- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Тема за бързи отговори на всякакви въпроси vol. 3
Искам да се възползвам от създадената тема и да задам един въпросТъй като искам да превърна хобито си в работа и си търся някакви курсове за маникюристи. Някоя може ли да ми препоръча къде по-точно мога да изкарам такъв курс, защото навсякъде намирам изключително объркана информация особено за цените и искам да ми препоръчате някакъв салон, който предлага подобно обучение. Ще ви бъда много благодарна
![]()
Според мен първо помисли дали искаш това да ти е основна работа или хоби. Помисли какво искаш да ти е развитието в тази сфера, защото е важно. Курсовете не са малко пари, отнемат време, а да вложиш в този бизнес, повярвай ми 3000 лв. не ти мърдат. Тъй като аз съм завършила курс маникюр, педикюр и ноктопластика гел мога да ти кажа. Не знам дали зависи от града. Аз като цяло не съжалявам, че го изкарах, бях в най - добрият салон с най - добрият преподавател. Ако си от Варна мога да ти кажа по - подробно. Курса маникюр специално струваше 200 лв. и е 5 дни. 3 дни някъде теория май беше и 2 практика на модели, които ти си избираш. Определено научих много неща, които преди ми се струваха маловажни и беше интересно. Работата е доходоносна, но най - важното, на което ни научиха беше да си ценим труда. Да работиш маникюрист далеч не е лесно и не е важно само да можеш да правиш цветя по ноктите.
Едит: Курсовете ги карах към Интеркозметика. Обучение има в големите градове и в голяма част от малките. Можеш да влезеш в сайта и да провериш в кои салони в градовете се предлагат.
Последно редактирано от nIkEnCeTy_bE : 08-21-2014 на 13:48
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Някоя от вас ползва ли минерална козметика и от къде си я купувате? Намерих някои сайтове, но искам мнения.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Т.е. за да работиш като маникюрист-педикюрист, специално за тези курсове: http://kursove.dir.bg/_wm/catalog/?df=14 трябва да се изкараш всички изброени степени една по една за да получиш 3та степен и да можеш да работиш по специалността или мога да изкарам само 1вия вариант? От София съм, за там ме интересува.Въпроса ми е ако трябва да изкарам всички варианти, значи се губи смисъла и не си заслужава, колкото и добро да е заплащането на лицата от дадената длъжност, ако разбира се успеят да си намерят работа по специалността.
![]()
Малко съмнително ми са тези курсове тук. Препоръчвам ти да ги изкараш към Интеркозметика. В София има поне 3 учебни центъра. Там можеш да изкараш само за един компонент по избор и съответно държиш изпит и вземаш сертификат само за него.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Относно тези курсове в Интеркозметика, достатъчно ли е да изкараш ниво 1 (начинаещи), за да можеш да работиш като маникюрист-педикюрист или трябва да изкараш и другите нива, съответно професионална, майсторска и експертна програма? И къде в страницата на Интеркозметика мога да намеря ценоразписа![]()
Там не се разделят на нива. Има си курс маникюр, курс педикюр, курс ноктопластика гел и курс ноктопластика акрил. Както и курс за отделни за тенденции, за шилак и т.н Можеш да ги комбинираш, можеш и да изкараш само един. За да работиш маникюрист-педикюрист ти трябват курс Маникюр и курс Педикюр, не може само един. Т.е в Интеркозметика е така, както казах може да се комбинират. Поне тук във Варна е така. Проучи за София как стоят нещата. Виж центровете и салоните, където се предлагат тези курсове и се обади да питаш за ценоразпис.
Преди няколко дни си боядисах косата (по-светла). Стана доста сладурски цвят (от нюансите на оранжевото е, но ми отива много :Д) и сега, след минутката реклама и похвала, да си задам въпроса. Колко често ще е нормално да си бояидвам косата? Аз и преди съм се боядисвала, но от дъжд на вятър (което ще рече веднъж на 3-4 месеца и защото цветовете никога не са се отличавали много от моя естествения), обаче сега ще трябва да е по-често. Знам, че ще трябва да е като ми израснат корените, но колко трябва да израснат и трябва ли постоянно да си я боядисвам цялата? Аз искам да я исветля още малко, което само по себе си говори, че ще трябва да я боядисам цялата още няколко пъти, но постоянно ли трябва да бъде това?
http://ask.fm/iwwkaa
Докато я изсветлиш до желания цвят си я боядисвай цялата, а след това само в корените.
Като започнат да си личат повече тогава ги боядисвай, ти тогава ще видиш и ще прецениш ама горе- долу на около месец.
Ползвах лореалското желе за изсветляване на косата и въпроса ми е дали оттук нататък трябва да използвам продукти за боядисана коса?
По принцип да, но той пък не е абсолютно нищо особено. Ако отидеш на курс декорации, ще е много по ефективно. Аз моя сертификат за Шилак го вземах безплатно, беше ми включен в курса и траеше 2 часа. А отделно курса струва 200 лв. за 4 - 8 часа, а дори нямаш и практика там. Въобще не си заслужава. Да не говорим, че в студиата дори не ти го искат.
На девойката, която питаше за курсове за маникюр в София препоръчвам Star Nails. Курсът е нещо от порядъка на 700-800 лв., но напълно си заслужава. Продължава 4 или 5 седмици по 5 дни, като покрива всички видове маникюр и педикюр, обучаваш се с качествени продукти и добри ъм... машини, не знам как се нарича техниката :д Издават си и сертификат и всичко. Една позната го изкара и беше много доволна, но действително, ако искаш да се занимаваш с това ти трябва една солидна инвестиция в началото.
//ето линк http://www.starnails.bg/bg/home/show...9D%D0%98%D0%95
Последно редактирано от Ewok : 08-23-2014 на 13:15
Някой може ли да ми даде линк на клип как най лесно да си направим тази плитка : http://hairhomecare.ru/wp-content/up...2013/11/31.jpg
Една приятелка ме направи вчера, но много ми хареса и искам като се изкъпя пак така да се направя, но не мога да намеря нищо точно за такава
Може да се смеете, но вчера ме е ухапала някаква комарка-стръвница по крака и ми се поду страшно много, стана една гигантска бабуна от 3 см в диаметър. Последно такова нещо ми се случи в България, цялата ми ръка се беше подула и го мазах с някакви лекарства цяла седмица докато мине. Сега го мажа с един крем с хидрокортизон и ликокаин, но пише да се маже по 3-4 пъти на ден, а на мен ми минава само за час. Какво домашно мазило да му сложа, за да спре да ме сърби? Направо ми идва да си отрежа крака.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Махни крема и издънкай един алергозан. А ако ти се ходи при лекар, може да те боднат няколко пъти и да забравиш за случилото се.