- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- За закуска
е как може да свикнеш като никога не си го правила o_O
не бих могла - тия времена по бг хич не ги отразявате.... не ми се е налагало,а и дори и да ми се наложи не бих и опитала освен ако не засяга здравето ми ... като виждам как някакви на по 12-13 ми спазват диети се отвращавам.. те не знаят още как ще изглеждат тръгнали диети да ми спазват...
не би могла защото не ти се заминава/мързи те и нямаш никакъв опит с това..Какво имат общо тук диетите на 12-13 годишните?
само аз ли докато се прибера от училище вече съм яла 3-4 пъти![]()
кое ме мързи бе човек ? да се лишавам от нещо ? освен че ме мързи не го и искам... ям всичко,но това не означава че не ям здравословно... ако за вас мляко + овесени ядки сутрин + плод и сандвич на обяд + нещо пак като сутришното вечер е добре за мен не е .. и всички знаят че е ужасно вредно както многото ядене така и малкото ... аз не знам как организма ми би си добавил всичко от такова ядене ако ще и 1 месец да е
Ти явно не разбираш за кво става въпрос.. Аз никъде не съм казвал че е здравословно мюсли овес сутрин плод и не знам си кво .. Казвам ти ,че можеш да изчисляваш калориите ,има таблици с макронутриенти,като придобиеш опит като пресмяташ аналитично,после всичко това ще го правиш на ум..
Здравейте аз лично тренирам и понеже трябва да сваля около 2-3 килограма защото ми тежат докато тичам.. та искам да кажа, че не пазя диети по точно гледам да отбягвам някой храни като например хляба (белия) вафли, мазни и пържени храни.Но ми е много трудно да свикна със закуската в къщи сутрин ям мюсли с ниско маслено мляко след това в училище пия Данон с Белвита и си нося някакъв плод от вкъщи и пак се прибирам леко гладна.Моля кажете Данона изобщо трябва ли да фигурира и с какво да го заместя. Ако може пратете таблицата за калориите. =]]
точно такива хора са рядко - говорим за такива,които наистина им се лепят килограми,камо ли за някакви болести свързани с това.. а повечето изобщо нямат нужда от чак такова ограничение.. просто има хора,които не предполагат колко по-зле могат да са нещата и си мислят че 6-7 кг са като 26-27
Ха, а да кажа ли аз, че съм убедена, че никога не си яла овес? 5 лъжици се надуват и стават двойно повече. Да не говорим пък за това как засища. Въпросното нещо + сирене, извара (всеки според режим и цели) - има вкус на попарата от детството ми, само дето чая го няма, или на макарони със сирене.![]()
Какво трябва да представлява една "нормална" закуска според теб? Половин хляб с маргарин и салам ли?
и кво точно ти помага принцесата или сандвича? Нормална е ,защото е стереотип,нещо както културистите ядат овесени ядки на закуска така и бебешоците да ядат принцеси и сандвичи с чайче за закуска.
Ама тия овесени ядки спор ли докараха ?
Да, възможно е и съществуват такива храни като тях, които засищат колкото една принцеса, ако не и повече (тук вече зависи от количеството). А ако става въпрос за калории- те нямат малко калории, напротив, просто са здравословни и имат благоприятно влияние върху организма. Ии да вметна, че ако изядеш купа с мляко и овесени ядки няма да чувстваш глад по- дълго време, защото те се разграждат по- бавно, а същевременно съдържат разни минерали и витамини. Повечето видове пълнозърнесто брашно също съдържат овес.. така че принцесата, ако е от пълнозърнест хляб (но истински, а не разни бъкани с оцветители и т.н.) - то е почти същото
Нямам навика да закусвам. Знам, че това не е добре, веднага след като стана пия кафе. Първото ми хранене за деня е към обяд.
Питах как помага на тялото ти,а не на психиката ти..
не е отпаднало,доста добреоткъм килограми хич не мога да се оплача,но естествено спортувам... всяко нещо,което ям ли трябва да помага на тялото ми ? не мисля... а това да се ограничавате как помага на телата ви ? дали успявате да си набавите всичко нужно ? като някой ми ядат активия дали не е едното нишесте ?
Има разлика между Активия и кисело и прясно мляко (дори и те да не са много истински). Ям здравословно от 2 години- всъщност да- при мен всичко започна заради здравословен проблем, който така си остана с неустановена причина (без бързи закуски, газирано, вафли- единственото, което продължавам да консумирам от сладките неща, които се продават са разни бисквити, като гледам да са пълнозърнести поне + шоколад) И да, смятам, че си набявам всичко нужно за организма- витамини, минерали, мазнини, протеини, въглехидрати. Откакто водя здравословен начин на живот (не само хранене, а и тренировки) въобще не съм боледувала (да чукам на дърво)- най- много носа да ми се запуши за 2-3 дни. Така че това, че се ограничавам от някои групи храни, определено ми помага.
^ а аз от нищо не се ограничавам,спортувам и също ми е супер на организма .. вярно едното тичане е,но все пак...
Е да, то зависи от имунната система, цялостното състояние на организма.. Абе, всеки си е индивидуален (:
Добре като не помага на тялото ти и може да го замениш с друго,което да върши работата да засища,да ти харесва на вкус и да не е калорично [е вероятно това искаш като масата болничави тийнове] Постави само въпросът колко пъти си целяла да наддадеш на килограми ,успявала ли си и как .
след като това ми харесва не виждам смисъл да го заменям с друго... одеве казах че никога не гледам калоричността и ти пак ми казваш че това искам... и дам... след лични проблеми бях отслабнала с няколко килограма.. да,бяха 3-4 килограма,но аз така или иначе съм слаба,та доста си личеше и бях точно като болна... и да .. успях за около 2 месеца си върнах килограмите... как успях - ядох насила.. ама в пълния смисъл на думата .. колкото по принцип ям + още 2 пъти в деня си бях сложила задължително да ям.. и така,мина стреса,ядох повече и така...