- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Тема за бързи отговори на всякакви въпроси vol. 3
^ И двата модела ми харесват доста, но пухкавите май са по-яки.
Ако ще ги поръчваш от интернет, от кой сайт?
От Алиекспрес ще са, но не мога да намеря нормален продавач. :/
Абсурд да ги обуя през зимата. Сега като дойдат коледните празници, китайските пощи ще станат отвратителни и вероятно ще ги получа от средата на януари.
^ Те и тогава не работят, защото е тяхната Нова година.![]()
Аз си ходя с кецове в това ужасно време и само те не са ми пропуснали.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Значи да поръчвам подарък за 14 февруари ако по чудо се обвържа, тъкмо има вероятност да дойде навреме
Но има доста по - голямо разнообразие от ибей и системата за поръчка/плащане ми харесва повече.
И да не е спам: препоръчайте ми хубава пяна за лице /може и азиатска/, която да е подходяща за мазна кожа. Много съм доволна от това как почиства моята, но не мога да пренебрегна гадното усещане докато си изплаквам ръцете от нея.![]()
Абе като поръчвате от Ибей и подобни, сами ли ходите до митницата да си освобождавате пратката? Или не е необходимо :Д
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Ако е по-скъпа пиша едно писмо на продавача да пише стойност 10-15 долара и да не ми се налага. Досега не са ми отказали и на митницата не съм ходила.
YSMF коя е твоята? Аз съм много доволна от Etude House Happy Tea Time Green Tea (баси името както винаги). По принцип е за мазна кожа, не съдържа SLS и измива страшно добре. На мен ми е леко изсушаваща, но моята кожа не е близка и до мазно. Освен това моята я ползвам от миналия декември и още имам останало. Не мога да ти кажа дали намалява омазняването обаче. pH-то ѝ е около 9.
Моята е missha creamy latte green tea, това чудо няма свършване, а си слагам прилично количество. Аз никога не съм отивала на митница, а съм си вземала доста неща.
Страничен въпрос: кога е черния петък в интернет сайтовете? Това е може би единствения чуждестранен празник", който силно тача.![]()
А то това с 10-15 долара не е ли ниво дали ще се обмитява стоката? Мисля, че пак трябва да си му платиш ДДС-то .. :Д и как ти го носят от митницата тогава? куриерска фирма? пощата?
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Аз знам, че е 25$ митница, 125$ митница+ддс. Но китайците са добри хора и ми пишат някакви дребни суми. Един път си взех телефон за 400$ /адския/ и ми го писаха за 20$ с ДХЛ и нямах разправии. Мисля, че при митницата е само лично приемане, защото трябва да си носиш разпечатките и ЕОРИ-то.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Офф, че съм. Над 25 е мито, над 125 мито+ддс.![]()
Пак не те разбрах? Използвай цяло изречение![]()
![]()
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
ДДС-то е 20% от стойността на стоката.
Митото е друга такса, не мога да ти кажа точно колко.
Под 30 лева няма нито мито, нито ДДС. Затова се пише малка стойност, защото така никога не плащаш. Безумна е цялата работа. Във Франция сумата без мито и ДДС е до 120 евро...
Митото е в зависимост от какво внасяш или изнасяш, от коя страна, имаш ли договори с тая страна... ти хубаво пишеш, но ако решат да отворят пратката, първо ще платиш мита и ДДС в троен размер, второ ще ти задържат стоката.. затова питах, много ми е странна цялата работа как си минавате по тънката лайсна и никой не е изгорял
а за ДДС няма логика да не начисляват... примерно ако си в чужбина и си си купила нещо над определена сума се счита, че не можеш за 3 месеца, колкото е времето на пребиваването като чужденец, не можеш да го употребиш напълно, та затова можеш да си изтеглиш ДДС на летището. Каква е логиката да не начисляват ДДС на нещо под 30лв?
п.с. И митото не е такса, а данък.![]()
Последно редактирано от JoLLiE92 : 11-20-2013 на 09:03
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
То и ДДС-то е данък. Минава се по-тънката лайсна, защото държавата няма да си играе да събира разни мита и ДДС-та за разни пратки по 10-15 долара. ДДС веднъж си платил на държавата, от която си поръчал продукта така или иначе. При положение че тук се поръчват най-вече дрехи, козметика и аксесоари е недоказуемо колко е реалната стойност на пратката. Като я отворят и видят, че има 5 червила вътре или 2 рокли, от къде ще са сигурни, че не съм ги взела втора употреба или, че изобщо стойността им е над 10 долара? Есетствено ако си поръчаш телевизор и го пуснеш със стойност 5 долара ще е доста съмнително. Но за някакви дребни пратки по-леки от 1-2 килограма никой не си играе да проверява.
Едит: Често получавам пратки обявени като подарък и стойността там е само и единствено ориентировъчна. Щом е подарък нищо не се плаща.
Идеи за домашни маски за ръце?
Странно ми е, защото учим, че най-големият приход на бюджета е ДДС от митниците, което след това се раздава на фермерите и циганите, но това е друга тема. Та странно да си орежат най-дебелото перо. И не, не си платила ДДС в държавата, от която ги купуваш. ДДС се плаща веднъж, в страната, в която се употребяват стоките. Не може да го платиш 2 пъти.
Днес ходих до салона да си купя Наши и нямаха.Ще чакам до другата седмица. Мъка.
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Ако се отвори пратката стойността на стоката се взима от някакъв си каталог там. Относително е,защото едно червило може да струва както 1$,така и 50$,ама.. различните категории стоки са си с фиксирани цени.
Hayashi, ще ми препоръчаш ли някой коректен продавач на корейска козметика в ибей, че и аз съм се наканила да си поръчвам?![]()
I'm still here bitches and i know everything !!!
Тери.. <33 ♥