.
Резултати от 1 до 25 от общо 90

Threaded View

Супер фен Аватара на Mo6no
    Град
    Варна
    1. Ти възприемаш политикантските аргументи на определени политици, които лъжат, за да не признаят загубата си - Бойко не-знам си какво, Станишев-не нам си що. Бойко объркал хората. Ако хората са толкова глупави, че един човек, който и да е той, може да ги обърка тотално и те да не възприемат изключително вярната, правилна и логична гледна точка, то тези хора въобще не заслужават да гласуват на референдум. Случаят обаче въобще не е такъв - защото хората знаят кое е най-доброто за тях и именно затова са избрали да не гласуват да се изхарчат тези пари. Явно не вярваш на хората, но аз избирам човекът, защото вярвам в него и знам, че той най-добре може да оцени кое е най-добре за него - ти явно смяташ, че човекът е недостоен - "обърква се" от най-елементарни подмятание политици. Защото поне така излиза от твърдението ти, че хората са се объркали и затова не са гласували на референдума, делигитимирайки проекта.

2. Ако възприема отчасти твоята позиция - окей, 800 000 души са много. И съм съгласен нека се строи централата.... направето си едно дружество и всички 800 000 души си вложете своите лични средства в центрелата. Нали е много яка, нали е печеливша. Но никой не може и НЯМА ПРАВОТО да принуждава цялото население да плаща за неговите лични идеи. Защото нито аз, нито моите родители, нито почти всички мои приятели, нито повечето хора не желаем да плащаме тази централа, не желаем да участваме в този проект. 800 000 души се налагат над останалите 6 милиона и 200 хиляди. Хубаво, че го игнорираш, да ти го повторя още веднъж.

3. Абсолютно избирателно изпусна моментът, в който ти казах кои гласоподаватели за какво за гласували. Ако искаш пак ще ти го повторя, че явно ти е удобно да игнорираш мнението ми
    На референдума като цяло:
    Колкото по-образовани, по-богати, по-десни, по-големи данъкоплатци, от по-голям град и по-млади бяха хората, толкова повече гласуваха с "НЕ"
    Колкото по-нискообразовани, по-бедни, по-леви, по-малки данъкоплатци, от малко градче/селце и по-възрастни бяха хората, толкова повече гласуваха с "ДА"

А основната част от населението просто отказа да гласува като форма на позиция.
    Ще оставя всички останали отново да си помислят над тези думи, неслучайно ги повтарям и натъртвам.

Честно казано, нямам намерение да ти отговарям повече, имам си друга работа. Минал съм отдавна тийн възрастта и не посещавам форума отдавна. Но знаех, че супер много хора, бъдейки далеч по-неинформирани, ще пишат пълни глупости и ще легализират престъпната и напълно ненужна схема "Белене" пред децата, които много лесно ще ги възприемат, когато има само една гледна точка. Още повече, че малките напълно нормално са далеч по-подвластни на крайно левичарските тези, все пак още на са печелили никакви пари и никога не са плащали данъци. Затова и писах тук, за да видят другата страна - да не виждат евтиния популизъм, който лесно влиза в главата на по-бедни и необразавани хора чрез най-елементарни лозунги.

Нови ядрени мощности са ни напълно ненужни минимум близките 10 години, а може би и 20 години, но в никакъв случай нямаме нужда от тях в момента. Нямаме и нужда да си доутежняваме кризата, в която се намираме, разходвайки средства, които нямаме за проект, който ни е напълно ненужен. Твърденията, че ще създаде нови работни места и ще раздвижи икономиката са напълно погрешни, защото парите, които ще се вложат в нея ще са "държавни", т.е. на всички граждани. Да, наистина ще се създадат нови работни места, на това е видимото (прочети малко Фредерик Бастиа). Невидимото е, че всички граждани ще бъдат предварително ограбени и техни лични средства ще бъдат взети и така ще се съкратят други работни места, които те биха създали чрез иззетите туко що от тях средства и които биха били далеч по-полезни, защото това ще е техният личен осъзнат избор. Всеки един човек знае кое е много по-добре за него от държавата. Ще повторя, ти, ако смяташ, че държавата се грижи по-добре за хората, отколкото те сами за себе си и че държавата съзнава по-добре от самия човек какви са неговите нужди, не мога да ти помогна. Вместо това ще дадем парите си на едни чиновници, на които не искаме да ги даваме и те да си ги преразпределят по най-престъпния възможен начин, като откраднат огромната част от тях. НЕ, много по-добрее те да си останат в самите нас. Местата, които ще създадат с малкия остатък от събранитее данъци, ще са напълно ненужни и неефективни. Ако така се създаваха работни места - да вдигнат данъците яко на всички граждани, да ги задушат и да почнат с тези пари да плащат на хора да копаят в нищото за здраве, нали ще създаде работни места. Ще намалим безработицата! Ал, колко е изгодноо...

Sorry, ама лошо са те водили, грешно са те учили.

Централа поне засега няма да има и аз се радвам, че поради различни причини народът отказа да поеме отговорността да плати едни милиарди на вятъра.
    Последно редактирано от Mo6no : 01-28-2013 на 17:07
    11 tochka deaktiven profil.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си