- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Мразя математиката не мога да издържам повече.
И мен ме мързи, а и не съм с математически заложби, но се стягам и със зор се получава. Приеми я като предизвикателство. После ще си доволен.
always late but worth the wait!
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Ще стане метач ако има завършен само 6ти клас!Нещата са прости в 7мокласните задачи, само желание да имаш малко.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
О, я стига. Задачите в седми клас са на много ниско ниво, седни и ги научи по-добре, вместо да се оплакваш. По-нататък ще видиш какво е.
Ахахаха, ми ше я мразиш, като те карат да мислиш.
Нищо, баце, най-много да хванеш по лошия път. Да си помислиш, че е от математиката и другите предмети ти се отдават. После ще гризнеш дръвцето като разбереш, че никой не търси келеши без грам мозък, а ти ще можеш да мислиш само праволинейно и ще се чудиш отде ти се е паднала толкоз тежка съдба.
Горе има тема за математиката. Като си преглътнеш детинщината, признаеш си че всичко е от глезотия и решиш да промениш нещата, заповядай за въпроси и насоки.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
И какво по-точно ти е трудно ?От всички тези прости неща? Е, помня един раздел ми беше труден и това беше геометрията, но тя ми е трудна във всеки клас. Другото е просто и това е. Айде стига
FACEBOOK - Най-добрия начин FACE да не види BOOK дълго време :> ;dd
При математиката за мене много зависи от учителя . До 7 клас ( от 5 ) по математика бях пълна скръб и едвам връзвах тройката , но това според мене се дължеше в доста голяма степен на учителя . Преместих се след 7 клас в гимназия и от тогас петицата в края ми е в кърпа вързана , но доста повече ги разбирам благодарение на даскалката ни която преподава по-добре . Вземай малко консултации или отивай на уроци . Щом още от 7 клас си толкова зле не знам как ще изтраеш до 12 . Смисал ти ще завършиш макар и с тройка примерно , но просто ще се мъчиш доста .
Аз пък ще ви кажа, че ако ви трябват уроците, то не разбирате въобще предмета. Нито пък ако ви трябва подходящ учител. Можеш да имаш самочувствие на човек с математическо мислене тогава, когато не ти се налага на някой да ти обяснява нещата, а сам виждаш смисъл в йероглифите. Ма за тва нещо трябва да седите и да четете, и да се напъвате, и да се потите, а не всеки има волята.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Имаш ли пропуски от миналите години?Повечето ми приятели,който не са особенно добре с математиката имат сериозни пропуски от миналите години...Взимай учебници от 5 и 6 клас,и почвай да преговаряш и да решаваш задачи..Математиката се учи с постоянство и труд..
Ако я нямаше математиката(не просто тая от училище, ами много по-сложните дисциплини от висшата математика) щяхме да сме в средновековието че и по-зле.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Математика изобщо не се учи, математика се прави, останалото е дивотия. Т.е. изобщо цялата методология на преподаване на математика в гимназията е дивотия - 'учат' хората как да решават задачи. Дават им няколко факта, показват им 10 решения и те трябва да могат да направят 11-тото. Това е все едно някой да ми покаже 10 картини на овце, да ми тръсне комплект боички и четки и да ми каже 'нарисувай овца' - ако случайно съм от хората, на които рисуването им се отдава и ги влече, сигурно ще се справя прилично и даже ще ми е интересно, ако не съм (а аз точно не съм), мога да нарисувам нещо, на което ще трябва да напиша 'овца', за да се знае какво е, и ще ми е тъпо и гадно, докато го правя. Та и с математиката така. Учителят трябва да може да покаже не самото решение, а процесът на изграждане на това решение, и да научи учениците на този процес. Един вид да ги научи да виждат от какви цветове е направена овцата и как да си смесват боичките, вместо да им преподава контури и оцветяване със синьо-жълто-червено. Честно казано, аз такъв учител по математика не съм имала в училище, а уж 6 и 7 клас бях в СМГ, после в НПМГ. Преподаването на тоя предмет е изначално сбъркано и затова го обичат само хората, на които по някакъв начин им пасва и си имат усет за него. Останалите не са непременно по-глупави (каквото и да значи това), а просто им трябва някой да им покаже къде е фъна в цялата работа и как да се доберат до него - само че няма кой. Така че който мрази математиката си е напълно прав да я мрази.
Моите 2 ст.
Тъй е, и аз в училище бях слаб по нея, то ти става скучно най-малкото от това механично и безидейно решаване на задачи.
Едва като завърших и почнах да уча други неща почнах да схващам логиката на матетиката и вече почна да ми харесва и да не ми е толкова трудна.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Преписвай.
Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО
Първоначално написано от TykaSePisheNick
Това, че ви мързи да си напрегнете олигофренските мозъчета, да слушате в час вместо да си барате гъзовете и телефоните и да седнете за поне 30 минути с учебника говори лошо за вас, а не за учителите и т.н. Наистина има лоши случаи ама дори тогава решението е решаване у дома.
Faith in new generations: lost hopelessly.
OP IS A FAGGOT.
Последно редактирано от nerazbranoZLO : 12-09-2012 на 21:02 Причина: Не мога да си редактирам факания подпис ;d
Сравнението с рисуване е грешно. Хората, на които им се отдава математиката са малко единици, с природни дарби, набито око, усет, интуиция или бърз ум. Доколкото при изкуството има много талантливи художници, и там нещата зависят главно и точно от таланта. Докато в математиката се иска мотивация или усърдност, трябва човек малко да си напрегне логиката, не е такава философия.
Последно редактирано от nerazbranoZLO : 12-09-2012 на 21:01
Man , was Anwenduung ist es eine miese Aufgaben konnen nicht selbst entscheiden was.
Има един сайт който се казва Уча се. Там има видео уроци, в които ти обясняват всички видове задачи. И аз съм супер зле ама като гледам тия уроци и започвам да разбирам нещо.![]()
Колко ми е познато всичко това..
И все пак, ако седнеш да решаваш задачи с някой, който ги разбира нещата, няма как да не я схванеш.![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Във филологията се учат релации и малко математическа логика.
Ето че и там имало.Така че ... трудно можеш да избягаш от нея. Не е болка за умиране.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more