.
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 81
    Голям фен Аватара на s40t4
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Седмица-две ?!?)!!??!?!!
    Аз ще се побъркам да имам змия на свобода, а не бих казала, че имам фобия.
    Блааа, събуждам се и вместо свито, топло спящо кученце, навита на кръг ЗМИЯ?!! УЖАС!
    Ами за последно амурския смока ми избега. Една седмица ии на сутринта се събуждам и гледам се е увила върху удялото до мен на петя-две от лицето ми ии само се събуждам виждам и викам ааа щом спиш значи мога да си доспя и аз. Заспах си отново и след 3-4 часа се събудих и тя още там увита. Викам айде стига на свобода и баам в терариума

Цитирай Първоначално написано от mlakniwe Виж мнението
    Аз видях веднъж една малка змия, която ме гледаше лошо и май беше отровна и включих турбото и дим да ме няма
    Ако си я безпокойл,настъпил тогава... иначе ей така от нищото няма да те нападне

Чуечц с две разбити яйца и един черпак

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от s40t4 Виж мнението
    Ами за последно амурския смока ми избега. Една седмица ии на сутринта се събуждам и гледам се е увила върху удялото до мен на петя-две от лицето ми ии само се събуждам виждам и викам ааа щом спиш значи мога да си доспя и аз. Заспах си отново и след 3-4 часа се събудих и тя още там увита. Викам айде стига на свобода и баам в терариума
    И една седмица не знаеш къде ти е змията?!
    Вашите не полудяха ли?

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    И една седмица не знаеш къде ти е змията?!
    Вашите не полудяха ли?
    Само майка ми и сестрата знаеха. На бащата не казвам,че той нещо не ги обича тез животинки..

Голям фен Аватара на BamBamBo
    Обожавам змии!Много бих искала да си взема "царевичен смок" -> ,но никой вкъщи не го иска
    Харесват ми и кораловите,абе всички.

Земи си кво ти пука.. аз така почнах

Голям фен Аватара на BamBamBo
    ^Видях,че си компетентен,можеш ли да ми дадеш повече инфо за царевичния смок,как се гледа,цени,къде в Бг мога да си намеря и т.н. ?

ЦАРЕВИЧЕН СМОК - ELAPHE GUTTATA
    Царевичния смок, още известен като царевичната змия Elaphe guttate, е широко разпространен домашен любимец. Тази неотровна змия лесно се поддава на опитомяване и има сравнително благ нрав. Типичната окраска на вида е тъмно оранжева с очертани с черна ивица червени петна по гърба и черно-бяло. Обичайната дължина на царевичния смок е около 80 - 90 см., но може да достигне и 150 см.

ТЕРАРИУМ

Много е важно терариумът на царевичната змия да се затваря добре, тъй като тя е много добър катерач. Минималните размери на терариума за възрастен екземпляр са 80 х 50 х 65 см. Вариантите за постеля са два - обикновен вестник или обеззаразен пясък. Задължително трябва да има поставена паничка с вода, която да се сменя редовно. Местата за криене от парчета дърво или кора също са необходими, особено за новоизлюпените змийчета. Царевичния смок обича да се катерии и за целта е добре да оборудвате терариума със здраво закрепен клон.

ТЕМПЕРАТУРА

Оптималната темперетура, на която живее царевичния смок е в границите между 25 - 30 градуса по целзий през лятото и около 20 грдуса по целзий през зимата. За малките е необходма малко по-висока темперетура (27 - 32 градуса по целзий). Поддържането на достатъчно висока темперетура е важно за доброто храносмилане. Тя се постига с инсталирането на лампа с рефлекторно покритие, която трябва да е изолирана от животното, за да не може то да се изгори. За да контролираме темперетурата в терариума, е желателно да поставите в него тернометър.

ХРАНЕНЕ

Основната храна на царевичния смок в домашни условия са мишлетата. Змиите се хранят с по 1 - 2 мишлета седмично. Броят на гризачите трябва да расте пропорционално с нарастването на змията. Бременните женски трябва да бъдат хранени с 3 - 4 мишки в периода преди снасянето на яйцата.

РАЗМНОЖАВАНЕ

Полът на царевичната змия може да определите като се измери дължината от аналния отвор до връхчето на опашката. Повечето мъжки царевични змии имат по-дълги опашки. Царевичните змии стават полово зрели на две годишна възраст. Тогава те достигат дължина около 80 см. и може да се размножават до навържване на 10 години. Размножителния период на царевичните змии обикновено започва през април или май. Около месец след копулацията женската снася до 20 яйца. Ако не й предложите специално място за това (покрит пластмасов съд със страничен отвор и с влажен сфагнов мъх), търсете яйцата под купичката с вода или на местата за укриване. Яйцата се инкубират при темперетура 28 - 30 градуса по целзий и висока влажност. При тези условия те ще се излюпят преблизително след около 10 седмици.

ЗДРАВЕ И БОЛЕСТИ

Средната продължителност на живота на царевичния смок, гледан в добри условия, е 20 години. Често срещани здравословни проблеми при тези животни са храносмилателите, които могат да доведат до запушване на червата, понякога с фатален изход. Затова трябва изключително да се внимава при храненето им. Ако забележите, че вашата змия повръща храната си или диша затруднено, това може да е индикатор за чревни стомашни смущемия. Източникът на тези проблеми може да бъде и твърде ниската темперетура на отглеждане. При всеки потенциален симптом за здравословен проблем на Вашата царевична змия, потърсете специализирана помощ от ветеринарен лекар! Не се опитвайте сами да диагностицирате или лекувате проблема, тъй като това може да бъде фатално за Вашия любимец!

ФАКТИ

Името на царевичната змия идва от наподобяващата царевични зърна окраска на нейното коремче. Царевичните змии в природата живеят сами, затова не е препоръчително да се гледат по двойки, освен по време на размножителния период. Макар царевичната змия да не е отровна и ухапването й да не е опасно за човека, не е необходимо да я дразните излишно. Малките змийчета обикновено се бранят активно като съскат и хапят.

Също и тук има инфо: http://www.zoo-info.org/reptiles/ser...e_guttata.html

А за цени.. пиши на ЛС и ще ти разясня там.. че тук така да чете всеки не е хубаво

Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    От Велко ли ще я взимаш ирминията? Ако да, снимай я да видя как изглежда.
    Преди час я взех... много е красива. Даже май ме и ухапа

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Следващата заплата е царевичен смок и терариум.
    Или чинчила, ама ще решавам на деня, така е по-яко.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

http://prikachi.com/images.php?images/794/5813794D.jpg Моето бебче )
    http://prikachi.com/images.php?images/797/5813797s.jpg ...и една от красавиците ми

http://prikachi.com/images.php?images/87/5886087G.jpg След смяна на кожа колко сме красиви

Голям фен Аватара на UniCoWN
    ааааа, не мога, само при вида на паяци настръхвам. Тарантули може би мога да гледам 1 път в годината на някоя изложба. Вкъщи абсурд.
    За скорпионите и змиите нямам определено мнение, но не бих си взела нито едното.
    Общо взето искам животинче, което да седне до стола ми под масата, да го храня от ръката си, да го милвам, къпя и т.н. Тоест куче или котка :Д Другите не са за мен.

Паяци не харесвам . Но за сметка на това много обичам скорпиони и змии

Да се похваля... ссс чифт бойчки
    снимка на едната красавица
    http://prikachi.com/images.php?images/114/6022114W.jpg

Мега фен Аватара на TrollFaace
    Не ме кефят такива работи ама предполагам, че ако ми се наложи ще мога да ги гледам

Супер фен Аватара на SlowDownBaby
    Град
    Бургас
    http://24.media.tumblr.com/tumblr_m2...mfgho1_500.jpg

Това ми е мнението.
    Моля те шофирай внимателно.Пази живота на близките ни,любимите ни,нашия и своя !

Еееееее голями бъзльовци сте
    Ето нещо ново от мен - http://prikachi.com/images.php?images/437/6033437W.jpg

Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град
    Гадни са ми.
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

http://prikachi.com/images.php?images/610/6261610k.jpg един от мойте сладури

Голям фен Аватара на nor4eto99
    Oоh God, изпитвам страх и от трите. Най-много от паяците, змиите са на второ място, скорпионите на трето, не съм имала пряка среща с тях, но от златото и среброто в класацията ми изпитвам ужас. Никога за нищо на света не бих си взела такава животинка. От паяците ме е страх от малка и щом видя осмокрако изпадам в тих ужас (понякога не чак толкова тих). Най-лошото е, че усещам как страха ми се засилва, а аз пораствам. Като малка си мислех, че ще отмине като порасна, ноо не става така. Нека хората си ги гледат, няма лошо, различни хора, различни идеали.
    ПС имам един съученик, който си отглежда игуана у тях, съвсем свободна си се разхожда и е огромна, около 150 см дълга

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от s40t4 Виж мнението
    Еееееее голями бъзльовци сте
    Ето нещо ново от мен - http://prikachi.com/images.php?images/437/6033437W.jpg
    Оле, колко е прекраснооо. <3

Цитирай Първоначално написано от nor4eto99 Виж мнението
    ПС имам един съученик, който си отглежда игуана у тях, съвсем свободна си се разхожда и е огромна, около 150 см дълга
    Отдавна съм се замислил за игуана иииииии май тя ще е следващата животинка в нас. Иначе до 210см стават голями игуаните, а средния им растеж е 150см. зависи как се гледа и храни изцяло условията,който и се предоставят

Едно от мойте любимки... http://prikachi.com/images.php?images/640/7564640i.jpg

anonymous708973
    Guest
    С какво си храниш боите?

Обичам змии, но не съм сигурна, че бих си отглеждала вкъщи. Иначе много искам игуана, защото са големи сладури, но в момента нямам толкова много място. Скоро ще ми прищрака обаче и ще отида да си взема гекон.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си