- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Няколко въпроса относно креатин на Universal
 Отговор в тема
 Отговор в тема

Здравейте, днес си купих 200 грама креатин на универсал, отначало мислех да си взимам на ON, но продавача ми каза че той не бил creapure и ми препоръча този на универсал който бил creapure и бил микронизиран. Имам няколко въпроса : Добър избор ли е този креатин ? Как да отмервам 4-5 грама (аз смятам да пия по 4, защото съм на 16), не съм го отворил още но продавача ми каза че вътре май няма лъжичка, в колко вода да го разтварям (с шеикър ли да го разтварям или просто в чаша и да го разбъркам?) и проблем ли ще е ако в нетренировъчни дни го пия 1 път по 4 грама а не 2 пъти по 4 грама както ми каза продавача (няма да правя зареждаща фаза) ( в тренирочъвни ще го пия 2 пъти по 4 грама) и последен въпрос проблем ли е да пия алкохол през този месец, в който ще пия креатин. Става въпрос за 1 път на 2-3 седмици проблем ли ще е ?
креатинът си е креатин ... важното е да е монохидрат.
Няма никакъв проблем с приема на креатин, стига на всеки грам креатин да пиеш по 100 гр вода, тоест 5 грама креатин с полвин литър вода....
недей да го бъркаш, креатина не се разтваря, направо лъжицата в устата и след тва наливаш водата
след 10-12 седмици прием прекъсни за 3-4 седмици, не че ще умреш, ама организма се насища и просто да не правиш креатина зиян ...
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9

И все пак не отговорихте на половината ми въпроси : 1.Как да отмервам 4-5 грама 2.проблем ли е да пия алкохол през този месец, в който ще пия креатин. Става въпрос за 1 път на 2-3 седмици 3.и проблем ли ще е ако в нетренировъчни дни го пия 1 път по 4 грама а не 2 пъти по 4 грама както ми каза продавача
най много ме притеснява дозировката защото навсякъде пише различно, аз мисля в тренировъчни дни да пия 4 гр сутрин с закуската и 4 гр след тренировка с яденето(30 мин след тренировка) а в нетренировъчни само по 4 гр добре ли е така?
1. Една чаена лъжица ти е точно 5 грама, взимай колкото пише на кутията като доза
2. не е проблем
3. 1 път в нетренировъчен ден е достатъчно, приемай след хранене
аз го взимам така: преди и след тренировка в тренировъчни и в нетренировъчни дни - след някое хранене...
Как да не е проблем алкохола бе, колега?! Креатина е чувствителен и ако приемаш алкохоли не очаквай да ти действа.

Поне 1 биричка не може лиЩом толкова ще навреди деня в който мислех да пия реших вместо да пропускам дни и да карам 3 дена без креатин просто няма да пия алкохол. На дискотека без алкохол е малко тъпо но какво да се прави спорта изисква жертви
А също така искам да попитам колко вода трябва да пия на ден защото днес си сметнах че съм изпил около 6-7 литра вода + половин литър мляко, но ми се поду корема и цял ден ми е тежко и имам газове... прекалено ли е 6-7 литра вода + половин литър мляко ? и по колко литра мислите че ще е добре да пия на ден докато използвам креатин 70 кг съм.

И още един въпрос - сутринта дозата преди или след закуската да я пия или няма значение? Днес си я разтворих в чаша с вода и я разбърках, но по дъното останаха кристалчета и трябваше да доливам вода. И също така след тренировка примерно веднага ям 2 банана прибирам се и 30 мин след тренировката идва време за голямо ядене с много белтъчини и въглехидрати - преди или след това ядене да изпия дозата креатин или няма значение ?
Пий я веднага след тренировка. Ако я приемаш с бързи въглехидрати, още по-добре. Пий 3-4 литра...с тия 6-7 си товариш бъбреците много

След закуската ще е по-добре за да не дразни стомаха на гладно. Или го вземи по средата на закуската. Така е още по-добре.
Монохидратът е трудно разтворим,почти неразтворим креатин. Затова трениращите го пият по съвсем различен начин от теб. Значи, вземаш лъжичката и сипваш креатина в устата си,а веднага след това пиеш вода или някъв сок. След тренировката е по-добре да се вземе с бързи въглехидрати. По-добре се усвоява по тоя начин. Можеш да изядеш бананите и след тях креатина. Или у дома,ако нямаш възможност да го вземеш след тренировката.
аз си го пия креатина преди и след тренировка по 5 грама (1 чаена лъжица) ... обаче то не е важно толкова да се пие по това време, през което и да е време го пий все тая, тва не е като аминоаксидите или аминоускорителите
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
а до алкохола .. то винаги ти прави ташак в тялото,
дехидратира
намалява отделянето на соматотропин (хормон на разтежа)
намалява тестостерона
изморява организма (трепи клетки)
запъва черния дроб и всяка храна ти се лепи като мазнина .... и така нататък
но е добре да имаш алкохолен прием 1 път седмично по 50 грама ... чисто уиски е добър вариянт .. през лятото една малка биричка
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
И аз т'ва имах предвид, веднъж в седмицата да излезне на бар и да удари едно малко, но качествено - никъв проблем, даже е полезно.
Аз с коняк разпускам петък/събота вечер и си усещам креатина, доста добре при това

Значи няма да е проблем 1-2 бирички колкото да се отпусна нали ? само за 1 път става въпрос не ходя по дискотеки всяка седмица особено пък зимата .. След тренировка ям 2 банана и след 20 мин като се прибера пия креатина+още един банан и ям. Правилно ли е така или креатина+банана да го изпия след яденето като се прибера ?

Имам и още един въпрос свързан с тренировките : програмата ми е гръб-трицепс ; гърди-бицепс-рамо ; крака-корем но винаги след тренировката за гръб имам зверска мускулна треска на бицепса а 2 дни след това трябва да правя гърди и бицепс. Да го тренирам ли пак или просто да го прескоча защото пробвах да го тренирам но в деня за гърди и бицепс още имам лека мускулна треска на бицепса от деня в който съм правил гръб и нямам почти никаква сила, а на другия ден след като съм правил бицепс нямам мускулна треска и ми е много странно и забелязвам че бицепса ми изостава и не расте .. малко сложно го обясних но се надявам да сте разбрали и да ми кажете - да правя ли бицепс или просто да го махна от програмата след като от тренировката за гръб имам по-сила мускулна треска на него отколкото при тази за бицепс ?

Човек да се чуди гръб ли правиш или бицепс.То ясно,че участва като дърпащ мускул ,ама.....
отговор на тъпия ти въпрос е следния ... карай така ще свикнеш и няма да имаш чак толкова силна треска ... ако ли не гърди-трицепс, гръб-бицепс и айде
и как разбра че ти изостава бицепса за 2 седмици, не знам ???
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9

downloadvirus ами точно това е странното че всеки път гледам да дърпам само с гърба и да не усещам напрежение в бицепса но слагам максимални тежести с които мога да направя 5-6-7 повторения макс може би заради това е?
firstdiesel а ти откъде си ги измисли тези 2 седмици ??? по тази програма тренирам от септември месец и винаги е било така и не съм свикнал явно защото всеки път мускулната треска е много силна въпреки че се стремя да не включвам бицепса и виждам как трицепса расте и се увеличава силата и мога да правя с повече кг а на бицепса правя с едни и същи килограми от месеци ... Много ми е странна тая работа с мускулната треска дори няколко пъти ми се е случвало да имам на перките след тренировка за гърди рамо и бицепс :O

не се обеснява по този начин . Просто дърпаш повече с ръцете отколкото с гърба както и да ти звучи това. ;d

Имам един въпрос. Вече 16 дни го пия креатина а досега не съм видял ефект. Нито кой знае какво покачване в силата, нито разлика във визията, не съм качил и килограми, нито дори милиметри на ръката. Не очаквам за 2 седмици да кача 5 кг и 3 см на ръката но все пак кога ще има ефект? Мисля че всичко си правя правилно 4-5 грама сутрин в нетренировъчен ден и 2х4 в тренировъчен хранителния режим ми е добре 5-6-7 хранения вода пия доста 4-5 литра на ден креатина го приемам винаги с банан или мед около 30-40 мин след ставане и 45-55 мин след тренировка. Греша ли някъде и кога да очаквам някакъв ефект?

Някъде четох че кофеина пречел на действието му, в какаото съдържа ли се кофеин ? Защото често ям нескуик на закуска както и бисквити белвита, понякога и кроасан със шоколад. В тях има ли кофеин ?

Много бързаш. За 16 дни още не се е натрупало в мускулите. Поне месец трябва да стане за да усетиш нещо. Най-силен е ефектът при второто вземане след 1 месец почивка. А колко кг си и колко буташ на лежанката,че искаш още маса и сила?

В какаото има теобромин. Вещество подобно на кофеина. Тонизиращо,но има и някои полезни свойства. Разширява кръвоносните съдове на сърцето. Може би и на мозъка. Не вдига кръвното по принцип. Това вещество по принцип е полезно,ако не се злоупотребява. Защото може да наруши съня в конски дози.