- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Тема за бързи отговори на всякакви въпроси vol. 3
Бих казала, че избегнах сезонния косопад. Не, че косата ми не капеше, но беше значително по-малко. И сега имам куп новопониклани косъмчета по главата, които вече са по-дълги. По-скоро има промяна в посока гъстота на косата, но това е чудесно, особено ако ти капе. На мен косата винаги ми е растяла бързо и съм нямала проблеми с пускането й, затова не съм забелязала промяна в скоростта на растежа.
Но ти препоръчвам да имаш другарче, което да те маже само в корените, защото сам наистина е трудно и има вероятност да си омажеш и дължините доста. И смело намазвай цялата коса със зехтин и разни масла, измиването не е такъв ад, какъвто изглежда, стига шампоанът да не е безсулфатен, де. Аз първия път като я правих, я измих с безсулфатен шампоан и изразходих сигурно 150мл, за да я измия добре. Следващите пъти я миех със сулфатен и нямах ниакъв проблем.
А мен мат лаковете не ме кефят. Матирани са точно един ден, след това не виждам особена разлика с обикновените. :Д
Последно редактирано от Naive : 09-09-2014 на 17:28
Може ли някой да ми препоръча добър козметик за вежди, че нещо се боря от 2 години, но така и не мога да си ги оформя хубаво.Искам да отида някъде да ми ги оправят, но не искам да попадна на непохватна козметичка.
![]()
От София ли си? Аз ходя при една - оформя ги с конец + пинсетка. Много е добра.
Далия се казва - 087 766 2966
Забравих точния адрес, но локацията е близо до мол София. Може би на 5-10 минути, сравнително централно място е. Някакъв трамвай минава оттам. :Д
8лв взима, между другото.
Момичета,когато ходите на шивач,за да си шиете рокли(например),платът от ателието ли е? Или вие си го носите? Или според зависи от ателието?
Пантер,поддържаш ли още блога?
Мажеш кожата на главата. То е невъзможно да не се омажат и корените, въпросът е да не се намажат целите дължини.![]()
Ewok Гледаш състава и ако някъде в него пише '... sulfate' значи е.. сулфатен.
1. Основа/Заздравител
2. Бялата "чертичка"/"дъгичка", уотевър
3. Два пласта от розовеещ лак за френски
4. Топ лак
Аз го правя така, защото не обичам бялото да е суперискрящо и да боде очи от километри
Като говорим за сулфати, хайде да знаем, че има полезни и вредни. Правете разлика между Sodium Laureth Sulfate и Soduim Lauryl Sulfate.
Иначе... явно аз съм сбъркана, ама ме потриса идеята с "нямам приятелка, с която да се мажа". Добре де, ако ти се ходи до тоалетна и няма с кого да отидеш, няма да отидеш ли?!
Главозамайващо нервираща ми е цялата работа с държането на ръчичка и правенето на всичко заедно. Разбирам, че явно маската е трудна за нанасяне, ама поне опитай. Пък и колко да е трудна, аз сама нанасям маска с мед, която си представяте колко е лепкава и гъста и как скубе...
Офтопик, не държа на отговор.
Последно редактирано от PinkPan7her : 09-10-2014 на 08:50
Naive, мерси!
Бтв, аз искам да похваля авокадовото масло. Мажа си лицето с него преди лягане и кожата ми на сутринта изглежда видимо по-добре отколкото с нощен крем. Чудя се дали да пробвам арганово по същия начин.
И въпрос - след намазване с лосиона акнеаут ме наболяват някои участъци от кожата. Слагам хидратиращ крем и се успокоява за 5-10 минути. Чудя се дали е окей това или трябва да разредя мазанията?
Анджи, не съм писала от... февруари май.
Имам две готови публикации, на които им трябват снимки, но мисля да пусна един ъпдейт преди това. И няма да е строго козметичен вече![]()
Момичета, понеже бях споделяла отзиви в темата за Decleor околоочен ролон, наминавам да ви светна, че в октомврийския брой на Грация подарък ще е хиалуронова маска на бранда 50 мл.![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Усещам предизвикателството. Тези дни ще ходя до руския и ще попитам за такава горчица, надявам се да не усмърди всичко. Аз се боядисвам сама, та една маска ли няма да успея да си нанеса сама в корените. Ако съм се справила първата седмица, даже имам приятелка на която ще я предложа, защото знам че и тя си пада по такива мазила.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Абе, изказваш се без да си чела.
Първо, не сме засягали темата за вредата или ползата на сулфатите. Просто казах с кой се измива по-лесно и е по-икономично. Защото един безсулфатен шампоан в БГ е ~30лв, не е добра идея да го изхарчиш на едно къпане.
Второ, маската с мед не ти гори дължините на косата, нали? Горчицата има силно загряващ ефект, не е препоръчително да си омажеш дължините на косата, а да не говорим, че трябва да се нанася и енергично, защото пак казвам, ефектът е загряващ и първия път може да не издържиш повече от 5-10мин (включваме намазването в това време).
Боряна, ако си толкова навита да я правиш, може да измислим нещо.
Едит: Аз бтв намерих супер бюджетни шампоани без SLS. Около 18лв са, 400мл. Натура Сиберика е марката, вече и в България ги има.
http://explorecosmetics.blogspot.com/
Последно редактирано от Naive : 09-10-2014 на 11:33
Ох, кой не четял после...
Както и да е.
Да се оплача - АртДеко са си махнали зеления коректор от камуфлажната серия, така имах мерак да си купя от него. Сложили са някакъв под формата на стик, ама не искам такова, бе. Оф.
И си търся коректор за под очите...
И исках светъл фон-дьо-тен с жълт подтон. Е, Н-Я-М-А! Всичко светло е с явен розов подтон! Сега трябва да ползвам Мейбълин Fit Me 220, който е много жълт и тъмен за зимата, и някакъв друг, за да го изсветли малко.
^а на теб как ти е бойната рана бре? :*
благодаря за отзивите за мат лаковете, след седмица-две като вляза в ритъм ще се поразходя да си купя :д
много си загрижена
ами и мен започна да ме сърби и да хваща коричка, но и на мен казаха, че сърбенето е добър признак хахах :д
но е ужасно грозно това изгорено, приличам на крастава жаба ;/