- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Облекло за изпитите в Университета
Момичета, как се обличате за изпитите в Университета? Аз уча Счетоводство и контрол и смятам, че на изпитите трябва да отида в официално облекло, Вие как мислите? Давайте и идеи..![]()
Обличам се за изпити по същия начин като и за лекции...
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
С балната рокля!
Отивам с удобни дрехи - все пак е изпит,а не модно ревю.
Няма никакво значение как ще си облечена, важно е какво знаеш.
Както си се обличам и в обикновени дни, нямам някакъв дрескод специално за изпитна сесия/лекции и т.н.
Кво официално облекло, аз си ходя както обикновено-с дънки и някъв анурак например-само на дипломирането мисля, че тряя да съм официален
О, БОЖЕ !!!
Аз не вЕрвам !
УБИЙ СКОРОСТТА - СПАСИ ЖИВОТ !
Това, което винаги съм била, утре ще ме прави нещо по - различно
Стига да не си с тоалета от дискотеката, нямаш проблеми. Някои преподаватели предпочитат студентите да са по-представителни на изпита, но това обикновено се знае и се носи като "легенда".
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
За писмени изпити бих се обличала както дойде, но за устни- официално и елегантно.
always late but worth the wait!
Ако е устен може би трябва да си малко по-спретнат/а. Имам предвид по-официално може би, щото някои държат.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
За писмен изпит и аз мисля, че няма абсолютно никакво значение, защото така или иначе после като ти проверяват работата едва ли ще се сетят дали си бил с розовата или със синята блуза. Но за устен е меко казано неприлично да си с къса пола или пък с лятна рокличка. Според мен панталон и риза е перфектно.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Аз устни нямам. Ходя си нормално облечена. Имаше един, не преподаваше на мен, всички трябвало да бъдат с костюми , момичетата без ток, грим, лак, бижута ;д Но да, това си го знаеха предварително.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Бе то и ние нямаме устни, че са забранени, ама... :Д
По-голямо впечатление прави на преподавателите ако не си бил на лекции и те виждат за пръв път на изпит. Не си мислете, че не помнят лица. Айде, може да има един-двама-трима завеяни. Пък при нас така ни "гъбаркат" само и само да ни е неудобно. Веднага се почват въпрос примерно "А, теб си те спомням, нали беше" :Д Има някои, които нарочно слагат грешни формули да кажем, за някои тест или подменят ключа, а само на обяснения казват реалното. Да може, който преписва лекциите, да не се усети, ама както и да е, друга тема.
Много зле говори според мен, 20 годишни студенти да са като клонинги с черен панталон и бяла риза, само защото имат изпит. Ако искате да изглеждате като сервитьори/пикола, ок. Ама може да се внесе малко стил и да изглеждаш добре, без да се обличаш строго. Ама си е най-добре да си заложиш на себе си, за да се чувстваш най-комфортно.
При положение, че заставаш пред възрастни хора, нищо няма да ти стане един ден да си сложиш панталон и риза.
"Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."
От малка ми е набито, че изпитът е празник на знанието, а на празници човек се облича официално.
На писмен - айде, както дойде, макар че никога няма да отида по анцуг/клин, защото "било удобно". Бях на писмен онзи ден - прилежно прибрана коса, лек грим, сини дънки, червен пуловер, на токче и с палто.
Във вторник съм на устен по немски. Не знам съучениците ми как ще са облечени, но аз ще съм със сив костюм или поне сако+дънки - гримирана, с идеална коса и блед маникюр. Дрескод има навсякъде. Считам спазването му за признак на уважение.
Като казвам удобно, имам предвид да не си на 15см ток, с черна очна линия и дълги нокти примерно :Д
Прекалено се вживявате, вместо да се радвате на всеки един ден от живота си. Има дрескод в съдебната зала, в университета няма. Не е хубаво да слагаш деколтета и три килограма злато по себе си, както и не е хубаво да ходиш с анцуг :Д
Явно всеки си има различни разбирания, може би зависи и какъв изпит точно предстои. Нали ако е свързано нещо с физически натоварвания се изисква спортен екип, ама за друго едва ли.
Пантерке, че то дънките са забранени като официален дрескод, тъй че твойто облекло си е съвсем в нормата :Д
Не ми е понятно как някой ще иска да изглежда като току що излезнал от Мъже в черно или някой от агентите на Матрицата. Нямала съм проблеми до сега на изпит заради облеклото, но в първи курс на един изпит един по възрастен, може би около 80г. дойде при мен и каза "Айде сега всички момичета като колежката да си вържат косите".
Съгласна съм с PinkPan7her.
Иначе аз обличам по-дълга пола, риза, сако или палто, зависи от времето и слагам обувки на по-нисък ток. Няма официален дрескод, но все пак не отивам до магазина...
Леле, мале. Никой не е в състояние да ме накара да сваля токчетата, грима, лака и бижутата. Разбирам човек да е на много висок ток, с крещящ грим, лак и обсипан с накити, но мога да сложа всички тези неща, без да изглеждам кичозно.
мнда , можеш да изглеждаш напълно нормално с ток, грим, лак и нокти, както имаше една в училището ми, която беше дошла с униформа (бяла риза) и отдолу потник като диско топка и пола, която стигаше до под края на ризата. Затова го давам тоя за пример, защото е ненормаленНо чух, че не ги допускал до изпит, ако не са в този външен вид, с неговите лекции и с лично неговия учебник с АВТОГРАФ от него и с кожени корици за скромната сума от 40тина лева.
![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Грешка.
Като ти кажат един ден на работа, че можеш да носиш точно един пръстен (това да ти е халката), обеци, които не излизат извън ухото (тоест, кръглички или тип английска обеца) и лак в бледорозово, бежовото или прозрачен... Нямаш мърдане.
Има си дрескод и още как, но е неписан. Никой не е казал, че трябва да получиш покана с надпис black tie, за да има дрескод.
Да, но пак носиш бижута, лак и грим, но съобразени с обстановката.
Пък и имам работа, която не изисква такива неща от мен и никога не би. Разбирам да работех в офис, но не работя, ако работех обаче, никога не бих отишла на 12 см. токче, къса пола и топирана коса, дори и да няма официална забрана за такъв тип облекло.
В моята работа забележка никога не са ми правили, но и аз не ходя крещящо облечена. Съобразявам се иначе с много неща, с обстановката, с хората и т.н.
А в университета или поне в този, който аз съм учила няма официален дрескод, нито забрани, освен за определен тип поли/рокли и обувки, и въпреки това ако отидеш сякаш току-що излизаш от клуб, едва ли биха те пуснали.
за 4 години всичко съм видяла в университета...облеклото съобразявам с преподавателя и с типа изпит като при мене почти винаги има и устен...
за университета никой не може да има претенции какво си сложил...пред преподавателите така или иначе сте дечица
и все пак - и със сандали с 15 см ток съм ходила, и с кецове...все тая им е на повечето...при мене има едни защити на проекти - заставаш пред комисия от 5-6 авторитета в университета и обясняваш какво си правил цял семестър...тогава се старая да съм нормално облечена - тъмен панталон/ равни обувки/ риза и пуловер/ жилетка и почти без грим, ама аз друго не мога и да сложа, защото 2-3 дена преди това не спя, за да си оправя проекта
но това са глупости...никой няма да те върне, ако си знаеш заради дънки/ висок ток/ ярък лак и обратното - с тениска, кецове и без грим...
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Спомних си за устния изпит, когато кандидатствах. Някой правилно го беше нарекъл "Панаир на евтините обувки"...
Някви момичета все едно идват от дискотеката или от .. магистралата и сутринта са наминали към унито ей така... да видят кво става...
За щастие не срещам такива екземпляри из факултета..
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Аз юни месец бях отишла на устен по английски с първите дрехи, които бях намерила, без грим и с вързана коса. Беше ми много зле и си мислех как ще се издъня тотално, и как този компонент ми отпада директно. Но факт е, че имам най-високата оценка от всички компоненти точно на устен.
Но после се замислих каква огромна грешка направих да се появя в този си вид и си обещавам повече да не я повтарям.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en