- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Тема за бързи отговори на всякакви въпроси vol. 3
Няма такова нещо като фон дьо тен за зряла кожа. То и кремове няма като цяло де. Не се притеснявай. За зимата и аз обичам супер мазни кремове и BB-та, защото така не ми се изсушава кожата допълнително.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Момичета, къде мога да намеря гривни за горната част на ръката (стил Клеопатра) ??
Как ви се струва този състав на крем за лице на Орифлейм:
AQUA, ETHYLHEXYL STEARATE, GLYCERIN, BUTYLENE GLYCOL, CETYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE SE, STEARYL ALCOHOL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, DIMETHICONE, CAPRYLYL GLYCOL, STEARIC ACID, CETEARYL ETHYLHEXANOATE, IMIDAZOLIDINYL UREA, CARBOMER, CETEARETH-20, PARFUM, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, SODIUM HYDROXIDE, PROPYLENE, GLYCOL, ISOPROPYL MYSRISTATE, NIACINAMIDE, SODIUM STRACH OCTENYLSUCCINATE, CALCIUM PANTOTHENATE, MALTODEXTRIN, SODIUM ASCORBYL PHOSPHATE, PRUNUS ARMENIACA FRUIT EXTRACT, PRYIDOXINE HCL, TOCOPHERYLACETATE, SILICA, CL 15510, CL 47005
П.П Мажа се с него от няколко дни и не забелязвам влошаване на кожата ми. Знам, че има два парабена и не ме притеснява това, защото както и няколко човека казаха в темата парабените се заместват с други боклуци. И може да има някъде грешка в имената, понеже ги преписах от крема - не ги намерих в интернет.
Като Менделеев ми звучи.онзи с червената капачка хубаво мирищещият с бадемите?
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Аз се чудя защо не отговаряте, а съм писала в "Снимки..."
Някой засичал ли е в ДМ Варна тези http://us.rimmellondon.com/products/...se-foundation? Отделно light porcelain толкова ли розовее?
Джоли, мерси за сайта, но нищо не си харесах :/
с каква вода да си мия лицето? топла, студена, хладка?![]()
...Не, не е с бадемите, този с прасковата е, беше намален в каталога. Кутийката е цялата на праскови, мирише адски хубаво и дотук е мноого хидратиращ и въпреки, че съм с мазна кожа е перфектен. Ама тоя TOCOPHERYL ACETATE много ме притеснява, пък и не знам другите какви са, Hayashi май е наясно с нещата, ако може да ми каже. Ако е зле направо да спирам докато е време и да си поръчам друг.
Иначе, леля ми ми каза, че трябвало с топла вода за да се почисти по-добре лицето.
На пръв поглед много алкохоли, на втори ужасно много съставки отключващи акне. И Ceteareth-20 свети много в червено в CosDNA.
Оо, в такъв случай няма да ми доближи лицето повече. То аз си имах един много хубав на Орифлейм с пачули и иланг иланг, ама свърши, а не го намирам вече. Но ще си купя друг непременно, а дотогава ще се мажа с каквото е останало от миналия. А можеш ли да ми кажеш кои са съставките, които отключват акне за да ги имам предвид като си купувам друг?
Ами .. съжалявам. На опаковката няма ли го проклетото име ??
тъй като си нямам и идея от съставки и кои наименования са вредни, може ли да ми кажете прекалено много ли химия има в тоя "дълбокопочистващ гел":
aqua, glycerin, sodium laureth sulfate, PEG-40 hydrogenated castor oil, sodium acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, decyl glucoside, citrus grandis fruit extract, bisabolol, cocamidopropyl betaine, sodium lauroyl glutamate, salicylic acid, sodium benzoate, alchocol denat, parfum, xanthan gum, sodium chloride, menthol, CL 42090
препоръчайте ми нещо за контуриране на лицето, но не блестящи бронзъри... нещо по-леко и естествено, може би някаква пудра? да си взема в по-тъмен цвят от кожата ми
На мен ми препоръчаха меденката на Флормар, но си избрах нещо друго.
Аз лично избягвам сулфати като sodium laureth sulfate в продукти за лице, защото ми изсушават ужасно много кожата.
Тами, бутилен гликол 1/5 акнеотключващ; цетилов алкохол 5/5 акнеотключващ, 2/5 дразнител; глицерил стеарат 3/5 акнеотключващ, 2/5 дразнител; стеарилов алкохол 2/5 акнеотключващ, 2/5 дразнител; диметикон 1/5 акнеотключващ; стеаринова киселина 2/5 акнеотключващ.
Общо взето са това. Натриевата основа е дадена 5/5 като дразнител, но трябва да се има предвид, че тя е регулатор на pH-то и абсолютно винаги е в съединение, а не в свободен вид и тогава е безвредна.
Пак заповядай, аз заради теб си харесах най-съвършените ботуши на света, намалени с 50% само моя номер останал и съм в екзистенциалната дилема храна или обувки.
Тамии ..^^ аз му поръчах гела за лице.За кремове за лице имам златното правило никога да не купувам такъв в голяма пластмасова кутийка.
Въпреки че ти ако си на 16 не мисля че има кой знае какъв проблем.
То в крайна сметка навсякъде има химия...
Няма какво повече да очакваш от крем за лице за 2лв. :Д
My name is Melissa
And I am sixteen
I like to touch your body ,
I like to lick your skin
Don't worry if I am
Just a little girl
Everything you want
I can do more and more
Няма място за дилема-естествено, че ботушки, още повече , че са намалени. Аз си харесах страхотни чепици-черни, частично с лак и цялата подметка в червено, ама ... се оцъклих като видях цената.След 10 години, когато станат демоде, може и да я намалят ...аз ще се надявам до тогава![]()
Хаяши, мерси много. ♥
Джоли, ами той оригинално е 7ще си поръчам от онези със зеления чай, от тази серия. На мен ми трябва, защото когато съм с крем коректора ме се размазва по-лесно, понеже е сух. Иначе седи изкуствено.
Аз лично с памук, напоен в гореща вода и обтривам, докато стане отново чист, после с леко хладка към студена, за да затворя порите. След като ми се изсуши, я намазвам с бадемово масло, но преди това си правя фейс-фитнеса п/в бръчки по челото. очите и около устата, изобщо на цялото лице.
По принцип си мия лицето с каквато вода ми попадне, но накрая се старая да го полея с хладка към студена именно, за да затворя порите.
А пък на мен бадемовото масло как ми запушваше порите... Отнеме ми малко време да се усетя, че е от него, но всеки път щом се намажех на другия ден цъфвах с възпалени гноясали пори.
Здравейте момичета, вчера си направих домашен сух шампоан (хума, талк и пшенично нишесте). Косата ми беше започнала леко да се омазнява в корените и след като го използвах се получи като току-що измита.Та въпросът ми е има ли някакви негативни влияния върху скалпа или върху самата коса ?
![]()
Хумата изсушава скалпа много. Веднъж си бях напривала маска с нея и после ужасно много ме сърбеше главата. Не ти препоръчвам да я използваш често.
^ бадемовото е предназначено за по-скоро суха кожа. Ако твоята е смесена или мазна, по-добре не го слагай на лицето си, че ще си запушиш порите. Знам, че аргановото е много по-подходящо за проблемна кожа, защото намалява зачервяванията и успокоява, но не съм го изпробвала.
Пробвай все пак ако искаш, а ако не ти хареса резултата - смело мажи мигли, вежди и коса![]()