- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Тема за бързи отговори на всякакви въпроси vol. 3
Аз принципно излизам само със слънцезащитен, ама той има цвят (телесен). Мисля, че и моя е фактор 50. Не ползвам бб-та или фон дьо тени през лятото, защото ми е неприятно, пък и общо взето кожата ми сега е добре.![]()
^Ще споделиш ли какъв е?
Аз ползвам някакъв евтин от ДМ за бебета :д
Феновете на авокадовото олио да кажат как го прилагат за коса и лице. Имсм търпение 10 мин, преди да се наклепам директно. :Д
Всякакааак! <3 Вечер го ползвам върху лицето като серум и финална стъпка. По косата просто се мажа и стоя колкото изтрая. Преди няколко дени си направих и домашен балсам от авокадово масло, кокосово масло, мед и малко есенция и си го ползвам като крем за ръце и лосион за тяло.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Супер! Намазах си лицето и ми харесва как се усеща, след като попие. Надявам се на чудеса.(:
А някой топ лак, с който лакът ми да стане столетник?
Бтв, имам едно шишенце кокосово масло, което взех евтино от арабски магазин преди време. Не ми вдъхва доверие заради предразсъдъци и не пише нищо за бранда в нета. Как да разбера дали е окей за ядене и за козметични цели? Помня, че като го купих, си намазах лицето и нещо не ми хареса, сякаш изсуши.
На мен ми запушват порите и от био маслото, така че си е до кожа. Иначе нямам идея.
Някой тук да е ползвал боите за коса на Directions и кой цвят? Ползвах Stargazer, но въобще не се спопогодихме, след първия басейн си бях отново чисто руса. Знам, че има разлика в цветовете и някои се задържат повече, затова и се чудя кой цвят да купя.
Последно редактирано от Hayashi : 07-31-2014 на 00:22
Имам проблем. Като цяло имам много чувствителна, склонна към омазняване кожа. Да кажем че е с леки несъвършенства през повечето време. Почиствам грима с пяна за лице на Лореал и същия тоник от серията. Водят се за чувствителна кожа.
Обаче от известно време ми излизат пъпчици по челюстта, точно отстрани по контура на лицето. Сменям си калъфките адски често, чистя си лицето добре, не го пипам и не давам на никой да ми го пипа и т.н. и пак продължават да излизат само там![]()
от какво може да се получи така?
Пилинг правиш ли си?
Хаяши, ти - руса??
bloodyF, моят съвет е да смениш козметиката. Мини на мицеларна или розова вода. Аз си измивам лицето с един гел на Здраве. Кожата ми е доста проблемна по принцип и всякакви измиващи гелове ми влияят зле, но този е много добър (около 6лв е). Аз козметика от рода на Loreal и подобни отдавна съм я отписала, обикновено само вредят, а не помагат. Използвай натурални продукти, струват същото, но са много по-добри.
I`m trying to make your dreams come true...
Не съм само аз винаги със негативните коментари относно L'Oréal. Не знам кой ти е гела, но ако има някакви сулфати в него, задължително го смени. Щом ти е чувствителна кожата е възможно такива агресивни съставки да ти нарушават бариерния слой и да се развиват бактерии. Тоникът също ми е съмнителен, ако има алкохол (а повечето европейски имат по мои наблюдения) също изобщо не е подходящ за чувствителна кожа. И само допълнително ще ти раздразни. Гримът ще ти препоръчам да го махаш с нещо мазно. В момента аз ползвам домашен дегримьор 50/50 зехтин и мицеларна вода и освен, че премахва много по-бързо грима, всъщност не дразни кожата и не я изсушава. И после мазното си го измивам с гел.
Пъпки около челюстта освен от пипане с мръсни ръце излизат и от нерви. Аз след няколко дена недоспиване заприличвам на петниста хиена.
// Аз от месец съм наполовина руса, бях го споменавала в някои теми. Реших, че сега е момента да си боядисам част от косата шарена.
Ооо, може ли снимка?
Имам въпрос. Така от 2 години използвам самобръсначка за триъгълника, в началото всичко беше ок, но от няколко месеца е ужас. Трябва да чакам да пораснат доста, за да мина и да не ме боли в противен случай ако са по къси почва да тече кръв(без да съм се порязала) и вече не знам какво да правя. Кожата ми е страшно чувствителна, но се замислям за ленти. Дали да пробвам?
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...00948041_n.jpg
Не се вижда супер много тук, защото е долният пласт, но не съм си правила снимки тези дни. Чакам да се върне една приятелка в края на август и да го изруся до бяло, за да хване хубаво боята после.
Ооой, какво си сладко!
Имам въпрос аз - в България продават ли се тампони с апликатори или отделно апликатори? :ДД
Или дори да не е в България, просто знаете ли марка, която произвежда такива?
Някой ползвал ли е на SYOSS новите шампоан и балсам ? Аз ползвам шампоана от 2 седмици, а балсама от 1 седмица, но все пак кажете си мненията![]()
Карането на колело премахва ли бричовете? Достатъчни ли са половин- един час няколко пъти седмично на стадиона и в парка?
Пробва ли с мазно? Например с олио?
Мерси, но с всичко пробвах- с олио, с ацетон, със спирт, с вода, с нож! и с отпушвател за канали (знам, знам, знам :Д), с него махнах и малко от вратата , а ми трябваше да изглежда добре, fuck
отивам за бензин |( и водни боички, да замажа положението хахаха , само да ми кажат след тва търкане нещо за тая врата, ще я изкъртя и ще им счупя главата :Д
Какъв е този гел? Алергична съм към розова вода, но съм чувала добри отзиви за Нивеа-мицеларната, сега пробвам да го почиствам с един тоник на Микса за чувствителна кожа, но ще видя дали ще е по-добре.
Пантерке, пилинг-не.
Хаяши, може и да си права за нервите. По принцип напоследък ми е много тегаво и освен пъпките съм започнала и да забравям адски много и четох че е от пренапрежение и че се ''лекува'' с качествена почивка.
Ще пробвам да се мия временно с нещо по-щадящо, пък тази пяна ще я оставя засега.
Ако ми препоръчате добър гел за смесена кожа бих била много щастлива! Само да не е на Нивеа, защото не ми понасят.
Като цяло от геловете за лице много малко са ми понасяли. Имах един на марката на ДМ (Балеа май беше) и ужасни обриви от него имах. От всичките на Нивеа също, очевидно и Лореал пак така.
Рамщайн, най-добре кола маска, ама трябва да поизчакаш поне седмица, за да израснат. И не, няма срамно, това им е работата.
qwerty71, колелото стяга доста бедрените мускули и тези на прасците, но като цяло не е излишно. Но трябва да караш поне по 10-тина километра ,поне по 4-5 пъти седмично, за да има ефект (поне според мен). Аз за половин час съм карала горе-долу 3км, зависи с каква скорост и т.н., но карай и ако имаш възможност по пресечен терен (не по улиците, ами по полета и т. н.,където имаш различно натоварване)-давай, по-ефективно е![]()
http://apteka.framar.bg/30024835/%D0...-%D0%BC%D0%BB-
Това е гелчето. На мен ми действа добре. Аз ползвам мицеларната на Bioderma, хубава е. Nivea също не ми вдъхват доверие... Аз ползвам по-натурална или медицинска козметика. От измиващия гел на Nivea едва си оправих кожата на лицето...
I`m trying to make your dreams come true...
http://www.uriage.com/FR/fr/produits...dermatologique
Ето това е един от геловете, който ползвам от миналата година. Наистина е супер подходящ за чувствителна кожа и е много нежен. Бях си го взела когато се застуди и всичко ми изсушаваше твърде много. Не знам обаче как ще се отрази на по-мазна кожа.