.
Отговор в тема
Страница 9 от 10 ПървиПърви ... 5678910 ПоследнаПърви
Резултати от 201 до 225 от общо 230
    Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    I knew it!
    Браво
    Не знам що толкова се радвам
    maDamn

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Та ако си имаш работа с подобен^ човек (като Пантерката и Сиси бтв, които нещо ми подсказва, че не са имали най-прекрасното детство, и в даден момент от живота си са се хващали като удавник за сламка за малкото хора, които са ги правили щастливи) е твоя отговорност да си имаш едно наум, че докараш ли го до подобно състояние, въпросният ще мъчи всячески и до последно да запази връзката ви, дори с цената на това да се унижи по един или друг начин.
    Приятелю, тежкото детство не е никакво извинение за каквото и да било състояние на духа или действия. И не споменавайте тежкото детство с лека ръка, защото има хиляди деца които растат сами по домовете, без ясно бъдеще, които след като навършат 18г се чудят как да работят и какво да правят с живота си, вместо да седят пред компютъра. Та те даже нямат компютри. Моля ви не намесвайте тежкото детство, особено насочено към въпросните две.

Град
    Beyond reality
    Тук не съм съгласна.
    Детството играе адски голяма роля в израстването на един човек като личност. Всякакви проблеми, липса на един родител , или на двама, липса на внимание , побоища и т.н. се отразяват на човешката психика. Примери безброй.
    maDamn

Цитирай Първоначално написано от granger Виж мнението
    Тук не съм съгласна.
    Детството играе адски голяма роля в израстването на един човек като личност. Всякакви проблеми, липса на един родител , или на двама, липса на внимание , побоища и т.н. се отразяват на човешката психика. Примери безброй.
    Роля играе, но не е никакво извинение. Не понасям хора които постоянно си намират извинения за каквото и да било. Детството били, другият му бил виновен, магнитните бури били, пълнолуние било... Поемайте отговорност за действията си.
    А относно горните две съм абсолютно сигурен, че те не са имали трудно детство, освен някоя и друга трудност която се явява в живота на всички от нас.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Съгласна съм с братя и сестрата. Всички имаме проблеми и според мен е адски детинско да ги използваме като извинение за поведението си.

Град
    Beyond reality
    Не можеш да си сигурен дали някоя не е израснала без баща, например? Отразява се и именно ,защото се отразява мисленето на хората се променя. Не казвам ,че е извинение,но различния начин на живот, води до различно мислене и приемане на света около нас.
    maDamn

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    А относно горните две съм абсолютно сигурен...
    Eто това не ме кефи. Тая сигурност можеш да си я завреш там, където слънце не огрява.
    Това, което Auriss каза, има огромна логика и смисъл (и е напълно вярно за мен, а мисля, че и за Сиси), но... аз с хора, които не обичат нищо друго освен убежденията си, няма да споря.
    Аз извинения не си намирам, нито отричам какво съм правила и какво не съм. Но има фактори, които оказват влияния и които са ме направили определен тип човек или заради които правя отделно нещо, било то присъщо или неприсъщо за мен. Ако отричаш тези фактори, значи си глупак.

Цитирай Първоначално написано от granger Виж мнението
    Не можеш да си сигурен дали някоя не е израснала без баща, например? Отразява се и именно ,защото се отразява мисленето на хората се променя. Не казвам ,че е извинение,но различния начин на живот, води до различно мислене и приемане на света около нас.
    Mного хора са израснали без баща или майка. Аз ти казах, влияние има, но това не е никакво извинение за да се афишира с него.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Eто това не ме кефи. Тая сигурност можеш да си я завреш там, където слънце не огрява.
    Това, което Auriss каза, има огромна логика и смисъл (и е напълно вярно за мен, а мисля, че и за Сиси), но... аз с хора, които не обичат нищо друго освен убежденията си, няма да споря.
    Аз извинения не си намирам, нито отричам какво съм правила и какво не съм. Но има фактори, които оказват влияния и които са ме направили определен тип човек или заради които правя отделно нещо, било то присъщо или неприсъщо за мен. Ако отричаш тези фактори, значи си глупак.
    Така ли ? Хайде обори ме, докажи ми колко тежко детство си имала. Всеки има проблеми в живота си. В годините до 12 клас са едни, след това стават далеч по-големи. Аз никъде не съм твърдял, че дадени събития не повлияват на човек и това какъв той става. Казал съм само, а и твърдя, че това не бива да е извинение за каквото и да било.

Виждам как губиш почва под краката си, започваш да обиждаш. Няма лошо. Ти не осъзнаваш, че моето отношение към теб е изцяло продиктувано само и единствено от един вид подбуди. Не осъзнаваш, че ако желая мога да пиша неща, които да ти четкат егото и да им се радваш. Дори не осъзнаваш какъв съм аз. А щом ти обичаш да си завираш разни неща на онова място, желая ти само приятни емоции в процеса.
    Последно редактирано от draid : 12-25-2012 на 10:16

anonymous708973
    Guest
    Извинявай, ама кой афишира? Ти от мен чу ли за всичките ми постове един път "имала съм еди-какво-си детство"? Аурис налучка с потресаващо точност, аз потвърдих.

Мега фен
    Приятелю, тежкото детство не е никакво извинение за каквото и да било състояние на духа или действия. И не споменавайте тежкото детство с лека ръка, защото има хиляди деца които растат сами по домовете, без ясно бъдеще, които след като навършат 18г се чудят как да работят и какво да правят с живота си, вместо да седят пред компютъра. Та те даже нямат компютри. Моля ви не намесвайте тежкото детство, особено насочено към въпросните две.
    Не се разбираме явно. Не извинявам подобна постъпка, но ако се вкараш малко във филма - има как да я оправдаеш. Малко двусмислица се получава, ама нещо не ми се отдава да си разясня мисълта в момента.
    Абе не знам ... то си е до характер честно казано, но не виждам как би могло да навреди това да имаш предвид, че не всеки ще следва твоя път на размишления в подобна ситуация. Прав си иначе, но (на мен поне) ми звучи доста машинално ... и нереалистично.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Аз искам да чуя един елементарен пример за тежко детство.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    Аз искам да чуя един елементарен пример за тежко детство.
    Sexual abuse, abuse in general, alcoholic parent/s. Сигурно това.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Sexual abuse, abuse in general, alcoholic parent/s. Сигурно това.
    Съгласна съм. Но исках от други хора да чуя що е то тежко детство.

едит.....
    Последно редактирано от Violenza : 12-25-2012 на 10:47

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    Съгласна съм. Но исках от други хора да чуя що е то тежко детство.

едит.....
    Позволявам си още един wild guess for the sake of the discussion - дали пък с брат ти не сте толкова крайно категорични в мнението си за личната отговорност вследствие именно на вариант 3 ? В тъмното стрелям, но би обяснило някои неща и би потвърдило тезата ми, която незнайно защо се опитвате така яростно да отхвърлите ;/ .

Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Позволявам си още един wild guess for the sake of the discussion - дали пък с брат ти не сте толкова крайно категорични в мнението си за личната отговорност вследствие именно на вариант 3 ? В тъмното стрелям, но би обяснило някои неща и би потвърдило тезата ми, която незнайно защо се опитвате така яростно да отхвърлите ;/ .
    Много си далеч от истината, не се опитвай да ми правиш психо анализа, няма да се получи. Краен съм в мненията си за личната отговорност, защото ми е писнало постоянно някой да си търси извинения и да бяга от отговорност. Да разтяга локуми само и само за да успее да си изчетка гузната съвест и да излезе привидно чист пред себе си. Всеки който има капка морал и себеуважение, трябва да застане и да кажа : "Да така беше, аз съм виновен и си нося кръста".

Последното нещо което се опитвам да отхвърлям е тезата ти.

Стига бе,тов ае бруталната тема..

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Егати и сигурните сте.

Специално отбелязах в коментара на Аурис частта с "готова на всичко да запази бла бла...", за да стане ясно, че не коментирам трудното детство и не се оправдавам с това.

ПП. В интерес на истината, оня 100% сигурния за кой как си е изживял детството, да, беше ми доста скапано. Това, че сега имам компютър не ти дава никаква информация как съм израснала. Не се оправдавам с родителите си и начина, по който ми се стече живота, но е ужасно грозно да седнеш да ми говориш колко си сигурен, че едва ли не съм пърхала в розов детски балон, защото много ти изнася в спора. Щом някой толкова държи да чуе примери и описание, ок, ще пиша на 1 от двама ви, нали сте брат и сестра, ще обмените информация. На ЛС обаче. Не съм длъжна да поствам автобиография във форума.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Просто не говорете за скапано детство и изобщо не го намесвайте в спора. А и винаги може да се държиш на ниво и да се обръщаш към събеседника си учтиво, независимо дали мнението му ти се нрави или не.

Град
    София
    Аз не съм казала нищо за детство, докато вие не се захванахте да иронизирате поста на Аурис по въпроса по възможно най-обидния начин. Да, мога да се изказвам учтиво. Общо взето повечето ми мнения в този форум са такива. Това е, защото рядко наистина успяват да ме ядосат.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Аз не съм иронизирала. Казах, че е ужасно да го намесвате това нещо, още повече, че съм убедена (да, вашето любимо "убедена"), че едно 95% от тия дето обясняват какво тежко детство са имали го свързват с дреболии като период на безпаричие, да израснеш само един родител и подобни.
    Нямам никаква идея при вас как е било, не съм и питала. Просто исках пример.

Град
    София
    Аз пък казвам, че не сме го намесили тежкото детство ние, камо ли като оправдание. Това вече си го човъркате от пръстите.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Град
    Beyond reality
    да израснеш само един родител
    Това не е дреболия и повярвай ми , отразява се и то доста в поведението на даден човек. Не говоря тук за изневяра,а като общо възприятие. Както и да е. Не целя да по никакъв начин да влизам в спор,защото не мисля ,че има нужда от това. Естествено това не извинява подобна постъпка.
    Не можеш да си убеден на 100% какъв е даден човек без да го познаваш , не можеш да съдиш постъпките му без да си имаш и най-малка представа , за това в какъв свят живее.
    Аз лично харесвам и Draid и Violenza (по-известни като брата и сестрата ) но в някои случаи се изказвате прекалено убедено за нещо,което не винаги е така,както изглежда.
    Весели празници!
    maDamn

Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Аз не съм казала нищо за детство, докато вие не се захванахте да иронизирате поста на Аурис по въпроса по възможно най-обидния начин. Да, мога да се изказвам учтиво. Общо взето повечето ми мнения в този форум са такива. Това е, защото рядко наистина успяват да ме ядосат.
    Никога не съм иронизирал, просто отбелязах това което ще напиша за пореден път, че не бива да е извинение за изневяра или каквото и да било. След като вече мисля, че темата се изчерпа, предлагам да не намесваме вече детството и да се върнем да проблема с изневярата.

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град
    "Да така беше, аз съм виновен и си нося кръста".

Последното нещо което се опитвам да отхвърлям е тезата ти.
    Добре бе, майка му стара, колко пъти искаш да ти го напиша?! Въпреки че не си ми никакъв и не ти дължа обяснение, КОЛКО пъти да ти кажа, че аз не отричам и не бягам от отговорност, бе? Ти умееш ли да четеш изобщо?

Тежко детство далеч не значи само злоупотреба, алкохолизирани родители, да нямаш покрив над главата и прочее.

Пантерата.
    Temet Nosce

벨야카

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от umri Виж мнението

Тежко детство далеч не значи само злоупотреба, алкохолизирани родители, да нямаш покрив над главата и прочее.

Пантерата.
    Права си. Може да включва смърт на роднини, болести в семейството, липса на финансови средства и т.н. Просто споменах най-често срещаните. Пък, и много зависи от индивида. За някого смърт на роднина може да е нещо напълно естествено, за другиго то може да причини дори депресия.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си