.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 27

Hybrid View

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от kanku Виж мнението
    Всяко едно БИ ще ти бъде от полза. Уличния бой е преди всичко въпрос на психика, реакция, конкретна ситуация. Боя в залата и изчън нея са коренно различни неща. Но щом си се спрял на горепосочените три варианта, аз лично бих ти препоръчал Кикбокс. Потренирай, изгради една стабилна основа и след това ще можеш да преминеш и към нещо друго за надграждане.

ПП. Ukhtar, с какво Винг чун ще му помогне като начинаещ на улицата? Вероятно това, че след първия лоу кик ще се е проснал по задник на земята? Фантасмагориите, че Винг чун е най-бързо и лесно усвоимата система за самозащита сме ги слушали не веднъж. Като за реклама на стила са добре, но реалността е съвсем различна.

ПП2. Понеже казваш, че Кикбокса бил спортно насочен, нима Муай Тая, преподаван из залите в София не е спортно насочен?

Както съветвам повечето хора - отиди в няколко зали, изгледай някоя и друга тренировка, дори потренирай и след това направи своя избор. С философстване пред компютъра не става тази работа.
    Ам аз изводите си ги вадя от реалността - не един познавам, който да se е занимавал с винг чун. Техниките като например разните им комбинации от удари с ръце се усвояват доста по-бързо от примерно прави и крошета до такава степен, че да ги приложиш на практика (то тук това е ключовото).

Не съм от София и нямам наблюдения. То ясно, че муай боран по нашите ширини няма, но като цяло откъм приложимост е по-добър вариант от кикбокса, най-малкото щото имаш лакти и колене (лакът между другото ме е спасявал от гардероб на улицата), клинчове ако щеш. Пък и цялостната...как да го нарека - форма е по с такава насока.

Инак ясно, че в основата си са едно и също.

Авторе, нашата зала също е малка и сме доста повечко от 15 човека, ама не е проблем

Цитирай Първоначално написано от Ukhtar Виж мнението
    Техниките като например разните им комбинации от удари с ръце се усвояват доста по-бързо от примерно прави и крошета до такава степен, че да ги приложиш на практика (то тук това е ключовото).
    По-голяма глупост не можа да кажеш. Сподели какъв опит имаш в бокса и колко време ти отне усвояването на ляв и десен прав. Колко пъти в уличен бой си прилагал комбинации с ръце от Винг чун? Срещу какви нападатели?
    Веднъж беше дошъл един винг чунист в боксовата зала и обясняваше колко ефикасни са ударите му и как от близка дистанция боксьор няма шансове срещу него... заспа след първия ляв прав.

elCapitan, в залата по бокс на ЦСКА има и Киокушин - вторник, четвъртък и събота. Ако имаш интерес, можеш да погледнеш и тяхна тренировка. Не се притеснявай, че в правилника няма удари с ръце в главата - в съботните тренировки правят и по-свободни спаринги (или поне правеха).

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си