Не знам дали тук е мястото за тази тема, но както и да е.
Напоследък е тръгнало някакво ново модно течение или каквото е там, да се носят обърнати кръстове, сатанински пентаграми и други неща свързани с тази религия. Преди седмица и нещо, наречете ме необразована, но нямах си и бегла представа какви са тия обърнати кръстчета и пр. После се поразрових малко, разпитах насам натам и разбрах за сатанизма. В началото, както почти всички необразовани люде, си помислих, че това са разни психари, които призовават Сатаната и други такива неща, обаче после като разбрах всъщност какво значи да си сатанист ми се прииска да се върна във времето и да се ошамаря здравата.
Та, след като изчетох почти всичко възможно за тази религия по интернет, пък сега мога и малко книги да почета, започвам много да се ядосвам на някакви деца, които си нямат и понятие какво е това, пък носят пентаграми и др. Какво мислите вие по този въпрос?
После си поговорих с няколко човека от моя клас, които твърдят, че са си християни, атеисти и така нататък, но носят пентаграми и такива неща. И освен това твърдят, че за да си сатанист трябва непременно да си облечен от главата до петите в черно, да си депресиран и да не вярваш в нищо и никой. Тези критерии противоречат на това, което прочетох по интернет и не ми е много ясно какви точно са изискванията за да си сатанист и изобщо има ли такива, трябва ли да си от ония металяги и металяжки или може просто да си си нормален човек с най-обикновени дрехи и толкова.
Освен това, ако се пръкне тука някой сатанист (или някой, който има повече информация), може да ми поразкаже още малко относно сатанизма, защото ми стана много интересно :3