Подкрепят всички писали в темата до сега-наистина нямаш нужда от спирала поне сега.
Не бързай да растеж,та ти си толкова сладка и наистина нямаш повод да тормозих това детско личице!
Изживей си хубаво детството,пък като пораснеш ще се гримирваш както желаеш
Ами и аз съм на 13 . И аз изглеждам по-малка . Принципно си слагам спирала и гланц , но спирала само така за по-специални случай. И то от скоро. Даже майка ми в началото тя прояви желание да ми сложи спирала Но не ми дава всеки ден макар че аз и не искам. Според мен нямаш нужда още. Хубава си Подкрепям всички мнения по-нагоре
Всъщност, когато си сложа спирала и си пипна миглите ме боли самото око много, за това избягвам. На теб не ти трябва нито спирала нито да си скубеш веждите. Видях ти снимката ти си много сладко момиче. Не започвай с тези неща, рано ти е Познавам момичета на по 17-18, които не използват грим, а са толкова красиви.. Според мен грима е само, за да си подчертаеш красотата, а на теб не ти трябва хубава си и без грим, а колкото до скубането почакай още малко. Аз започнах да си скубя веждите на 14 и половина и то не да ги правя тънки, а просто почистване А сега съм на 15 почти 16 и само си ги оформям и почиствам и не нося много грим. Майка ти е напълно права, недей да започваш рано е
На 13 си и нямаш нито една пъпчица?! Издай твоята тайна как го постигаш! Иначе си хубава и без грим и не ти и трябва да си скубиш веждите! Много са си добре даже!
И аз съм на мнение да не си слагаш още спирала.
По принцип моето лице е ужасно детско и въпреки че съм на 19 каквото и да направя не мога да изглеждам по-възрастна. (дори със силен грим най-много да изглеждам на осмокласничка, а без - направо на шестокласничка. И не е някакво смешно това, защото аз просто си изглеждам на осмокласничка, а повечето на тази възраст се гримират)
За първи път си сложих спирала в 8 клас, но ми пареше на очите и преустанових.
В 9 сякаш започна някаква мания по гримирането. Аз си слагах всякакъв грим, само спирала не си слагах, защото ме боляха очите от нея и ми се зачервяваха.
Към 12 клас, а и в момента понякога се гримирам като си слагам всякакъв грим и спирала даже, но не всеки ден, а само когато имам желание. Когато съм депресирана просто няма начин да имам желание да се гримирам.
Няма нищо лошо в това да си слагаш спирала.Според много хора на твоите години е рано да ползваш гримове,но една спирала не е тежък грим и едва ли ще ти навреди.Аз започнах да се гримирам на 13 и ми стана навик,но дори и да свикнеш винаги да носиш грим не виждам нещо кой знае колко лошо,нормално е за момиче,стига да се гримира добре и да не прекалява.Вярно е,че от спиралата може да пари,на някои жени им сълзят и очите,но щом вече си си слагала и си нямала такива проблеми,значи и за напред едва ли ще имаш.Купувай си по-известните марки спирали,да не са от най-евтините,защото те са по-вредни и от тях наистина може да пари на очите...
Мисля ,че майка ти казва това само за да не започнеш да си слагаш.Но пък е и възможно да ти пари или щипи ,но много рядко . Лицето ти е супер детско и някък няма да ти подхожда спирала ,поне така мисля Искаш спирала само заради дружките си .Ако си мислиш ,че ще изглеждаш по голяма със спирала ,еми лъжеш се Ти гледай себе си ,не другите . (: Ще дойде време в което всеки ден ще можеш да си се гримираш и гримираш и гримираш ... Пък и естественото е на мода :Д
благодаря ви отново. Всички казвате че лицето ми е детско и ви вярвам. Колкото до това как така съм на 13 и лицето ми няма пъпки, това го постигнах лесно. Отидох на лекар, и просто му казах че искам да ги спра. Той ми предписа течност,която ги предодвратява и намалява. Казва се ДАЛАЦИН продават го в аптеките и е супер евтин около 6 лв. Всяка кожа си е различна все пак, но просто казвам на мен какво ми помага. Вече станаха 3-4 месеца от както го ползвам и съм много доволна!