Не знам дали това е точно за тази тема, но не знам просто къде другаде да го напиша. Вчера гледах предаването "Тази сутрин" и говореха за роми от 20 до 45 годишна възраст, как посещават училище през лятото и сега за първолаци. Казаха още, че учат по 6 часа дневно и за всеки ден прекаран там им дават по 4 лева, а за всяка успешно завършена година по 55(до колкото разбрах). Какво да кажем всички ние - българи, които от 7 годишна възраст ходим на училище, завършваме отлично(или поне някои от нас), семействата ни си плащат всички данъци и работят, и имат образование за разлика от ромите, които са безработи, не плащат данъци и разчитат изцяло на държавата и на всичкото отгоре тя позволява това да се случва! Какво ние да не сме нещо по-нисшо от ромите. Говорят ни за интеграция ама дискриминират БЪЛГАРИТЕ, хората, които трябва да населяват тази държава, които правят нещо за нея. Ромите и другите етноси(против, които нямам нищо) са длъжни да работят и да плащат данъци и да посещават училище. Не стига, че чак сега ми се сетили да учат ми и пари ще получават. Не е само това, те раждат по 16-17 деца и откъде мислите, че взимат парите за помощи и детски - от нашите родители, от всички данъкоплатци... Ромите (винаги има и такива роми, които имат образование и работа и плащат всички данъци) нямат паво да се борат за нещо, което дори не са заслужили. Защо да не ги дискриминираме... дайте поне една единсвена причина. Да не би да е за това, че крадат, че нямат образование, че раждат по десетки деца, които после раждат още повече, за които е длъжна да се грижи отново държавата?! Знам, че стана дълго, но съм просто бясна!!! То май е по-добре да си мангал в българия отколкото българин. Циганите получават пари без да правят нищо, а ние трябва да работим и да учим за това нещо... логика. След около няколкого години, с това темно на размножаване на мангалите, България, за която толкова хора за дали живота си, ще се казва Манганелия, няма да има българи, кой би останал в нашета родина при такива простотии, които се случват? Трябва да се вземем в ръце и да направим нещо по въпроса! Извинявам се, ако има парвописни грешки, ама бая дълго стана и не ми се проверява