- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Подходяща първа кола?
Зимните гуми е добре да не са чифт, а каре. Опит се натрупва с каране и ако има страх може отначало да е с опитен водач за придружител. Просто не трябва да се спира при първата трудност или лошо време.
Пък после що шофьорчета като мен с няма и 2 месеца стаж се помляли някъде. Правя си сметка кога да излизам с нея,а когато е много заледено и не е почистено , без баща ми съм,който все пак да ме напътства ,предпочитам да не карам на дълъг път в тая поледица, в града си излизам,както и до съседния.
maDamn
Като за първа кола , погледни някои дизели. фиат стило или алфа ромео 156 jtd . Достъпни като цена и с добър двигател,също приличен разход.
Що дизели?
Щото има мит ,че печките са по-икономични. Може и така да е ,но по-ясно тва се усеща при по-големи и тежки автомобили. Поне по тва дето съм си говорила с баща ми и инструктора.
5цата,на която ми беше изпита беше дизелче. Не съм напред с материала, но нямаше проблеми с нея. Подръжката на дизелов двигател е малко по-скъпа.
Пък аз си карам на газ/бензинов двигател/пълен инжекцион.
Последно редактирано от granger : 01-09-2013 на 16:55
maDamn
Хубав дизел няма никакви ядове през зимата. Тествано до -25 градуса.
Да де, въпроса е да попадаш на такъв. Предполагам като цяло на големите бензиностанции им бива дизела.
Премиум дизелите са супер, но цената им е неприлична. За обикновен съм доволен от Петрол.
Проблемът с дизел на старо е там, че заради ниския разход колата е съсипана от каране. Коли на по 5-6 години в Германия вече са чукнали 300 000км (почти със сигурност заминала турбина).
Така се изразих. Казах,че е мит ,щото не съм напълно запозната, а само съм слушала. Явно просто кофти подбор на думи![]()
maDamn
пернишки голф двойка... с тунинг джанти от десната страна![]()
Чуечц с две разбити яйца и един черпак
Аз лично искам първата ми кола да е Голф, хем е лесна за каране, хем не е много скъпа, хем (за мен) е супер кола.
^ Аз на Голф съм се учила и сега голф карам,симпатични колички като за млади шофьори, не са с най-скъпата поддръжка, не са много едри ,доволно.
maDamn
Един приятел има голф.. всеки месец нещо му прави.... аз карам волво... освен нужните консулмативи като масло,ремаци друго не ми се налага да му правя... веднъж на 3-4 години плаче за лек ремонт![]()
То и волвото може нещо да ти прави,зависи как се кара,на колко е години и поддръжката.
Моята няма никакви проблеми,последно преди 6 месеца с баща ми сменихме ремъци ,защото вече си им беше време. Засега не ми е правила проблеми.
maDamn
Абсолютно. Преди карах кола дърта на 20 години, ръждива и счупена, ама палеше без проблем и то с нафта на черно за 2 лв. Само врътвам ключа (даже не влизам в колата) и почвам да си я чистя. Съвсем евтина е за оправяне, а ако си я оправяш сам.. още по-евтина. Нищо, че по-тромава, ама сипвам една туба от 10 кила и забравям.. отделно по-едно време като беше врътката с олиото ми беше супер. Аз лично си обичам дизелите и ги предпочитам.
Каране ли.. еми ръчкане и кво ли не. До преди няколко месеца беше тип топ жица, но сега плаче за ремонт, а и се замислям да я махна и да си взема нещо другоиначе е 90та год.. 1,7 пълна инжекция.. 13,5 градско с ръчкане ми удря, иначе кротко и спокойно на 12-12,5 газ
![]()
Полото е подходящо за начинаещи , а най-подходяща е Жигулата . Научиш ли се да караш този руски туч - после ще караш всякакви коли . И за Москвич важи също.
В момента карам курсовете на golf 4 , хубава кола ...
Става ли за 1ва кола примерно Opel Astra ? Чувал съм че й частите им са евтини , има много по моргите ( не дай боже нещо да се повреди). Иначе и за Golf 3 мисля ...
ПС:От коя до коя година са golf 3?
Ква астра ? F-ка?
Вземи си кола,която да не те е яд, ако блъснеш или стане нещо...
По нагоре някой беше предложил Fiat Stilo .... Гледам не са много скъпи ( 2-ра ръка ) и са след 2000 година .