.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10

Изгаряне по лицето с мазило - салицилов спирт

Проблемът е следния - от доста време насам имам проблем с лицето и не успявах да се справя, бил съм на какви ли не дерматолози, ползвал съм какви ли не лекарства,медикаменти, пръснал съм изключително много пари. В крайна сметка достигнах до следното решение на проблема - мазане на лицето със салицилов спирт(+ някои добавки), единственото нещо, което наистина ми помага. Проблемът е обаче, че има една лека област на лицето,която изгорих преди известно време(не малко,достатъчно, за да е изчезнало зачервяването и лющенето на кожата), това което ме плаши е, че макар че лющенето на кожата спря, зачервяването си стои, и то забележимо,а мисля че трябваше отдавна да го няма. Областта там не я мажа, но се мажа доста близко до нея. За лечение не съм използвал нищо особено, употребявах крем "Здраве" 3-4 дни,но без резултат, използвах и Дефламол за един ден,но с него,зачервяването само стана по - зле, което ме учуди. Не съм се консултирал с дерматологът си, а и нямам възможност. За Дефламола четох в интернет, че помага и реших да опитам,но спрях след 2рото мазане с него, спрях да използвам и крем Здраве,тей като няма резултат. Има ли някой от форума, който може да даде някаква идея, като е имал подобен проблем ?
    Имам и още един въпрос - има ли възможност употребяването на салицилов спирт в продължение на дълго време да доведе до обратен ефект - засилване на акнето или какъвто и да било проблем от този сорт?(подчертавам, че имам мазна и проблемна кожа по лицето,т.к. в интернет четох, че използването на този спирт не е препоръчително за сухи лица или такива,които нямат мазна кожа).

Мега фен Аватара на strawberry88
    Пантенол?

Спри да се мажеш със спирт. Преди и на мен ми се беше получило така. Отидох на лекар и ми изписа едно крмче да се мажа. От него стана по-зле и се оказа, че съм алергична към някоя от съставките, затова ми предписа друго и от него ми мина. Мисълта ми е да не си експериментираш...
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Форумна Сектантка! Мега фен Аватара на dream1707
    Най-добре си купи някакъв крем... и спри да се мажеш със спирта. То си е до типа кожа, явно твоята е по-чувствителна или и аз не знам точно как да се изразя... Аз примерно се мажа със спирт и сяра, което пък е супер изсушаващо, но до сега не съм имала никакви проблеми. Иди на дерматолог най-добре да ти изпише нещо за твоя тип кожа, щото тука каквото и да ти предлагаме може и да не ти подейства, а може и да стане по-зле.

Както вече казах,ходил съм на доста дерматолози, половината от които са от най - добрите в България,използвал съм всякакви неща, само спиртът ми помага. Почти сигурно е, че ще продължа да го използвам, тей като проблемите ми с лицето са наистина сериозни и след толкова много години най - накрая намерих решение. Питам просто дали някой знае крем, с който да се справя със зачервяването. След нова година ще се допитам до лекар/дерматолог/познат който има опит с пантенола, благодаря за съвета.

Супер фен Аватара на weheartiit
    Цитирай Първоначално написано от Forbidennn Виж мнението
    Както вече казах,ходил съм на доста дерматолози, половината от които са от най - добрите в България,използвал съм всякакви неща, само спиртът ми помага. Почти сигурно е, че ще продължа да го използвам, тей като проблемите ми с лицето са наистина сериозни и след толкова много години най - накрая намерих решение. Питам просто дали някой знае крем, с който да се справя със зачервяването. След нова година ще се допитам до лекар/дерматолог/познат който има опит с пантенола, благодаря за съвета.
    +1 .И аз преди съм си изгаряла кожата и се мазах с това http://shop.fsolution.biz/image/cach...e2-500x500.jpg . Доста хидратира.Не знам дали си ползвал него или някой от другите крем "Здраве",но ако искаш го пробвай.

Прекомерната употреба на спирт може да изгори и засуши прекалено кожата. Най-добре посети добър дерматолог, който да назначи адекватно лечение. Разбирам, че си опитала ''какво ли не'', но не превръщай лицето си в опитно поле. Все пак мнението на професионалист е за предпочитане. Не се доверявай и на самозвани козметички.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Момче или момиче си, че се пообърках от горния пост?

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Супер фен Аватара на lqlq89
    Отиди на дерматолог
    Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.

Попринцип и на опаковката на тоя спирт е указано да не се използва повече от 3 последователни дни... аз също го използвам ама мажа само единичните пъпки максимум 2-3 дни, те изчезват и така.. мисля, че не трябва да го ползваш толкова често и на цялото лице, а за изгарянето иди на лекар
    "Ако успееш да прекараш един съвършено безцелен следобед, по съвършено безцелен начин, значи си се научил да живееш!"

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си