- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Въпрос за лещи
Поръчах си и ще пристигнат утре, но като ми се обадиха за потвърждение ме питаха дали имам разтвор и им казах, че ще си взема от някоя оптика. Таа те как пристигат лещите? Всмис.. в контейнерчето, в което стоят как са ъъ 'опаковани'?! И колко струва един разтвор за лещи? И ако искам да ги пренасям с това контейнерче, то ще се обръща на хиляди страни и няма ли да изсъхнат, като не са в разтвора? :3
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Лещата е пакетирана в еднократна полусферична опаковка. Ти трябва да си купиш разтвор. Той върви с контейнер, в който държиш лещите си. Има под 10 лв и нагоре. Взе ми какъвто искаш, но попитaй за всеки случай дали има контейнер,че аз съм имала гафове.Когато си махаш лещите ги слагаш в контейнера, в който първо си сложила разтвор, за да не изсъхнат и така.
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
мхммм мерсим <3 :3
а самите лещи като си ги махам, промивам ли ги с този разтвор преди да ги сложа в контейнера, в който също ще има?
4XCOKИ
^Да, трябва. И е хубаво да го сменяш всеки ден.
И аз да питам за лещите да не правя нова тема. Какво мислите за еднодневните лещи, от хигиенна гледна точка не е ли по-добре да са еднодневни, отколкото месечни. До сега винаги съм ползвала 3-месечни, ама се замислям дали да не мина на еднодневни.
Колко струват тези еднодневни? :3
4XCOKИ
http://www.kontaktni-leshti.bg/ednodnevni-leshti.html Това намерих иначе, на мен ми казаха, че трябва да платя 50 паунда за цялото това удоволствие, не знам точно колко струват, ама ралзично е. Твоите цветни ли са или да виждаш по-добре?
Ще питам със сигурност, ама все пак и вас да питам. В Англия масово ги използват...
Лев и нещо ти е едната.Предпочитам си моите. Внимавайте с цветните. Ако зеницата ти е по-малка от предвиденото на цветната леща, седи много смешно. Може да не личи, но зависи от цвета на лещата и твоето око.
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Тези еднодневните пробвал ли ги е някой ?
Аз ползвам от месечните, но като ги нося след 5-6 часа стават много сухи и се налага да си слагам капки (изкуствена сълза), но пък аз не си нося попринцип с мен .. та дали еднодневните ще са си влажни 24 ч ?
Да, но като се замислите еднодневните излизат доста скъпи ... аз нося от 3 месечните и нямам проблеми .. колкото до авторката препоръчвам ти тази марка, само нея ползвам .. голямата бутилка е най-оферта .. 15-16лв и изкарвам почти цяла година с нея.
![]()
Take the evil out the people, they'll be acting right,
cause both black and white is smokin crack tonight,
and the only time we chill is when we kill each other,
it takes skill to be real, time to heal each other ...
-2Pac-
Аз пък си ползвам тримесечни (които всъщност нося по 5 месеца) и ги нося по 12 часа, а нямам проблеми с изсушаването.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Това не е нормално. Какъв разтвор ползваш?
Използвам същия, само че само на мен ли ми стига за кратко време? Не знам дали има даже и 6 месеца. Иначе никой не е казвал, че излизат евтино. По принцип лещите са скъпо нещо, много по-евтино е да се носят очила, обаче за мен тоя вариант не е вариантТа, от хигиенна гледна точка ме интересува... Преди половин година получих инфекция, така и не разбрах как и от какво, очите ми бяха целите червени, боляха ме и ми излизаше някаква течност бяла, спрях да нося лещи за известно време и се оправих, сега ме е страх да не ми се случи нещо, ужасно е....
Добрее, пристигнаха ми лещичките и в инструкциите за употреба пише, че трябва да престоят в разтвор ПОНЕ 4 часа, т.е. преди да си ги сложа за пръв път трябва да са стояли толкова време, така ли?
4XCOKИ
Последно редактирано от DaNGeRousLy : 12-07-2012 на 13:58
а пречи ли, ако ги 'отворя' след няколко дена, докато си взема разтвор?
4XCOKИ
не, все пак в оптиката си стоят така с месеци
На мен са ми седяли така с месеци, така че не мисля, че има проблем, даже понякога съм си ги слагала директно без да седят в разтворНа мен очната лекарка ми беше казвала да ги вържа върху хладилник и прохладно място, не е хубаво да стоят на топло, на не повече от 25 градуса.
За пръв път чувам, че преди това трябвало да престоят в разтвор. Това което са в него нали и то е разтвор. Аз винаги съм ги слагала директно.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
ох последен въпрос, наистина
Когато навън е студено и има страшен вятър и ми се насълзяват очите (разбирайте направо все едно плача), има ли възможност да им стане нещо/да паднат/етц?!
похваал https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...48177844_n.jpg :3
4XCOKИ
Не :д обаче при силен вятър може да ти влезе прашинка и да стане гадно, но малко като се поразмести лещата се оправя. Гледай като духа да си пазиш очите по някакъв начин, аз си навеждам главата ;д
Щруделче,супер си с тях!На Фрешлук ли са.
пп Естественият ти цвят кафяво с леко зеленеещо ли е около зениците?