малко ми е неудобно да ви пиша баш по празницити (впрочем, весела Коледа!), но няма как да отида на гинеколог тези дни по обясними причини, а някои от отговорите в интернета много ме изплашиха... Да не говорим, че нямаме женско лице в къщата, а ми е малко неудобно да разговарям по тази тема с баща ми.
На 16 години съм и преди три-четири дена ме хвана грипа. Не съм сигурна дали има нещо общо с проблема ми, но все пак да го спомена, в случай че се окаже важно... Имам влажна кашлица и много висока температура от порядъка на 38.8.
На втория ден от грипа забелязах, че когато ходя ме боли там долу. Сутринта отидох до тоалетната, при което много ме щипеше, а след самото уриниране, като се опитах да се избърша, усетих болка и напипах лека подутина в лявата срамна устна, откъм страната на влагалището.
И ето тук вече се паникьосах.
Преди време имах инфекция, и след упорито мазане с йодасепт с месеци и даже приемане на антибиотици, мислихме, че се махна. Възможно ли е да има нещо общо, макар че повреме на самата инфекция това никога не ми се е случвало?
Както и да е, веднага след като напипах подутината, започнах на всеки 3-4 часа след уриниране да се мажа с йодасепт. Не съм погледнала дали има някакви ранички, и честно казано ме е малко страх. Пробелмът е, че не усещам никакво подобрение. Нито е спаднало, нито е спряло да ме боли. Няколко пъти през нощта будих заради грипа, но в един момент не можех да заспа заради болката! Болеше ме чак самото докосване между материята на бельото ми и срамните ми устни.
И може би тук е момента да спомена, че се очертава и менструацията ми да започне след около три-четири дена... страх ме е да не направи нещата по-зле.
Това е общо взето. Нямам идея какво да правя - едва ходя, едва сядам, а и даже да седна или легна - трябва да се намествам много пъти, докато намеря положение, в което не ме дразни. Възможно ли е да е някакъв страничен ефект на грипа? Нещо от миналата инфекция? Някакво ново възпаление? Можете ли да ми препоръчате някакъв временен лек, защото след два дни ми се очертава 5-дневно пътуване в чужбина, и не съм сигурна дали даже ще ми остане време да отида на гинеколог?
В интернет четох много сериозно неща, от гъбички, чак до възпаление на бартолиновата жлеза! Толкова съм се притеснила, че чак ми се иска да не бях търсила информация въобще.