- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Трябва ли жените да се бият ?
да
не
разбира се
Тази твоя интерпретация е заблуждаваща. Никой не бие някого без причина, освен психопатите. Виж наименованието на темата. Няма следствие без причина. Думата "Анархия" е нещо възвишено, само че това е утопия, невъзможна при хората, защото когато разумът спи, се раждат чудовища, а до преди време беше ясно, кой от двата пола е по-умен, за разлика от днес. Друг е въпросът, ти какво разбираш под думата "анархия". Въпрос на терминология е. Ето ти и синоними:
- справедливост, безвластие, неподчинение, свобода, отговорност, своеволие, самоорганизация, равноправие. Както вече споменах, у нас всички обсъждаме заедно нещата, но накрая решавам аз и всички са доволни. Никго не съм обвинил в нещо, за да смяташ че насаждам у някого вина, още повече у жена ми. Това с печеленето на парите, също не си познал. Жена ми е с висше икономическо образование, работи в счетоводна фирма и печели около 800 лв. Мислиш ли че ако аз не работя, ще можем да живеем четиримата с нейната заплата, колкото социална помощ? И, да речем че не работя и се занимавам с домакинска работа, и отглеждането на децата. Само с нейната заплата не можем да покрием текущите си нужди, да не говорим за нормален живот, или недай Боже някой се разболее! Причината за бедата (бедите на всички) е на друго място. Дано прозреш някога истината.
На теб ти е интересно, защото си заслепена от простотията, която медиите излъчват постоянно, за женските възможности и ги приравняват с мъжките. Колкото и да е специално обучено, момичето си е момиче. Никога не може да набие момче, дори и да не е специално обучено. Тези твои момичета (биячки) познаваш само от филмите. В реалния живот нещата са други. Все едно да обучиш коза, за куче пазач. Няма как да стане. А, тези моми, дето ще ме потрошат от бой, още не са се родили, както ти казах. Бедна ти е фантазията, относно физическите ми възможности. Това че знаеш къде е слабото място на мъжете, не значи чи аз не знам, че ти знаеш за него и ще допусна да нанесеш жалкия си удар точно там. А, това с мъжките и женските задължение може и да е дъфкано много и сигурно още ще се дъфче и няма да се стигне до правилното решение. За това и темата дава отговор на това.
Ти колко жени военни познаваш, обучени да водят ръкопашен бой. Сигурно само от филмите, които пропагандират това.
По добре не се опитвай, да набиеш някой мъж, защото не знаеш какво ще ти се случи. Някога, когато аз съм служил войник, когато учехме "устава" старшината на ротата обясняваше, че на гола глава и на жена офицер чест не се отдава. Сега по филмите вече го налагат. Самозалъгваш се относно логичното мислене. Мъжете са (винаги са били) по-добри и в абстрактното и логичното мислене. Историята за развитието на света го доказва и няма нужда да посочвам примери. А, такива като мен са си силни физически, защото освен умствени имат и физически натоварвания за да поддържат тонуса си и спазват принципите си. Жените които решат да скърцат със зъби на такива като нас, за да потърсят права които нямат, най много да си получат, това което са си заслужили. И, не е смешно, че аз и други като мен вярваме, че жените са по-слабия пол. Смешно е обратното, да си въобразявате, че жените са силни колкото мъжете и да им посягате, като си мислите че ще е както едно време, когато мъжете са били кавалери.
Уча във военна академия така че не ми обяснявай кой познавам и кой не познавам. За времето прекарано там не съм чула някой да ми излиза с глупоста че съм жена и че съм неспособна или слаба .Тогава и мъжете ако тръгнат да си търсят своите права най-много да си получат това което са заслужили . При нас поне обучението е на равно и никой не го интересува дали си жена или мъж . Това за логиката пък още по-голяма глупост логичното мислене не се влие от пола чак толкова много .
Лейди аз такива гледни точки като на този инвид нито мога да разбера нито да приема .
Това което си смяташ относно пребиването на такива мъже като мен няма как да стане, поради простата причина, че мъжете сме и винаги ще бъдем по силни от жените. По същата логика и ние можем да смятаме такива жени като теб за боклуци, които само джавкат като женски пудел, за да привличат внимание. Сигурно не си учила "Анатомия на човешкото тяло" и не знаеш особеностите м/у двата пола. Да сравняваш естроген и прогестерон с тестостерон относно физически възможности и агресия, е не само смешно но и глупаво.
Що пък да не стане ?! Не ми купува обувки и трябва да е набит интересно твоята логика по отношение на жените е същата . Така че не ми се обяснявай .
Знаеш ли? Накак си чувствам, че че има и нотка на справедливост у теб. Убеден съм вече, че не си отявлена феминистка. Няма как вербално да се справят мъжете с женкото упорство, когато многото закони покровителстват женската наглост, за това някай прибягва до традиционните методи.
А не забелязваш ли, че медиите постоянно лаят, като на показ са само насилията над жени. Умните лекари не лекуват болестта, а причината за нея. Не се ли замисляш, кой или кое поражда това насилие над жените? Старите хора са казали:
- "каквото търсило, това и намерило". Тези клишета като мъжка комплексарщина, предразсъдаци, догми и прочее вече се изтъркаха и не вършат работа. Жените няма как да станат мъже, колкото и да им се иска.
като не си чукате момичетата ше ви дигат кръвното
има два варианта след това
или търпите или си тръгвате
не трябва дори за милисекунда да ви хрумва да ги удряте
много малко неща могат да ме ядосат
едно от тях е да видя как момче удря момиче
Това да си феминистка и това да си против насилието върху жена под какъвто и да е предлог са две различни неща.
Но този някой, който прибягва до традиционни (както ги наричаш) методи, е просто глупак. И не глупак, защото я бие, а глупак, защото явно е по-глупав от нея, за да не може да се справи с алтернативните методи.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Спора ви ми напомни една стара история, та бяхме се събрали компанията и естествено някой трябваше да нацепи дърва за камината а на вън валеше яко, а аз нали съм човекът на който нищо не му пречи се захванах.
Та едно дърво излезе по-здраво и понеже брадвата беше мокра ми се изплъзна от ръцете, до тогава не бях виждал брадва да се върти във въздуха освен по филмите, избегнах острието но дръжката ме удари челно, а един познат пусна много груб слух че приятелката ми ме налагала като не можем да се разберем.
Не те знам коя си, но ме заля с вряла вода. Възпитанието на дъщерите ми съм поверил на жена ми. Всеки трябва да се адаптира според обстановката в която се намира. Ако аз можех да избирам бъдещите им съпрузи, то те никога нямаше да бъдат обиждани или тормозени от тях, но сега реалностите са други. Женското мнение не може да оприличаваш на женски инат. Два остри камъка, брашно не мелят. Винаги единият трябва да отстъпи благоразумно, което ще е от полза за семейството. По традиция, глава на семейството е бил и си остава мъжът, ако въобще може да се говори днес за семейство, или съвместно съществуване, целящо да унищожи нацията. Когато говорим за нисши и висши създания, имах предвид от един и същи биологичен вид. Възприели сме "хомосапиенс" да се наричаме хора, и да се съобразяваме с порядките които заедно сме определили като норма и наричаме "ценностна система".,която служи за насочване и определяне поведението на хората или общо казано "Морал". Всяко общество се развива благодарение на ценностната си система, а в днешно време такава вече няма. За това Йерархията съществува както при хората, така и при целия биологичен свят. Точно тя определя нисши и висши м/у половете и видовете от животинския свят.
На тази тема не съм разговарял с дъщерите си и не мисля да го правя. Щом си изчела коментарите ми знаеш съображенията ми. А са мъжкия наследник, да, умирам за такъв и бих дал всичко за да го имам, но това вече е невъзможно. Няма мъж на земята, който да предпочита наследници от женски пол пред мъжки. Който твърди обратното за мен е лицемер. Аз съм християнин, кръстен съм и в църква, но ще ти дам за пример една арабска поговорка:
- Един мъж, колкото и богат, физически силен и влиятелен да е, ако нама син за наследник, значи няма нищо!