- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Изневерявате ли на партньора си?
За мен изневярата е едно от най-долните, гнусни неща на света. Изневярата преди всичко е предателство, предателство към човека до теб. Всичко друго е на заден план. Това е нещо, което не заслужава прошка, независимо поради какви причини се е случило. Аз като момче, ако ми изневерят, веднага отрязвам момичето, едно здрасти на улицата няма да и кажа. Щом си изневерила, ти нямаш самоуважение, не цениш себе си, дори има ли смисъл да споменавам колко цениш приятеля си ?
ПП: Точно заради това сме хора, а не животни. Ние можем да мислим и въобще не е адекватно да кажете, че щото разбираш ли не ти е задоволявал потребностите, дай да се ебем с друг. Ми като искате друг, зарежете го и си хванете друг, а не да си играете с чувствата на човека. Това, че сте си позволили да изневерите ви прави курви, вие сте такива, такива сте станали в момента в който сте изневерили и винаги ще си останете такива, дори и да не го направите отново.
И това ви го казва нерелигиозен човек, който даже е атеист и доста широкоскроен относно много работи, но не и това.
Добре, ето ти вариант:
Приятелката ти е казала, че нещо не е наред, казала е и какво. (Споменавам го, защото това е най-честото обвинение към изневеряващите - че не били казали, че има проблем.) По някаква причина не те чувства като най-близкия си човек, не усеща подкрепата, малките жестове и т.н. Ти обаче не правиш мижав опит да промениш нещата. Да, вероятно тя трябва да те скъса в тоя случай - обаче е човек, прави грешки - има страхотни спомени с теб, помни всички неща, които прави и си казва "Трябва да съм идиотка, за да го зарежа" и започва да убеждава себе си, че това, което не й харесва, е нещо малко и незначително и е пълна лигла, за да го коментира дори. И си казва "Сигурно е период, ще отмине". В същия момент обаче се появява човек, който се държи с нея както би трябвало да се държиш ти - мило, покровителствено, говори й, изслушва я... или пък я възприема като сексуален обект... вариантите са много, но най-важното е, че се появява човек, който й предлага това, което с теб в момента й липсва, а ти явно отказваш да й го дадеш. И ето ти причина за изневяра... поводите пък са безброй.
Съмнявам се да ме разбереш, щото си много отворен, но ще се радвам, ако някой дори се замисли.
Защото изневярата, my friend, e вина и на двамата. Винаги съм го възприемала така и винаги ще го възприемам, независимо от коя страна на барикадата съм.
Никъде не е казано "всичко". Може новият човек да е доста неподходящ за теб, да имате съвсем различно ежедневие, цели, разбирания, но в момента да ти показва, че има там някой за теб, който да те изслуша и да те разбере, тоест да се държи както би трябвало да се отнася с теб приятелят ти. Изобщо не е нужно да е само пишка.
Ако е толкова неподходящ, няма смисъл да се разделяш с приятеля си заради него и можеш да се надяваш, че нещата ще отминат, че кривването от пътя ще ти помогне да си по-търпелива за момента, в който връзката ти отново ще е хубава.
Това е най-егоистичното нещо, което съм чела. И егоистично не в добрия, умерен смисъл на думата. След като изневериш как нещата биха потръгнали към по-добро във връзката ти? Това, че за момент ще получиш каквото ти е нужно и после ще се върнеш към каквото имаш, удовлетворява ли те наистина?
На мнение съм, че докато обичаш един човек си неспособен да му изневериш, спреш ли няма смисъл да продължаваш връзката. Също така връзка, в която не се чувстваш добре си е чист мазохизъм да я поддържаш.
Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:
Обясних го. След като получиш това, от което имаш нужда, си по-търпелив/а нещата да се оправят.
А когато си показала, че нещата не са наред и си казала КОЕ не е наред и отсреща не ти обърнат внимание, това не е ли егоистично?
А не е ли егоистично да режеш веднага човека, с който си?Също така връзка, в която не се чувстваш добре си е чист мазохизъм да я поддържаш.
Нищо не защитавам, просто показвам, че нещата не са черно-бели. И ако като тийнейджъри живеете с нагласа, че ако обичаш един човек - край, нищо друго няма значение, като пораснете и имате семейства, ще видите, че нещата не са точно така. Поровете се, попитайте родителите си за приятелски семейства. Ще се изненадате на историите.
Тук цитата, който си извадила от моя пост е това,което имам да казвам.
Не е веднага. След опит да поговорите и щом видиш, че ефект няма, тогава улицата вече е станала еднопосочна. Вместо да се принизиш на същото "не ми пука за теб, на мен ми е добре", вече няма за каква връзка и взаимност да си говорим.
Запозната съм със всякакви случаи. Дори имам приятел, чийто баща си имаше любовница около 2-3 години и с цялата си наглост я е водил в тях при жена му. Така че надали има история, която да ме изненада, но това, че някой се е примирил с тези неща, означава ли автоматично, че с всеки ще се случи? За мен лично моментът, в който предпочете друга пред мен, ще съсипе представата, която аз имам за любов. Отначало, повлияна от чувства, може и да простя, за да запазя отношенията, но дълбоко в себе си, не бих простила никога и рано или късно ще осъзная, че поддържам връзка, която отдавна се е променила не към хубаво.
Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:
Аха и от благородство да не го зарежеш, отиваш да се изчукаш с някакъв рандом ? Бах тая състрадателност и загриженост. Опазил Бог.
Стига с тия извинения, че изневярата била вина и на двамата. Вина на двамата е ако връзката не върви, изневярата си е чисто лично решение, продиктувано от егоизъм и несигурност. И понеже новото е несигурно, за това не щете да скъсате със старото, ами го държите като резерва.
Разправяш ги едни измишльотини.....
И пак ще попитам: А изневярата само секс, целувки и въобще размяна на телесни течности ли е?
Аз мисля, че много по-страшно е това, което се случва в главата на човек спрямо друг човек. Щото ти може да не идеш да се "изчукаш с някой рандом". Може да излизаш с него, да си говориш с него с часове. Да търсиш мнението му, съзнателно или не да се стараеш да му се харесаш, дори да се влюбиш. В това не е задължително дори въобще да има секс. Но пак е изневяра.
Иначе да, ако не си щастлив в една връзка, край и толкоз, но често нещата не са толкова прости. Аз дадох алтернативен пример по-нагоре.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Ами не знам за това да питам: Ако се виждаш с някой само за секс и го направиш и с друг това изневяра ли е?
Просто всеки случай е индивидуален. Има хора, които изневеряват от скука, от глупост, за самата "тръпка" или, защото иначе се чувстват несигурни. На тях, ако ще светът да им поднесеш, пак ще изневеряват. Има го и случаят с "изкуших се", напих се, не знам си какви единични изневери, в които е ясно кой е виновен.
Обаче, съгласна съм с Пантерата, че има и други ситуации, междинни, в които играят прекалено много фактори, за да се лепва вината само върху единия. Ако имаш връзка от... да кажем, 3-4 години и този човек е бил перфектен, мислили сте за брак, за бъдеще и прочие. В един момент спира да ти обръща внимание, сърди се за глупости, държи се безразлично (преди всичко приел те е за даденост, от там идва и всичко останало). Ти говориш, той уж слуша, държи се добре 1 ден и после пак същото. Пак говориш, пак кратко подобрение и същата ситуация. На човек му писва да бъде поставян на 10то място дълго време. Тогава, ако имаш злощастния късмет да се появи човек, който върши за теб всички тези неща, вероятността да се увлечеш по него е голяма. Понякога раздялата не е толкова лесна. Не и, ако сте деляли всичко години наред и съответно въпреки безразличието на партньора, още има чувства към него. Тогава настава едно голямо объркване, дилеми, неувереност, незнание какво да правиш сега. Повечето сериозни изневери се случват по този начин. Не казвам, че това те прави света вода ненапита, но и не бих хвърлила вината само върху изневеряващата страна.
В интерес на истината, такова нещо не ми се е случвало. В моя случай бях 100% наясно какво искам и беше само въпрос на 2 седмици изчакване, но така си представям нещата и мога да ги видя. Останалото е прекалено опростяване на нещата (в това изключвам очевидните ситуации, в които всичко наистина е много просто).
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Аз не съм изневерявал за сега на моята приятелка, но не мога да обещая че никога няма да го направя все пак всичко може да се случи и по никакъв начин не искам и да съдя тези които са го правили .
то бива да сте курви , ама да бяхте хубави поне.с претенции и не знам си кви смешни щруделски идеали , пък играят свирят 2ра цигулка. евтина работа , щрюделю на скалата
И като ме боли гърлото, викате, още сладолед да тъпча?
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Във цялото ти изключително слабо аргументирано описание не видях и една причина за изневяра, не знам ти къде видя "много". Ти описваш поводи за РАЗДЯЛА, не за изневяра. Тук какво се опитваш да ни внушиш на нас ли, че изневярата е вина и на двамата или да си го самовнушиш, че ако кривнеш да има с какво да си закърпиш гузната съвест ? Само един изключително ограничен човек, който не може да преглътне егоизма си може да каже : "Изневярата е вина и на двамата". И с какво е вина на двамата ? Не мисли ся, че ще кажеш "щото не и обръща внимание". Истината е че просто Ви е толкова шубе че може да останете сами, че няма накъде.
Първото нещо което трябва да научиш в живота явно е : "Ако нещо е счупено, вземи чук и го удряй здраво, за да се оправи накрая". И какво искаш тука да кажеш ? Може новия човек да не е подходящ, за това ще си пазя стария, ама ще се понаеба с тоя, че в момента ми дава, това което моя не може....
От тебе лъха неувереност и слабохарактерност, направо не ми се коментира.
Последно редактирано от draid : 12-17-2012 на 21:36
Чш Пантеро, викаш никой няма да ме разбере, щото съм много отворен, но като гледам повечето тук мислят като мен. Май ти си кривата, гузната, която има за цел да ни убеди, че не е курва ... хич.
ПП: Такива като теб заслужават цял живот да са секс кукли, щом едното ебане нищо не е.
ПП 2: Щом един път си го направила, ще го направиш и втори, и трети.
Последно редактирано от aks13v : 12-17-2012 на 21:37
Много сте зле.
Иска ми се да съм при вас, когато един ден пожелаете и пипнете човек, който не е вашия, за да ви нарека 'курвари'.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Едно е да я пипна, друго да я наеба. Само дето аз имам глава на раменете, освен между краката и ако ще изневерявам на приятелката си, то чисто и просто ще я скъсам или преди, или след това, но повярвай ми, няма да чакам дълго. Не заради друго, нямам съвест, но имам нещо, което ти е непознато ... морал.