.
Отговор в тема
Страница 4 от 4 ПървиПърви 1234
Резултати от 76 до 96 от общо 96
    Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от xoxi Виж мнението
    С какъв четец си?
    Извинявай, че чак сега отговарям, но сега си спомних за темата.

http://www.mysoft.hu/photosGallery/P...2_original.jpg

http://www.prestigio.bg/products/eBo...ader_PER3162BN
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен Аватара на Blab
    въпрос на приоритети е в случая. можеш и да не носиш кожени обувки, да не пиеш кола и т.н.

колко в действителност струва 1 електронна книга? (имам предвид заглавие, не носителя) нова, т.к. това извеждате като липсващо в библиотеките. (втф? разгледайте си уни-библиотеката, бих казала) аз виждам минимални разлики в цените, понеже, та ми стана интересно. ако ще теглим фрий и това (ще си позволя да кажа) изкуство, кой си мислите, че ще ви ги пише файловете и с каква точно мотивация?

Мега фен Аватара на xoxi
    Сиси, писах ти на ЛС.
    И спря да се върти за миг земята..

Абе квото и да разправяте хартиената книга е истината

Град
    София
    Книгата е в думите.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Мега фен Аватара на Blab
    Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението
    колко в действителност струва 1 електронна книга? (имам предвид заглавие, не носителя)
    нова, т.к. това извеждате като липсващо в библиотеките.
    1

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Книгата е в думите.
    +1 . А и всеки с електронен четец, когото познавам, определя онези предрасъдъци като пълна простотия. Не смятам, че хора, които дори не са чели на такова устройство, имат право да изказват мнение по темата. Тц-тц.

Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Книгата е в думите.
    Така е! Няма по точно определение. Относно четците, "изучавал съм" устройството им и до колкото съм разбрал и запомнил (най - вече), казано дебилно те са на принципа на отражението на светлината (не излъчват). Същото като да сложиш чернен плат върху бял. Следователно не уморяват (казвам го защото продължава да има хора които не го разбират)

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Blab
    колко в действителност струва 1 електронна книга? (имам предвид заглавие, не носителя)
    нова, т.к. това извеждате като липсващо в библиотеките.
    Дори накрая системата да се задвижи и всяка електронна книга със запазени авторски права да струва сума, определена от автора и издателството (което да отсява случайните опити на различни хора да пишат от стойностните книги), пак бих предпочела така. Не стига, че притежавайки устройството, не вредя на никого и нищо (пак ще си говоря за дърветата, защото за мен е реален аргумент), а и мога да си нося една мини библиотека с мен всеки ден, навсякъде с огромен избор. Мога да си чета Лодиш, Властелина на пръстените, Ленинджър и какво ли още не без да получавам болки в китките. Та да, бих си плащала нормалната цена за е-книги, ако се наложи.

/Много ми беше хубаво един ден в метрото, когато уж бях по средата на четенето на една особено тъжна книга, а настроението ми беше на 6 и просто си подхванах Оскар Уайлд и "Кентървилският призрак" с кеф, едвам натискайки 2 бутона.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

anonymous895156
    Guest
    Чудите се с колко електронните книги ще са по-евтини от истинските ли (в случай, че спрем с пиратството. Поне на е-книги)? http://bukvite.bg/biblio/calc.php това е калкулатор за печатане на книги. Може да пресметнете колко лева излиза една книга на издателството. Имайте предвид, че в този калкулатор не се включва съдържанието на книгата. Все едно да вземеш книга, която е празна. Сега извадете тази цена от цената на една реална книга със същите параметри. Е, това би трябвало да заплатите, ако си я купите в електронен вариант.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от Blab Виж мнението
    1
    Тези, които аз съм гледала, масово бяха -50% от цената на корицата.

По темата - четенето си е четене. И пред компютъра да го чета, все ще попия едно и също. Не ги разбирам върлите противници на електронните книги. В крайна сметка са направени за удобство.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Мега фен Аватара на Blab
    да, ето пример

аз не виждам някой да е против четците, по-скоро ел-четящите скачат срещу останалите;
    признавам компактността на носителите, когато пътуваш за дълго време и на дълго разстояние, другото просто не го разбирам. може би защото крайният индивидуализъм, до който водят всички персонални технологии, ме плаши. няма значение. така и не се получи диалог в темата:Д

Супер фен Аватара на Oldschool
    Няма как и да се получи диалог, защото едната страна дава едни крайни и субективни мнения, изхождайки от това, че явно в книгата не е важно съдържанието, а усещането и другите подобни. В този момент вече започва да мирише адски много на краен елитаризъм, който да покаже, че даденият индивид е много над останалите и той чувства книгата с всяка клетка от тялото си, сливайки се в магическа симбиоза между епидермис и целулоза, която чудодейно прехвърля идеи, емоции и усещания на субсъзнателно ниво. Пхахахаха

В повечето случаи ел. книгите са по-евтини с около 15% за издадени скоро заглавия. А особено е полезно, когато на човек му трябват определени четива, които не излизат на българския пазар, защото е залят с булевардна литература. За специфична техническа или научна литература пък въобще не трябва да говорим, защото хартиения аналог е неналичен и на чужд език, а доставката допълнително забавя и оскъпява продукта.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от Oldschool Виж мнението
    започва да мирише адски много на краен елитаризъм, който да покаже, че даденият индивид е много над останалите и той чувства книгата с всяка клетка от тялото си, сливайки се в магическа симбиоза между епидермис и целулоза, която чудодейно прехвърля идеи, емоции и усещания на субсъзнателно ниво. Пхахахаха
    Прекрасно.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Град
    София
    Не мога да кажа, че не ги разбирам. По едно време и аз обяснявах как книгата си е друго. После дойде е-бука и видях, че е същото.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Радослав

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Оф. Не съм се сраснала с книгата. Ако ми подарят е-четец и ако цените на книгите са горе долу същите като нормални :Д тогава и аз ще съм доволна. Засега обичам да си ги гледам подредени, да извадя произволна книга, да обърна на дадена отбелязана страница и да си прочета любимия абзац :Д

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Oldschool Виж мнението
    В този момент вече започва да мирише адски много на краен елитаризъм, който да покаже, че даденият индивид е много над останалите и той чувства книгата с всяка клетка от тялото си, сливайки се в магическа симбиоза между епидермис и целулоза, която чудодейно прехвърля идеи, емоции и усещания на субсъзнателно ниво. Пхахахаха
    Eeee, добре! Разсмях се

И аз имам Kindle, това което ми липсва е "любимият" ми мирис на страницата, когато отворя книгата. Но е доста по-удобно, леко, лесно преносимо, можеш да качиш колкото си книги искаш /и не става по тежко ;д/ . Ежедневно нося в себе си 20тина книги, който тежът 220 грама ;д

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    По принцип, където и да се чете, се чете и те обогатява по някакъв начин. Но лично за мен за предпочитане е на хартиен носител, макар че четците също не бих отказала.

Супер фен Аватара на JDeel
    Мен ме мързи да чета книги. Бавно ми е и до някъде ми напомня на училище. Но най-вече ми е бавно. Предпочитам да е видео на което се говори или mp3. Иначе е хубаво да се четат книжки, има си хора които много ги влече То е като танцуването - на всеки му е приятно като го прави, но някои почти не го правят, а на други им е ежедневие.

Супер фен Аватара на Oldschool
    ти сигурно и секса предпочиташ да го правиш сам?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си