Цитирай Първоначално написано от BeastlyT Виж мнението
Като за начало искам да спомена, че съм напълно начинаеща в тази сфера но имам голям мерак от доста време да се науча да свиря. Имам китара но е само с две струни поради причината, че е била на баща ми и е в много добро състояние въпреки годините си, но струните си плачат за нови. До нас има един музикален магазин (казва се MCI), поразрових се в гугъл и останових, че най-качествена са стуните "Elixir". Добре, но тук идва въпросът какви да си взема? Китарата ми е акустична следователно струни за акустична китара, но до колкото видях има два вида: "80/20 Bronze" и "Phosphor Bronze". И си нямам представа кои да си взема. Надявам се някой който разбира от тези неща да ме опъти И да ми каже каква е разликата между двата вида и кои са по-добри за начинаещи.
Щом си начинаеща няма абсолютно никавко значение за теб какви са, само се постарай да са пластмасови (т.е. за акустична китара), защото в противен случай може да ти се изкриви грифа от металните.

Дали ще са еликсирки за 24 лева или стагг за 6 лева ти гарантирам, че няма да усетиш разликата, така че по-добре си спести парите.

Не забравяй да прецениш с каква дебелина струни искаш. Когато някой ти каже "единайска" да не се очудиш, в Българските среди това означава, че първата най-тънка струна е 0.11мм. като 11 са по-дебелите, аз почнах с 9-ки и като свириш с такива струни на кремона уверявам те, че ще ти е неудобно и че не веднъж ще ти се изприщят пръстите, но после като смениш на електрическа, направо ще се изумиш колко си добра на 'лесното'.