.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 57
    Супер фен Аватара на scrooper
    И мен ме мързи, а и не съм с математически заложби, но се стягам и със зор се получава. Приеми я като предизвикателство. После ще си доволен.
    always late but worth the wait!

Супер фен Аватара на ~The Smile~
    Цитирай Първоначално написано от JoLLiE92 Виж мнението
    Мерилин, не съм му казала да става математик на годината. Но да оставаш в 7ми клас да повтаряш заради математиката е несериозно. Не е чак толкова трудна. Казах му ако има конкретен въпрос да му се обясни нещо и аз, и другите биха му обяснили. Ама това "мразя математиката" в 7ми клас ....... До 12ти какво ще правиш? А в университета? Ще станеш метач на улиците, щото те мързяло/инатяло да научиш едни квадратни уравнения? Айде бе!
    Да.
    До сега не съм видяла нищо сложно ни във формулите за съкратено умножение,ни в геометрията,ни в уравненията,които сега изучаваме.
    И приятелките ми,на които не им се отдава математиката, казват "тая госпожа по математика сериозно ни е нарочила!" ...

Мерилин, не съм му казала да става математик на годината. Но да оставаш в 7ми клас да повтаряш заради математиката е несериозно. Не е чак толкова трудна. Казах му ако има конкретен въпрос да му се обясни нещо и аз, и другите биха му обяснили. Ама това "мразя математиката" в 7ми клас ....... До 12ти какво ще правиш? А в университета? Ще станеш метач на улиците, щото те мързяло/инатяло да научиш едни квадратни уравнения? Айде бе!
    Няма да стане метач, ако не знае как се рационализира корен, как се решава биквадратно уравнение или нещо подобно. Ясно е, че трябва да се стегне и да изкарва поне някви средни оценки. А в университета има специалности, в които няма математика.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Ще стане метач ако има завършен само 6ти клас! Нещата са прости в 7мокласните задачи, само желание да имаш малко.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от marilyn Виж мнението
    Ами някоя езикова, в езиковите е застъпено само 1во равнище.
    Да бе.
    Ела да видиш как уча по второ. Чак в 12-ти минахме на първо.

Събрали се 4-ма математика и си говорили колко мразят Вазов =/
    математиЦИ. 7 клас.

О, я стига. Задачите в седми клас са на много ниско ниво, седни и ги научи по-добре, вместо да се оплакваш. По-нататък ще видиш какво е.

Мега фен Аватара на Chacho
    Ахахаха, ми ше я мразиш, като те карат да мислиш.

Нищо, баце, най-много да хванеш по лошия път. Да си помислиш, че е от математиката и другите предмети ти се отдават. После ще гризнеш дръвцето като разбереш, че никой не търси келеши без грам мозък, а ти ще можеш да мислиш само праволинейно и ще се чудиш отде ти се е паднала толкоз тежка съдба.

Горе има тема за математиката. Като си преглътнеш детинщината, признаеш си че всичко е от глезотия и решиш да промениш нещата, заповядай за въпроси и насоки.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Голям фен Аватара на bReAk3R
    Град
    DirtyLand
    И какво по-точно ти е трудно ? От всички тези прости неща? Е, помня един раздел ми беше труден и това беше геометрията, но тя ми е трудна във всеки клас. Другото е просто и това е. Айде стига
    FACEBOOK - Най-добрия начин FACE да не види BOOK дълго време :> ;dd

При математиката за мене много зависи от учителя . До 7 клас ( от 5 ) по математика бях пълна скръб и едвам връзвах тройката , но това според мене се дължеше в доста голяма степен на учителя . Преместих се след 7 клас в гимназия и от тогас петицата в края ми е в кърпа вързана , но доста повече ги разбирам благодарение на даскалката ни която преподава по-добре . Вземай малко консултации или отивай на уроци . Щом още от 7 клас си толкова зле не знам как ще изтраеш до 12 . Смисал ти ще завършиш макар и с тройка примерно , но просто ще се мъчиш доста .

Оххх и аз я мразя тази геометрия :Д

Аз пък ще ви кажа, че ако ви трябват уроците, то не разбирате въобще предмета. Нито пък ако ви трябва подходящ учител. Можеш да имаш самочувствие на човек с математическо мислене тогава, когато не ти се налага на някой да ти обяснява нещата, а сам виждаш смисъл в йероглифите. Ма за тва нещо трябва да седите и да четете, и да се напъвате, и да се потите, а не всеки има волята.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Имаш ли пропуски от миналите години?Повечето ми приятели,който не са особенно добре с математиката имат сериозни пропуски от миналите години...Взимай учебници от 5 и 6 клас,и почвай да преговаряш и да решаваш задачи..Математиката се учи с постоянство и труд..

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Ако я нямаше математиката(не просто тая от училище, ами много по-сложните дисциплини от висшата математика) щяхме да сме в средновековието че и по-зле.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Математика изобщо не се учи, математика се прави, останалото е дивотия. Т.е. изобщо цялата методология на преподаване на математика в гимназията е дивотия - 'учат' хората как да решават задачи. Дават им няколко факта, показват им 10 решения и те трябва да могат да направят 11-тото. Това е все едно някой да ми покаже 10 картини на овце, да ми тръсне комплект боички и четки и да ми каже 'нарисувай овца' - ако случайно съм от хората, на които рисуването им се отдава и ги влече, сигурно ще се справя прилично и даже ще ми е интересно, ако не съм (а аз точно не съм), мога да нарисувам нещо, на което ще трябва да напиша 'овца', за да се знае какво е, и ще ми е тъпо и гадно, докато го правя. Та и с математиката така. Учителят трябва да може да покаже не самото решение, а процесът на изграждане на това решение, и да научи учениците на този процес. Един вид да ги научи да виждат от какви цветове е направена овцата и как да си смесват боичките, вместо да им преподава контури и оцветяване със синьо-жълто-червено. Честно казано, аз такъв учител по математика не съм имала в училище, а уж 6 и 7 клас бях в СМГ, после в НПМГ. Преподаването на тоя предмет е изначално сбъркано и затова го обичат само хората, на които по някакъв начин им пасва и си имат усет за него. Останалите не са непременно по-глупави (каквото и да значи това), а просто им трябва някой да им покаже къде е фъна в цялата работа и как да се доберат до него - само че няма кой. Така че който мрази математиката си е напълно прав да я мрази.

Моите 2 ст.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Тъй е, и аз в училище бях слаб по нея, то ти става скучно най-малкото от това механично и безидейно решаване на задачи.
    Едва като завърших и почнах да уча други неща почнах да схващам логиката на матетиката и вече почна да ми харесва и да не ми е толкова трудна.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен Аватара на fenastz
    Град
    Land of the blind
    Преписвай.
    Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО

Цитирай Първоначално написано от TykaSePisheNick
    Вие сте много глъми.Са ревете, че темата е стара, ама после някой като направи нова тема със същото заглавие ще има да ревете "има такива теми" и нз. си кво..В шибаното си трупане на мнения и сами се обърквате..

Голям фен Аватара на nerazbranoZLO
    Град
    Тхараа и по-точно Звин'кхулоом
    Това, че ви мързи да си напрегнете олигофренските мозъчета, да слушате в час вместо да си барате гъзовете и телефоните и да седнете за поне 30 минути с учебника говори лошо за вас, а не за учителите и т.н. Наистина има лоши случаи ама дори тогава решението е решаване у дома.
    Faith in new generations: lost hopelessly.
    OP IS A FAGGOT.
    Последно редактирано от nerazbranoZLO : 12-09-2012 на 21:02 Причина: Не мога да си редактирам факания подпис ;d

Голям фен Аватара на nerazbranoZLO
    Град
    Тхараа и по-точно Звин'кхулоом
    Сравнението с рисуване е грешно. Хората, на които им се отдава математиката са малко единици, с природни дарби, набито око, усет, интуиция или бърз ум. Доколкото при изкуството има много талантливи художници, и там нещата зависят главно и точно от таланта. Докато в математиката се иска мотивация или усърдност, трябва човек малко да си напрегне логиката, не е такава философия.
    Последно редактирано от nerazbranoZLO : 12-09-2012 на 21:01

Man , was Anwenduung ist es eine miese Aufgaben konnen nicht selbst entscheiden was.

Има един сайт който се казва Уча се. Там има видео уроци, в които ти обясняват всички видове задачи. И аз съм супер зле ама като гледам тия уроци и започвам да разбирам нещо.

Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град
    BTW Има точно 3 специалности във висшето образование, което нямат ПОНЕ един семестър математика. Право, психология и разновидностите и, филологиите
    Е,не позна тоя път!Повече са.
    Упссс темата е стара.
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

HaterPsychopath.
    Guest
    Колко ми е познато всичко това..
    И все пак, ако седнеш да решаваш задачи с някой, който ги разбира нещата, няма как да не я схванеш.

Цитирай Първоначално написано от pifiella Виж мнението
    Е,не позна тоя път!Повече са.
    Упссс темата е стара.
    Може. Ама почти във всяка, която няма нищо общо с математика, изчисляване и т.н., има поне семестър математика най-общата възможна.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Във филологията се учат релации и малко математическа логика.

Ето че и там имало. Така че ... трудно можеш да избягаш от нея. Не е болка за умиране.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове