- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Тема за бързи отговори на всякакви въпроси vol. 3
ох![]()
само в корените
има и с отмиване и без,ако е с отмиване трябва да попиташ/прочетеш на кутията ... ако взимаш няколко бройки,а не цяла кутия просто питаш фризьорката/продавачката в магазин евентуално ( освен тоя въпрос преди това трябва да попиташ и с отмиване/без ли са де)
слагат се по принцип след баня в корените,масажираш 2-3 мин. и това е.. само да знаеш,че са много концентрирани и не бива да ги ползваш всеки ден/през ден .. 2 пъти в седмица/3 максимум
Аз питах за бадемовото масло дали ще ми омазни ако го слагам след къпане. Зимата си го слагах след къпане на краищата и не се омазняваше, и много добре ми действаше, но не знам какво ще стане ако сложа на цялата дължина.
не се измива трудно![]()
ми само масло,в корените,по дължината само масло... нанасяш в корените с масажни движения,малко по дължината,сресваш с гребен,за да се разнесе добре,задушаваш,след няколко часа в банята и готово..
от 3 седмици съм на домашни маски (от както се подстригах) ,а преди това 1 месец се клепах само с кокосово масло..
не се отмива трудно.. слагам малко повечко шампоан,кръгови движения в корените,разнасям пяната по дължината ( ако си с друга маска НЕ прави това,грешно е,минаването на пяната от корените е достатъчно за отмиване на дължината ) и готово... имало е случаи да ми остава,но това е било,когато съм се клепала със зехтин![]()
Фък, много досадно става, ама пак ще питамЗащо да е грешно да си мия косата с шампоан по дължината след маска? Ако сложа само в корените няма да се отмие цялата
Извинявай..
![]()
Колко масло ви отива, за да си намажете цялата коса?
Не много, то е мазно и като сложиш в едната ръка, размазваш между ръцете и слагаш най-вече в корените. Моето шишенце с бадемово масло ми е от зимата и още не е свършило, а съм го ползвала ПОНЕ 10-15 пъти. Косата ми е дълга.
Аз харесвам някаква дължина от типа на "до зърната на гърдите". Стига да е здрава и блестяща ме удовлетворява напъъълно!
Утре почвам с клепнята. Сигурно ще бъде голям цирк нанасянето на маската. Има ли някаква техника, надолу с главата ли я нанасяте? (говоря за маските с манджите по главата).
http://www.youtube.com/watch?v=WH-uASdlMZY
5:00 някъде..
братовчедка ми се занимава с това ( не професионално,но гримира приятелки) и също е много доволна от тая пудра
Аз веднъж реших да си намажа косата с кокосово масло (това на Икаров,ако има значение).След като го разнесох по цялата дължина и в корените,седях 2-3 часа с кърпа отгоре.2/3 от маслото отиде.А на всичкото отгоре косата ми остана мазна,изобщо не бях доволна.Но си мисля,че просто не съм се измила добре.Разфасовката е 55 мл,така че предполагам,че съм изразходвала към 30-35 мл.Но всичко зависи от дължината на косата.
какви неща си купи/ще си купиш утре ?
ох аз съм се специализирала и я нанасям с лъжица - слагам в корените с едната ръка,с другата,която ми е свободна леко разнасям и така първо отгоре,повдигам единия пласт,пак в корените,повдигам- корените и като мина така от 2та края на пътя почвам по дължината..просто взимам с ръката някакво количество и разнасям по кичура ( на кичури се клепам) после правя един кок,слагам върху него останалото от маската,слагам шапка за баня/торбичка найлонова,кърпа и стоя няколко часа![]()
преди години ми отнемаше 30 мин. да си направя маската и около 1 час/1 час и 10-15 мин. да си нахлепам косата.. а сега за точно 40 мин. съм свършила това всичко![]()