Проблема ми е следния.Попринцип в училище сядам на последния чин,което си е супер.Само дето не виждам много добре какво пише на дъската.То вярно,че учителите пишат с маркери на по 2/3 седмици,някои пишат адски дребно,ама все пак като пипитам момчете,с което сядам дали вижда и вика,че трудно,но вижда а аз въобще нищо не виждам.
Ходих при личната и тя ми написа направление за очен.Отидох на лекар и ми прави някакви тестове,капах си капки една седмица(мисля,че беше Визин) и след това пак отидох при него(той така ми беше казал) и ми каза,че било вероятно да имам леко увреждане на очите,но нямало смисъл да ми се слагат очила.Тогава си помислих,че е супер,защото да слагам очила още докато уча не е добре,ама от друга страна пък нищо не виждам от последния чин.Преместих се малко по-напред и се виждам ама се дзверя 2 минути докато разбера какво има.Сега пия някакви витамини за очи и ми помагат малко от малко.Не стоя много пред компютъра,но за сметка на това чета по може би 3/4 часа на ден.
Та кажете така ли да се мъча или да сменям лекаря?
Според мен иди на друг очен лекар, защото така както го описваш ми изглежда на късогледство.
Лекаря прави ли ти теста с онази таблица с цифрите и буквите?
Без значение дали седиш на компа или четеш, прави си почивки, за да си отмаряш очите. В нета има и упражнения, може да отделяш по десетина минути да ги правиш.
Ох, лошо ми става като чуя очен лекар. Последно ме изкараха с отлично зрение, нищо, че бях носила 2 години очила...
Трябва да смениш лекаря. Определено не виждаш. Няма смисъл да продължаваш да се мъчиш.
Трябва да потърсиш мнението и на друг лекар. След като продължаваш да имаш проблем със зрението, нещо трябва да се направи. Да се предприеме лечение или да се предпише носенето на очила.