.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 35 от общо 35
    70-71 кг съм 172-3 висок на лежанката правя 7-8 повторения с 55 кг ....... Трябва ми голямо увеличение в силата.

Супер фен
    Ами то силата зависи и от начина по който тренираш,как си подреждаш сериите и тежестите. Ако искаш напиши цялата си тренировка за гърди. Примерно започвам лежанката с първа серия,толкова повторения с толкова килограма,втора серия....,трета серия... и така всички серии на лежанката,а може и всички серии с използваните тежести и повторения на упражненията за гърди. Тогава може да получиш по-подробни съвети за подреждането на сериите и избора на оптимален брой повторения и оптимални тежести. От колко време тренираш без голямо прекъсване?

Супер фен
    Имате ли дискове по 1,25 кг и 2,5 кг?

Супер фен Аватара на firstdiesel
    Град
    село Горно надолнище
    и ако тренираш с повечко повторения над 6 - 12
    силата я гради така
    като стигнеш едно ниво, като правиш примерно 12-10-8-8-8 с 80 кила и като ги правиш без-проблем почваш 12-10-10-8-8, после 12-10-10-10-8 и накрая 12-10-10-10-10 (може да правиш и по-големи крачки, но важно е да разбереш идеята)
    слагаш допълнително възможно най-малките тежести (2х1.25) и пак почваш от 12-10-8-8-8

като тренираш за саркоплазмена хипертрофия така

а за миофибрилна (до 5 повторения)тогава само играеш с тежестите, при миофобрилната тренировка 2.5кг не са голям скок и можеш да си ги правиш
    пример миналия път си направил 10 серии(3с Х 5п, 7с Х 3п), да кажем клек ... 100, 110,120,125,130,135,137.5,140,142.5,145
    втората седмица ще правиш същите само че с 2.5кг по тежко от начало до край, т.е почваш с 102.5 и завършваш с 147.5

разбира се слагаш повече ако миналия път си се справил, ако ли не тоя път пак ще те смачкат
    8-6-4-2-1-1-1-1-1-9

Днес мисля че започнах вече да го усещам. На лежанката направих 7 повторения с 60 кг, а досега правех 7-8 с 55 кг, на флайса също усетих покачване в силата досега правих с 2х15 а днес правих серии с 2х20. Тренировката ми за гърди днес протече така: правя една серия загряваща на лежанката с 30 кг 10-15 повторения като не правя пълни повторения, а вдигам само до половината и пускам и така бързо (видях че много хора правят така на загряващата може би за да се напомпи мускула) после първа работна с 55 9 пъти втора работна с 60 7 пъти трета работна с 60 7 пъти и четвърта с 60 6 пъти (за последната серия ме пазеше едно момче и малко ми помогна за последното повторение, но съвсем леко), пускам бавно до долу и изтласквам колкото мога по-експлозивно. 60-90 сек почивка между сериите 2-3 мин между упражненията. След лежанката отидох на горна лежанка първа серия 45 8 пъти втора 50 8 пъти трета 50 7 пъти четвърта 50 7 пъти. Още 2 мин почивка и флайс първа серия 2х15 9 пъти втора 2х20 7 пъти трета 2х20 6 пъти четвърта 2х15 8 пъти. Това беше тренировката ми за гърди.

Супер фен
    Да,при първо вземане монохидратът действа със закъснение. Първо се натрупва в мускулите и когато достигне определена концентрация се усеща ефект за силата. Понякога едва при второто вземане се усеща силният му ефект. Защото вече има натрупване в мускулите още от първото вземане.

Ами правиш нещата правилно. 30 кг е добра тежест за загряване. Според мен е добре да правиш минимум 15 повторения,а още по-добре 20. Можеш да избереш между 15 и 20. Това предпазва раменете от травми.
    Второ. На леките междинни серии на лега,полулега и флайса е добре да спреш на осмото повторение. Така икономисваш малко сила за тежките серии. Тоест можеш да правиш на лега 8х55 (вместо 9 или 10),на горната лежанка както си го направил 8х45 кг,на флайса в първата серия ограничаваш повторенията до 8х15кг. И точно обратното на последната серия на някое упражнение,ако усещаш че имаш още доста сила не спирай на осмото или десетото повторение. А направи повечко повторения за доизцеждане на мускула. Ако видиш,че и на следващата тренировка имаш още много сила в последната серия на някое упражнение значи е време да увеличиш тежестта.

Ако все още трудно качваш силата и тежестите на лежанката,правиш следното. Примерно в сериите с 60 кг си успял да направиш 7-7-6 х 60. После стигаш 8-7-6 х 60 или 8-7-7. След това караш нагоре 8-8-7 или 8-8-6. И когато стигнеш 2х8х60 в първите две серии с 60 кг,опитваш с 62,5 кг (или с 65 кг,ако нямате дискове по 1,25 кг. Но ще ти бъде много по-трудно). Трябва с новата тежест 62,5 (или 65 кила) да направиш поне 4-5 повторения сравнително чисто. Направиш ли 5х62,5 кг заменяш в една от сериите 60 кг с 62,5 кг. Но ако направиш само 2-3 или 4 повторения, значи тежестта е още голяма за теб и оставаш засега на старата тежест (60кг) като се опитваш да увеличаваш повторенията до 8-10 и след известно време (след няколко тренировки)отново опитваш с 62,5 кг.

Ако не усещаш достатъчно натоварване (след тренировката) с досегашните си серии и тежести,правиш примерно следното: лег 15-20х30кг,8х55кг,7-7-6 с 60 кг. И завършваш с една серия с 10х45-50 кг. Правиш тези повторения баааавно и много качествено с докосване до гърдите. Бавно и надолу и нагоре. Това доизцежда мускула.
    Последно редактирано от redbul2 : 02-16-2013 на 10:01

Благодаря много за съветите, ще пробвам това за лежанката с 8-7-6 после 8-7-7 и така. Обикновено гледам да не правя поввече от 8 повторения в работните серии, но някой път (като вчершната тренировка, която описах) пробвам дали ще мога да направя 9 и ако успея да ги направя, увеличавам тежестта, затова в тренировката която описах имаше серии с по 9 повторения, просто за да пробвам и като видя, че мога да ги направя, увеличавам тежестта с най-малкото възможно и си правя по 7.

Повече от фен Аватара на Donnie.Yen
    универсал е най-смотана марка пълна с пълнежи и анаболни в-ва пийте ги и мрете от бъбречни аневризми

Имам един въпрос. В момента съм малко болен (само кашлица и лека хрема) и лекарката ми предписа 2 противоалергични лекарства и някакъв антибиотик, но купих само лекарствата без антибиотика. Питах я има ли проблем ако се приема с креатин и тя каза, че не би трябвало, защото антибиотика бил много пречистен. Но за другите 2 лекарства нищо не каза а на едното от тях на листовката пишеше да се внимава с какви други лекарства се приема и също така че пациенти с нарушена бъбречна функия трябва да приемат по-ниска доза. Притеснявам се да не натоваря прекалено бъбреците или пък нещо друго да стане. Да спирам ли креатина докато пия лекарства или да спра лекарствата, защото не съм чак толкова болен.

Супер фен
    Да,спри го за няколко дни.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си