.
Отговор в тема
Страница 6 от 6 ПървиПърви ... 23456
Резултати от 126 до 127 от общо 127
    Мега фен Аватара на draid
    Алооо, тва да не ви е скайп тука.

Цитирай Първоначално написано от Difteen16 Виж мнението
    Здравейте,
    скоро ми предстои избор на първи автомобил и съм ужасно притеснен и объркан! Знам какво искам от даден автомобил но не винаги съм напълно сигурен и т.н. много ми е трудно да избера, а и не съм толкова компетентен, а същевременно искам качествен автомобил. Ориентирал съм се към Ауди А3 , БМВ 318и / 320и (с газ) или алфа ромео 147. Това са моделите и марките, които най-ми допадат но не съм най-сигурен, кое е най-добро. Искам колата да е: Подходяща за начинаещ, да не е "умрял кон" 60-70 коня, да не гори някакви нереални цифри от сорта на 14-15 градско, да е по издръжлив за нашите пътища ( казвам го заради алфата ) и БМВ то ме блазни защото е много подходящо за "пързаляне" заради задното предаване, а и не много здрав автомобил, но не знам не съм сигурен за нищо.Моля ви давайте съвети,предложение, било то и други марки и модели, това което вие карате или смятате за най-добро и подходящо за изискванията ми и т.н. Всичко ще е от помощ!
    Брато глей са как стоят нещата от човек дето ти е с 1 дума наборче. Преди 6-7 месеца тва е декември месец 2012 започнахме с братока да си търсим кола за нас (ние да си я купим с наши спестени пари ,а не да караме на майката пежото 206 1.9 дизел.) В началото разполагахме с скромната сума от 2500 лева за кола (всичко е трошляк - нормална кола под 3500 няма да намериш ) и като всички дупенца на пътя ,и ние искахме да вземем някво бмв.316 ;318;320 ;325 или ауди А3, всичко гледахме и търсихме.Само дето нямамхме толко кинти ,защото като я вземеш за 2-3000 и на бмв-то тря му платиш 40% от цената за консумативи (въздушен,маслен ,горивен филтър ,филтър купе, масло ,ангренажен ремък и т.н.)Друг е въпроса ,че майка ни не даваше да взимаме кола със задно и да е над 90 коня (нещо ,което е пълно противоположност на БМВ )Почнахме да гледаме всичко друго ,супер отчаяни.Механика на майка ни голям пичага и неговия колега също негов набор караха БВМ-та ,обаче ни съветваха да вземем нещо по изгодно за млад шофьор.Искахме да сме гъзари ! Знам ,че е гадно да те видят с някоя стара кочина пред мацките или кварталните авери .За това ни предложиха да вземе Астра GSi (малко повечко коне ),Голф 3 илиГолф4 Дизели (1.9 ТДИ най -добре ),Хонда Civic ,Поло, VW Lupo или нещо в тоя ред на мисли.ТЪРСИХМЕ 2 МЕСЕЦА ВСЕКИ ДЕН ДО 3 -4 ЧАСА НОЩЕМ ,НО УВИ НИЩО НЕ ИЗЛИЗА.Тръгнахме да гледаме и след 2-3 седмици се спряхме на Голф 4.Решихме да е голфа ,защото не е грозна кола,има екстри (необходимост),частите са евтини и ест след време ,държи на тунинг хахаах (тая част я спестихме на майката ).Търсихме доста по автокъщи и сайтове и накаря в Дупница попаднахме на нашия голф 4 1.9 ТДИ 116 кс 2002 от Италия.В началото не бяхме сигурни,защото трябваше да я гледаме добре и да видим как е отдоло,но едно нещо ни направи огромно впечатление.Голфа ни беше с 6 степенна скоростна кутия ,15ки алуминиеви джанти ,прагове и кожен салон (фабричен - бяхме с Limited Edition Голф 4-ка ) за 5500 лева.Проблема е ,че беше с повечко коне от нужното и ест данъка е огромен на всяка кола с над 100 коня.Нашия е 155 лв (вервай ми не е малко ,като си на студент на 20 години).Но имаше другите плюсове - Гори малко на извънградско 4.2/100 , 4.5/100 и градското беше 6.8/100 комбинирано 5.5/100 и всичко това заради 6та предавка и конските сили.ИМАХМЕ ОГРОМЕН КЪСМЕТ!!!
    Като за финал ,тва което искам да ти кажа е ,че ти трябва кола ,която да е икономична и да са и евтини частите,защото винаги ще бъде ударена ,удраскана (дори и не от теб ,а от някой селянин с ключ).Наш съученик си взе ауди а4 1.8 Т 150кс quattro за 5 бона и даде още толкова да я оправи и да и сложи газова,защото гореше 14/100 градско.Удари я на същия ден ,когато си я взе! Книжката не те прави шофьор ,нито бързата кола.Иска да се дърпаме през 2 мин ,само дето колата още му гасне по светофарите .Не мисли ,че с по-бърза кола можеш повече да караш!!!Вземи си нещо изгодно за джоба,среден клас кола.БМВ-то е гот ,ама е скъпо брато ВЕРВАЙ МИ -70% от приятелите ми са с баварци.Като излизаме вечер и всеки пита дали може да дойдеш да го забереш с твойта кола,щот неговата няма гориво или е на ремонт. ГОЛФА до сега не е видел ремонт и аз нямам нито 1 птп ( да чукна на дърво) .Ти си решавай от тук на сетне -всичко което ти казвам е 10000% истина!
    Само да допълня - А3 е с части на голф .Всичко е на голф 4 ,без значение...ходова част и не знам си кво.ТО е по-скъпия вариант на голф 4 (питал съм сиг 30 човека всеки тва ми казва)Цената на а3 върви с 1000 лева нагоре защото е ауди и марката прави колата!
    Последно редактирано от iikmetala : 06-05-2013 на 21:11

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си