.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7

Smile Тийнейджърски проблеми

Здравейте!
    Профилът е анонимен / извинявам се много, ако някой е със същата фамилия и име както съм се написала аз,но просто друго не ми дойде .. мога да споделя само,че съм набор 97/.
    Аз съм тийнейджърка и както обикновено всеки тийнейджър има свои проблеми /най-вече свързани финансови/. Имам представа за живота в България, и знам какво искам от живота. Не съм някоя разглезена лигла, но просто се нуждая от малко съвет. Парите които ми дават за нищо не ми стигат освен за закуската в училище, имало е моменти в които съм хапвала нещо малко, за да спестя да си купя някоя и друга глезотийка. Ученолюбива съм. И искам да попитам: някои на моите години да се е занимавал с работа чрез Интернет / има ли смисъл; парите хубави ли са / , и ми се иска да помагам на нашите поне и малко. Макар и да нямам смелостта да кажа на наште, ще дойде и този период в който ще им споделя, но за момента ми се иска да не разбират, иска ми се да не съм им в тежест, поне парите за дрехи аз да си ги осигурявам. Благодаря за отделеното време да прочетете историята ми /така да я наречем/! 

Мега фен Аватара на Chacho
    Ми аз бачках от вкъщи през нета известно време, но много трудно си уредих такава работа. Зависи с какво точно искаш да се занимаваш. Аз качвах някво инфо в интернет сайт, което е много изгодно като работа, перфектно за допълнителен доход, но се уредих с връзки (за ориентация, към 2 часа дневно работа ми докарваше по ~250лв месечно). Понякога пускат нещо такова в jobs.bg, но рядко, а и трудно ще те изберат. Графичен дизайн е доста по-добра опция, ако имаш леко художествен нюх. Съответно и уеб дизайн влиза в тази категория. А изкуствата като цяло се лансират много добре в нета, ако имаш такива наклонности, можеш да се опиташ да продаваш творенията си.

Първият ми съвет обаче е сега да учиш. Като станеш студентка ще ти е много по-важно да можеш да работиш. Учи езици, учи си предметите в даскало и ако вече си се ориентирала какво искаш да правиш - чети си за и по специалността. Ако си упорита и постоянна, ще дръпнеш едни гърди пред останалите.

Вторият ми съвет е да споделиш с вашите. Няма причина да го криеш от тях, дори ще се зарадват на инициативността ти и ще ти дадат съвет. В търсенето на работа може да се окажат доста полезни и подкрепящи.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Chacho Благодаря за съвета! : ))

Заеми се с реален бизнес като ти е зор за пари.

anonymous708973
    Guest
    Не се заплесвай по уеб дизайна като идея. Ако искаш да учиш сама, ще ти коства много, ама наистина много време (а ти трябва за учене), нерви, воля, сълзи и сополи.
    Нямаш ли по-големи приятели, които се занимават с нещо подобно? Можеш да ги помолиш да те уредят някъде за нещо дребничко. Чачо даде добър пример. Аз също се занимавам с нещо елементарно, отнема ми време, но получавам и прилична сума за глезотии - колкото да не се налага да моля нашите за пари за един фон-дьо-тен/портмоненце/рокличка.

Щом си набор 97 значи си на 15, изчакай още една годинка, хвани се лятото да работиш нещо. Каквото и да е, все ще си докараш някакви парички, във време, в което си свободна и нямаш ангажименти- лятната ваканция.
    Учи си и се развивай.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Благодаря на всички! Но ми се искаше сега зимата да се занимавам с нещо, защото имам повече време, а лятото басейнче, плажче, повече разходки.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си