- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- За какво харчите най-често пари?
За какво най-често харчите парите си като изключим кафетата?
Можете ли да спестявате или като ви се дадат пари и ги харчите до края на деня?
Спестявате ли ги да инвестирате в нещо или да си купите нещо?![]()
Чуечц с две разбити яйца и един черпак
1. За храна и дрехи.
2. Мога да спестявам... мога и да не спестявам. ;д
3. И двете.
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
Най-често харча пари за храна <3
Когато ми дадат повече пари - 10,20лв. с ги оставям настрана и си ги събирам.
Най- често харча за дрехи и за разни ежедневни нужни. Храна не купувам навън, най- много 2-3 пъти в седмицата.
Винаги гледам да спестявам.
За да си купя нещо, което искам, вместо майка ми да дава пари за него.
пиене (безалкохолни), за кафенета, за обяд навън, за кино
За животинки и цветя. За дрехи и често за бельо.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
1. Дрехи
2. Цигари
3. Козметика
4. Театър/кино/концерти/партита
Бях хиляди пъти Жулиета.
Само че накрая не умирах.
Милост ли?Проклятие е,Боже,
че след любовта оставаш жива
оф, аз много се опитвам да спестявам, ама все се отказвам...
Иначе: храна.
Много рядко бъркам в собствените си пари.
Ако бръкна, ще е нещо наложително за котката, някой подарък за близък човек или да се поглезя себе си с нещо по-скъпо. (това последното се случва веднъж на няколко години)
Като цяло мога да си пазя парите, спестявам всичко и не харча често.
И спря да се върти за миг земята..
Страшно стисната съм. Рядко правя необмислени харчове.
Най-много пари заминават за битовизми- ток, вода, храна. Козметика пазарувам рядко и гледам да е на оферта. Дрехи също не си купувам, ако ще са за едно обличане само. Важи и за обувките- пазя си нещата, но пък за сметка на това ги нося до скъсване![]()
![]()
Спестявам за поводи/подаръци/празненства/някой сполучлив филм за кино/стойностни книги. Страшно много искам лаптоп/таблет/киндъл, но на фона на цените може би трябва да играя еврошанс.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Харча като цяло пари само за храна.
Другото пестя.
Не че от време на време не се случва да си направя някой подарък, но не е нещо прекалено разточително или излишно.
1. Дрехи
2. Козметика
Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.
Най-често давам пари за дрехи, лакове, разни аксесоари от рода на пръстени или нещо друго, което ми е харесало, за козметика също /маски за коса, шампоани, балсами и така нататък/. Иначе гледам да спестя, колкото се може повече. По принцип гледам да спестя част от джобните си, а накрая, като си взема стипендията, си купувам това, което ми е необходимо.
Бензин и някои други сметки.
Пари не ми се дават от доста време, сама си ги изкарвам, но винаги съм много пестелива, не си купувам излишни работи. Дрехи само ако много ми харесват или трябват, козметика почти не ползвам.
За газ на колата основно...
Най-много харча за храна и обувки напоследък.И не мога да спестявам много.Най-много 200-300 лв. и това е.Не мога повече.
![]()
Най-често харча за храна. Най-много пари отиват за битовите сметки и квартирата.
Не спестявам за нещо конкретно, но винаги се старая да имам заделена някаква сума за извънредни случаи.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Не мога да спестявам.
Най - често харча за материали за декорация,цигари и храна,дрехи,обувки и аксесоари.
За храна харча много малко.
Дрехи купувам,козметика, но само такава, каквато ми е необходима на този етап.
А стипендията и евростипендията отиват за книги,енциклопедии...
За всичко, което ми е необходимо - храната, която обичам, дрехи, козметика, приятни занимания и други. Не харча пари за цигари и съм много доволна от това.