- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Колело ?
Здравейте, кажете ми верига магазини или сайт за колела, искам да си купя 'планинско' колело. Ще го карам по екстремен терен![]()
aha
Здравей, последователю
Тук ще намериш каквото ти трябва - http://shop.screambikes.eu/
Виж и във www.velocity.com бях си поръчал една рамка, но не беше в наличност и заради неудобството ми направиха 20% отстъпка.
Don't hate the hacker,
hate the code!
Преди да си купуваш колело ЗАДЪЛЖИТЕЛНО кажи къде и как ще караш, колко си висок/а, пол, възраст и т.н. Не си купувай колело просто ей така!Препоръчвам ти да пуснеш една темичка в http://www.mtb-bg.com/forum/ и там напиши нещата, които казах по-горе (пол, възраст и т.н.) Там могат да ти дадат компетентно мнение
Иначе аз моето колело го взех от www.niko-bikes.bg
"Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."
Ако може някой който по-навътре в нещата, понеже досега съм нямал 'планински велосипед' , а и да кажа само че повече от 500/550 лв немога да дам ..
aha
Aз за 500лв. си купих Ferrini R3. Много е хвалено, а аз също съм много довеолен от него. Но се изисква все пак някаква поддръжка различна от лепене на гумиПопринцип при всеки велосипед трябва да е така.
Ти с това ХС колело въобще не се наричай байкър. ХС е стил за издръжливост, а не за техникаПървоначално написано от ccdesigns
За 550 лв можеш да потърсиш нещо втора ръка, но за мекица въобще не мисли. Отдели 565 и си вземи http://www.bikescenter-bg.com/index....cat=682&lang=2 Този велосипед е предназначен за дърт джъмп/стрийт. Но можеш да го караш и на фреерайд.
Don't hate the hacker,
hate the code!
Дам, изглежда много добре, само да уточня, че колелото ще го вкарам в много тежък терен, всмисъл по черни пътища, баири, гори, поляни и т.н искам да е куче марка дет се вика, а попринцип марката на гумите е от значение, понеже мразя да ми се пука гумата от тръни
aha
MR. Creeper, къде си тръгнал да му предлагаш Comp за FREERIDE?!?!?!?! Освен това той нищо не е казал. Какъв стил ще кара, колко е висок, колко тежи (за рамката) и т.н. А за "черни пътища и полянки" му трябва точно XC колело. XC колелото става и за леки спускания, за каране на равно, закатерене и т.н.А под "черни пътища" аз това разбирам
Ако уточни малко може и да му предложа нещо друго. Той едва ли знае различните стилове какво представляват, но иска да си взима колело - предлагам му колело
![]()
Виж сега това първо е С1 а не Сомр! Това колело е много подходящо за начинаещи в какъвто и да е стил. Също така има и HT DH и HT FR, тоест даунхил с колелоо с твърда рамка и фриирайд с колело с твърда рамка.
Това колело също така е подходящо и за градско каране, само трябва да му се вдигне седалкатаТака според мен С1/клаймър (старият модел) е най-добрият избор като за начинаещ. И все пак човека иска да кара по "екстремен терен"
Don't hate the hacker,
hate the code!
Той не казва какво иска (преповтарям се), но иначе един Climber Comp/Pro също ще му свърши работа, но Pro е около 650лв.
EDIT: САМО ЧЕ, до колкото си спомням, вилката на Climber не става за скачане!!! Или поне на Pro. Един приятел разби такава, като скачаше с неговото колело. (До колкото си спомням беше Sr Suntour XCR.)
Еми ако е втора ръка нормално. С1 е по-здрав от клаймъра, за това и С1 сомр е колкото прото на клаймър. Тези колела са с вилка ХСМ хода и е 100мм но влиза около 87-95мм което е перфектно за скачане (нали все пак знаеш че хода трябва да е 80-100мм) разбира се че клаймър про е с по-добра окомплектовка, но е по скъп и рамката не е чак толкова здрава. Което като се замисля като за начинаещ той няма да може да я сцепи но трябва да отдели 660лв. Според мен аз парите му (около 550 нали така?) най-добирият избор е С1 Сомр.
Don't hate the hacker,
hate the code!
А бе ей хора вие добре ли сте 500-600-700 лева за някъв шибан велосипед,в къв измислен свят живеете ? Аз за толкоз пари ще си взема добавки за 1 година бе,алоооооо!
Алоо пич ти с тая химия скоро няма да можеш да го вдигнеш.
Велосипеда е много по-добър избор. Ако искаш да знаеш в момента съм дал 350 лева само за 1 рамка трябват ми още 668 за да си зглобя колело от СРЕДЕН КЛАС за dirt jump. Не всеки иска да е пълен с химия и като спре да тренира да се разтече![]()
Don't hate the hacker,
hate the code!
Виж ся Крийпър, добавките не са толкова "зли" и верно Лъвчо не трябваше много да се обажда, ама всеки си тренира каквото си иска.
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Вирусе, ти си в стой в залата и не гледай в чуждата паничкаВсеки има право да тренира каквото си поиска.
А относно коментара за добавките и химията -![]()
![]()
![]()
Абе, какво толкова не ми разбрахтеКазах ви , че искам колело куче марка до 500/550лв
Ще карам по гори и поляни а и искам да става за града, понеже мисля да мина около 150км на един път с него. Ако може си дайте скайповете.. да не спамим тук, моя е qni.12 :P
aha
По-добре си вземи твърдак, за тези пари няма свестна мекица. Според мен взимай един Drag C-1 Comp (още по-добре Pro, ако събереш пари). Другият вариант е RAM HT1, който е за XC и АМ, ако смениш някой от частите.
Да беПървоначално написано от ZipFail
То само някой пълен идиот може да даде толкова пари ! Или трябва да си с IQ -100 или трябва да си някой богаташ
![]()
Последно време не си спрял да пишеш глупости.
Последно време много лапаш.Първоначално написано от HHristov
на майка ти сливата - да![]()
На баща си пишока по-точно , малко гейче таковаПървоначално написано от HHristov
![]()
Я го напсувай на гръцкиПървоначално написано от DownloadVirus
![]()
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Едва ли ще ме разбере,ама да ползва преводач!Първоначално написано от awerw
Γαμώ τη μάνα σου![]()
ПП: Доволен ?![]()