От малка ми е набито, че изпитът е празник на знанието, а на празници човек се облича официално.
На писмен - айде, както дойде, макар че никога няма да отида по анцуг/клин, защото "било удобно". Бях на писмен онзи ден - прилежно прибрана коса, лек грим, сини дънки, червен пуловер, на токче и с палто.
Във вторник съм на устен по немски. Не знам съучениците ми как ще са облечени, но аз ще съм със сив костюм или поне сако+дънки - гримирана, с идеална коса и блед маникюр. Дрескод има навсякъде. Считам спазването му за признак на уважение.
Като казвам удобно, имам предвид да не си на 15см ток, с черна очна линия и дълги нокти примерно :Д
Прекалено се вживявате, вместо да се радвате на всеки един ден от живота си. Има дрескод в съдебната зала, в университета няма. Не е хубаво да слагаш деколтета и три килограма злато по себе си, както и не е хубаво да ходиш с анцуг :Д
Явно всеки си има различни разбирания, може би зависи и какъв изпит точно предстои. Нали ако е свързано нещо с физически натоварвания се изисква спортен екип, ама за друго едва ли.
Пантерке, че то дънките са забранени като официален дрескод, тъй че твойто облекло си е съвсем в нормата :Д
Не ми е понятно как някой ще иска да изглежда като току що излезнал от Мъже в черно или някой от агентите на Матрицата. Нямала съм проблеми до сега на изпит заради облеклото, но в първи курс на един изпит един по възрастен, може би около 80г. дойде при мен и каза "Айде сега всички момичета като колежката да си вържат косите".