- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Подходяща първа кола?
Здравейте,
скоро ми предстои избор на първи автомобил и съм ужасно притеснен и объркан! Знам какво искам от даден автомобил но не винаги съм напълно сигурен и т.н. много ми е трудно да избера, а и не съм толкова компетентен, а същевременно искам качествен автомобил. Ориентирал съм се към Ауди А3 , БМВ 318и / 320и (с газ) или алфа ромео 147. Това са моделите и марките, които най-ми допадат но не съм най-сигурен, кое е най-добро. Искам колата да е: Подходяща за начинаещ, да не е "умрял кон" 60-70 коня, да не гори някакви нереални цифри от сорта на 14-15 градско, да е по издръжлив за нашите пътища ( казвам го заради алфата ) и БМВ то ме блазни защото е много подходящо за "пързаляне" заради задното предаване, а и не много здрав автомобил, но не знамне съм сигурен за нищо.Моля ви давайте съвети,предложение, било то и други марки и модели, това което вие карате или смятате за най-добро и подходящо за изискванията ми и т.н. Всичко ще е от помощ!
![]()
Хем подходяща за начинаещ,хем да не е умрял кон. Ти искаш бмв 318 да ти харчи 6 извънградско ли?Баща ми кара в момента 320 и тва 14-15 градско хич не е нереално,тва е кола бегачка. Не е за теб, аз съм начинаещ шофьор и карам сега голф 3ка. 95 коня. Перфектно си е на газ. харчи 8 извънградско максимум.
Тия бмв-та дето си си ги наумил бива да си ги избиеш от главата. Колата е тежка и в тия зимни условия трудно се кара,пробвала съм,не е за начинаещ шофьор.
На мен баща ми възнамерява да ми вземе нещо Поло или друга 3ка щото тая в момента ,освен мен и дядо ми я кара.
maDamn
Доста си прав, но гледам и точка, че тази кола ще се смени най-рано след 5-6 години кат завършаи затова търся нещо средно..
Много ми е интересно как така избираш първа кола и как ще я караш като си на 16. Съмнявам се да живееш в Америка. Той не знае да кара още, обаче не искам да е "умрял кон" 70 коня, да е със задно да се дрифти ахахахахахаа. Абе лапе, първо почни сам да си изкарваш парите за гориво, тогава ще имаш притенции. Ти можеш ли да дрифтиш освен на NFS, еми и аз не мога, за тва не го правя, не ми и трябва. Аз имам Пежо 206 XS 1.4 75 коня и въобще не е умрял кон, даже е с газов инжекцион, както и с оптичен тунинг. Сигурен съм, че на пътя ще съм 100 пъти по-гъзар от тебе с тея дърти бмв-та и А3-та.
Единствено Алфата го докарва като дизайн и класа, но все пак Алфа, не особено надеждна. Пежата са малко нежни от към електроника, но 206 за първа кола е екстра.
Абе мистър интелигенция .. не ми казвай мога ли не мога ли да карам не съм питал за кретенски коментари и т.н. имам рег от няколко години! ако пишеше дифтийн2 сигурно щях да съм на 2 години или ?? Баси простака .. и не се изказвай не на мястокарал съм пежо 206 .. когато можеш да си по-гъзар и от някой даже и с ауди 80 ми се обади .. с тия френски чикии да ми се прайш на мъж пред немската техника .. ай сиктир
![]()
Комплексиии,комплескиии...
Не виждам какво му е кретенското на коментара му. Аз също харесвам немските возила много повече от френските,ама за първа кола, която не харчи много и върви пежо 206 е перфектно.
Като почнете на 18 да се изхвърляте, че не карате "френски чекии" ,ами немски бегачки , които ви горят една средна заплата и ми се иска да се гръмна , в главата , с гранатомет.
Хем така , хем иначе. Карай нещо по-обрано. И аз искам x6 да карам,ама кур. Карам си голфарата и хич ми не е в ушото. Даже си е пълен айляк.
maDamn
Ако изключим факта че често са в сервиза,пежата са много добри коли.Карам Пежо 306 2.0 HDi 138 hp от година и нещо,гори ми около 6-8 в града,извън градско пада до към 5,зависи как карам.Не се развалят сериозни работи иначе,ама пак за някоя тъпа част трябва да стой 1-2 дена в сервиз..И да,с моята "чикия" се чувствам по газар от някой охо-бохо с БМВ от 1990,който си мисли че щото е с бмв за 1000 лева е газар...
>>DjBelev<<
Difteen16 големия мъж се изкара с на тати парите. Форумен плъх недоклатен.
Карал си ти, ама такова не си, нали ?
http://www.prikachi.com/images/228/5625228z.jpg
Последно редактирано от aks13v : 12-18-2012 на 18:42
Opel Astra GSi C20XE 2.0 16v 150hp или C20LET 204hp... другото - Vektra A GT, Calibra LET 4x4, (топа на LET-ките е +-280) Astra G 1.6 16v (минава 200 без проблем знам от личен опит) и така... ти кво искаш дрисливо 6 цилиндрово бмв 150 коня което върви 3 пъти по-малко 3 пъти по дървено и 3 пъти повече гори от GSi щото е великото BMW ?
Последно редактирано от xXxAngerfisTxXx : 12-18-2012 на 19:50
Да взима Ауди А3,от изброените му то е най-добро.
>>DjBelev<<
Взимаш си колата, която ти харчи най-малко. Щом си начинаещ няма практичен смисъл да взимаш по-бърза кола , защото един по-кофти завой на заледен участък и после не можеш да укротиш колата.Плюс това ще плащаш много пари за повечето коне. С 1 дума колата ще ти изяде парите за да можеш да се гъзариш. От доста време карам аз и съм свикнал на по-бърза кола. Имам BMW 330i за момента и просто, защото мога да си я позволя и я карам. Не мога да отричам,че ми харесва да карам по-бърза кола , но това си идва и със стажа зад волана. Аудито , ако е 1.8 или 1.8 турбо не е лош избор. Но за начало някой Голф,Поло , Нисан Микра и кола , която е с по-малки габарити е доволна за теб![]()
Все същия ™G-Baby™
Лудият се оплаква,
че хората не го познават,
а мъдрецът —
че не познава хората.
House M.D.
-Sometimes we can't see why normal isn't normal.
Добре,щом си рекъл. Ще се съглася. не съм толкова разбираща.
Все пак за това,което той е изписал, и при все ,че е начинаещ шофьор предполагам,без особено много стаж и с не големи финансови възможности, тия над 150 коня ще му дадат малко нанагорнище. Да не говорим данъци и части. Отделно на БМВ-тата не са им хич евтини частите.
Аз сега съм на тоя хал и не се оплаквамНо за начало някой Голф,Поло , Нисан Микра и кола , която е с по-малки габарити е доволна за теб![]()
maDamn
И от кога Немците правят коли "бегачки" (ебати и термина, ама хайде). Каква кола искаш пък ти за първа - над 90 коня да се даде на начинаещ е престъпление, даже това е много. Не съм сигурен, но се говореше и да се приеме закон за кубатурата на колите при начинаещите. Да не говорим че данъците над 105 коня стават едни хубави... . Ама на теб явно тате ще ти плаща данък, винетка, преглед, гражданска и бензин.
Мда.Съгласна,ама биеш двоен пост![]()
maDamn
За мен BMW-то е една голяма кочина и това е, а че явно е гъзарлък да се кара такова в днешно време е ясно. Не ми харесва нито на вид, нито нищо. Джиповете са им пълна скръб, ако може да се нарече джип. При 10 санта сняг и заминава.. много пъти съм виждал какви ли не шитни с тези лъскави коли + това ДЖИП-а е за в гората. Ако е джип ще е Господин Паджеро, който гази навсякъде и сере на всичките нови трошливи боклуци. http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ff-roading.jpg Ох, много се извинявам. Другата година живи и здрави и аз ще съм с такова джипче. И другата планинска коза е леля Витара - http://bgphoto.net/photos/7344/o633376792486790000.JPG .
Не мога да разбера манията за бързи коли и скорости и как повечето хора наричат коли на по 20 г примерно - бегачки.
Винаги съм обичал нормалните коли. До 101 коня, за да не се гърбя с данък и всякакви глупости.
Аз съм много доволен от фолксваген пасат и мерцедес спринтер (страхотни бусове). В момента съм с тези две превозни средства.
Аз се учих като малък на кола със скорости на волана, а вие искате някакви измислени машини..
Последно редактирано от Irti : 12-20-2012 на 18:22
BMW... BMW го славам в класа на Honda, Toyota, Starbucks, Apple и тн...
Оф, световен спор стана.
Един голф ,поло ,пасат или некво такова перфекциозно го устройват.
maDamn