква е резолюцията, нито какви са детайлите?
Average FPS: 40
While recording 35
PS: FPS vary from a mission to another. I noticed that FPS gets better when playing on online about 40 FPS in average.
Laptop specs:
Intel i5 2450m @ 2.50 GHz
6.00 GB RAM
Intel HD 3000 + AMD HD 7670m 1gb
750GB HDD
17 inch monitor
Game Settings:
Resolution: 1366 x 768 59
Quality: LOW
Последно редактирано от Auriss : 11-08-2012 на 21:47
като бързина се класира така: gt635m > hd7670m > gt630m, като gt635m е с около 20% по-бърза от нея, докато gt630m е малко по-бавна, иначе от настолните се равнява на hd5730 и 9600gt
Не си копувай лаптоп, ще ти направи някой гаф, защото лаптопите не са за игри(освен тези над 1800лв.) и гаранцията нищо няма да ти поеме.
И как да видя колко мегапиксела ми е текущата видео карта?
Alienware са геймърски,но са твърде скъпи.
http://www.technomarket.bg/products/...shiba-p875-309
Трябва да подкара игрите добре.
Последно редактирано от Game_Fan98 : 11-10-2012 на 17:43
Тези ГТ6 серията се равнява на HD5000 серията. Хич не си взимай лаптоп, ако ти трябва за игри. Лаптопите са предназначени за работа с програми/интернет/филми, по-малкоизискващи игри. Лаптоп се кУпува, когато ще го носиш постоянно със себе си. По въпроса ти- няма да ти признаят гаранцията, ако например лаптопа ти нещо сгафи и започва да забива, след като си пуснал някоя игра, с изисквания - твоя лаптоп или нещо по-бързичко. Ще ти го вземат, ще го държат в сервиза 1 месец, ще направят всичко възможно да го възстановят с няколко програми, ще ги деинсталират (ще са платени), ще ти го върнат, ще си пуснеш някоя друга игра и оп- същия проблем. И защо? Само да си хабиш нервите. Пък и нещо да ти изгори - нямаш шанс да смениш част, освен ако не е геймърски, но както каза фен-а ^, те са твърде скъпи. По-добре си вземи компютър. Само за 950 +/- ще си вземеш машината, която се равнява на лаптоп около 2-3 бона. Вземи си една хубава конфигурацийка, ако искаш, че да ти е мирна главата, ако недай си боже след 2-3 години ти изгори нещо, ще можеш да го смениш.
Прав си!
Компютъра е по-мощен и много по-евтин
от лаптопа.Можеш да си сигурен,че при повреда
на настолния компютър можеш да го оправиш за
по-малко пари и,че въобще ще си сигурен,че можеш
да го оправиш
Аз на настолния подкарвам Crysis без проблем.
На Wii симулатора игрите вървят
точно както на конзолата,докато на лаптопа
има големи засечки.
Ако искаш да играеш от леглото,прави като мене:
Wireless карта и си купуваш безжична клавиатура
с една безжична мишка.Аз ги имам + джойстик Xbox
и Wii remote.
Също така на лаптопа нещата са умалени е ще ти е
трудно да виждаш,докато на настолния ще ти е по-лесно.
А пък и без това компютъра има по-добро охлаждане от
това на лаптопа.
Вярно е,че лаптопа можеш да го ъпгрейдваш за
по-малка сума до Windows 8 (ако вече е имал Windows 7-HP,Pro,Ult),
но това не е от значение,защото след някой месец ще се появи като
торент
Мисля,че с Anonys сме на мнение да си вземеш настолен компютър.
Ти си решаваш.Ти ще го ползваш.
Ако исках хипер бърз настолен отдавна да съм дал команда на моя съучени да ми направи най яката конфигурация! Искам Лаптопче няма да играя кой знае колко игри с големи изисквания стига ми НФС, Г Т А и кънтър страйк
Така че ще щурмувам този лаптоп Д Е Л Л който ми грабна вниманието цели 3 годинки гаранция ми дават! А и цената му е толкова ниска защото е на складова цена и е без инсталирана ОС)))))))))))))))))))))))))))))
Щом си категоричен в решението си, търси лаптопи на по-ниски цени в vashiatmagazin.com, поне според мен. А, и да си вземеш добри вентилатори за под лаптопа, защото много загрява и нещо може да ти изгори.