- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- На колко години започнахте да се гримирате?
На 13 започнах със спирала и молив. Към 15 и с ФДТ и очна линия. А сега понякога, по специални поводи слагам и сенки![]()
Чета ви мненията с интерес!!Гледам, че всичките сте почнали около 13-годишни
![]()
И то какви опити бяха! Общо взето като си спомням как съм виждала и съученички и приятелки гримирани в тази възраст и ме напушва смях.
Много чакам момента, в който и сестра ми ще започне да се гримира, за да ѝ се смея. xD
Между другото, аз тайничко да си призная имах и още по-ранни опити с едни много "красиво" ярко червени червила на майка ми на 5-6 годишна възраст. От малка си ме влече да се клепам.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
И мен така. Аз се гримирам вкъщи, навън не мога да изляза наклепана с гримове и не искамИначе като 5-6 годишна и аз барах гримовете на мама и имах едно детско комплектче като цвете с гримове..
![]()
На 14-15 години започнах да си слагам яко черен молив и спирала, а сега вече само пудра от време на време евентуално спирала.
6 клас- черен молив
началото на 7ми почнах и със спирала и понякога пудра
края на 7ми вече замених молива с очна линия (учудващо добре се справях, докарвах много тънка линия)
8ми клас- коректор, очна линия , спирала и малко пудра понякога
в 9ти започнах да разнообразявам очната линия със сенки понякога
сега в 10ти - понякога фдт/пудра, очна линия/сенки , коректор задължително, спирала и червило
Като бях 6 клас от дъжд на вятър молив и спирала.После спрях.Седми клас,втория срок започнах с очна линия и спирала и така до края на годината.По-късно започнах коректор,спирала,очна линия,сега слагам коректор,спирала,руж (и рядко очна линия и пудра).
7ми клас, гланц спирала и черен молив във окото. Сега 3 пъти в годината спирала и черен молив.
Ами на 10-11, но само за конкурсите. :д Смисъл записана съм на танци и на пеене и имам доста концерти, а там изискват да сме гримирани иначе през другото време си слагам само един крем и това е. ^
сега съм на 12 и с е гримирам само за РД и пробвам разни техники/комбинации вкъщи..на дскл не ходя с грим - грозно , смешно , невъзпитано и ненужно за моята възраст майка ми е против да се гримирам ся от един китайски магазин си купих един розов гланц...малко имаше разправия , че са опасни маа както и да е ....в дскл 6 клас някои кифли ходят наплескани с грим..
Знам ли, към 7-8 клас. В началото бях само със спирала, доста по-късно почнах да слагам и молив от време на време. Сега съм 11 клас и по традиция си ходя с коректор, очна линия, спирала и балсам за устни.![]()
На 14 ми беше първото гримиране (на завършването в 8 клас).Редовно започнах да се гримирам някъде на 16г. - с фон дьо тен, сенки, спирала, молив и т.н.Сега съм на 20 но ми мина желанието да се цапотя всеки ден.Малко пудра от време на време, молив за очи и гланц в телесен цвят.И при официални събития вече вкарвам в действие "тежката артилерия"
Едно искам,а друго получавам.Ако избягам в какво да се надявам...
6 клас - спирала, през седмица - две
7 клас - спирала, очна линия...а сега зимата и гланц
12-13.Започнах със спирала,гланц от малка си слагах.После добавих сенки,коректор,пудра,очна линия и молив,червило рядко.И до днес съм горе долу така,рядко се гримирам,само за специални поводи.фдт не ползвам.
Все още не съм започнала да се гримирам.Само за някакви официални случаи - спирала и гланц.Но тя майка ми от мъничка ми слага гланц колкото да се радвам там.Иначе и аз имах на Малиция едни гримове.![]()
“If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.” - Michael Jackson ♥
В 6 клас май бях- започнах да си слагам спирала и гланц, рядко де.
Сега не ползвам нещо по- различно, но спирала всеки ден горе- долу слагам + отвреме навреме черен молив. За по- специални случаи добавям сенки, очна линия, гланц/ червило. Зависи и в какво настроение съм, ако искам нещо по- различно и други неща бих сложила. :d
на 9 почнах да експериментирам само и после го триех.. на 12 и малко започнах с ББ крема много малко и леко спирала ..![]()
От 12 годишна слагаш ББ крем :О
По темата: завършването на 5 клас някъде се престраших да си сложа черен молив на водната линия, но се изплаших от себе си и не се гримирах изобщо в продължение на около 2 години. Може би съм слагала някакъв безцветен гланц и няколко пъти някъква спирала, не помня. После 7 клас съм си слагала спирала, но не на училище, защото сутрин не мога да си бъркам по очите, а авентуално ако съм излизала някъде. Лятото на 7 клас започнах да си слагам спирала по-често, бях си купила и няк'ва долнопробна пудра, която съм слагала 1 седмица някъде и после я зарязах, понеже ще ми съсипе лицето и няма смисъл. Началото на 8 клас може би ми беше официалния старт на гримирането, слагах си спирала, очна линия (която се научих да я слагам учудващо бързо и учудващо добре) ии гланц, но не на училище, защото както казах не понасям да си бъркам по очите сутрин, много рядко да сложа спирала сутрин. И до ден днешен това ми е гримирането. Не смятам, че е нужно да се мажа с фдт, ружове и тем подобни.![]()
Хм..като бях на 12 си правих някакви експерименти с червила и моливи, но само вкъщи. Официално започнах около 16-17 години и то с молив или спирала и някакъв гланц. По принцип ходя навън без грим и слагам само по поводи. Не ми харесва да се клепам навсякъде, а само да подчертая някой части от лицето.