Баща ми и майка ми са разведени от както бях в 6 клас. Баща ми остави на майка ми дълг от порядъка на близо 10 бона . Това беше условието ,за което той се 'нави' да се разведат.Той почна да я ревнува от въздуха,да пие и да пуши много,да пропилява пари по същия начин и да прави егати мизериите.Тя не издържаше,но живяхме така около една година.Майка ми не приличаше на нищо,ходеше само на работа и плачеше в нас.Тука вече бях 7 клас.Едвам го накара да се разведат и условието беше тя да му поема задълженията,а той да си замине,като дори не му иска да ми плаща някакви пари всеки месец.Не съм го виждала от 3 години,нито съм го чувала.Само знам,че за него се говори как се е пропил,занимава се с кражби,затвори и тем подобни. Майка ми е сама,сама ме е отгледала и сама се справя с всичко.Тя ми е и майка ,и баща.Нямам си никой друг освен нея.Имаше един човек,с когото живеехме около 2-3 години.Щом се събраха ,стана скандал с баба ми и дядо ми,дядо ми получи разрив на сърцето и почина.Баба ми натяква на майка ми всеки път,че тя е убила баща си.Онзи 'мъж' с когото беше се оказа,че и е изневерявал през цялото време... Сега съм 12 клас, ходя на уроци и се опитвам да и помагам с каквото мога.Никога не сме получавали помощ от някой,въпреки ,че сестрата на майка ми има яко пари,както и други роднини,всеки си гледа себе си.Не им пука,че съм 12 клас и че сме в такова положение.
На моменти си мисля,че може би щеше да е по-добре баща ми да беше починал,че поне законно да получавам няква пенсия от него...НО не съм за тези пари! Да си живее ,където и да е в момента и да ме остави намира.Въпреки,че знам,че някой ден ще ме потърсят от банката,аз да изплащам новите му заеми,защото съм му пряк наследник.Но ...има време до тогава.Ще се откажа писмено от наследство , съгласувала съм се с адвокат и се надявам да ме оставят намира.

Та...да , твоят баща е лайнар,моят също. Напълно те разбирам,но винаги може и по-зле.Радвай се,че имаш такава страхотна майка и просто бъди по-добър човек както за себе си,така и за майка ти. Това е положението, никой всъщност не те пита как си,от какво семейство си дошъл и имаш ли нужда от нещо.Поне се радвам,че пораснах толкова бързо и от рано,че да знам какво се случва ... Възхищавам се на майка ми,както и на твоята и на всяка друга,изпаднала в такова положение.Надявам се никога не ми се случи същото и се надявам след всяко едно зло,да идват поне 2 добри...