- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Тема за бързи отговори на всякакви въпроси vol. 3
А тук ще се пукна от смях
какво са им виновни дискрийт , че путките им се вмирисват за 30 минути хахха
https://www.facebook.com/MejduMomich...type=3&theater
Препоръчайте ми някаква хубава /имам предвид здравословна/ зърнена закуска, мюсли, трици или нз си кво, което да е ВКУСНО, а не да е с вкус на зърно за тревопасни.
Странен въпрос. Защо? Полезно + енергия. Аз досега карах на нестле фитнес с мед и бадеми, което е мнооого вкусно, но ми казаха, че няма полза и е фул със захар.
Ако искаш чиста, бърза, 100% енергия, която е на практика безвредна, това е захар! Ако си здрава се усвоява бързо и на 100% от организма!
Ако искаш бавни въглехидрати яж нишесте - хляб, картофи, ориз и пак получаваш енергия за по-дълго време.
Ако ядеш...
...трябва да си наясно че цеулозата НЕ СЕ усвоява от човешкият организъм, само стимулира (или иначе казано натоварва) червата, докато триумфално завърши пътешествието си по храносмилателния ти тракт в кенефа!
Пак не става ясно какво точно искаш и с каква цел в най-общ смисъл.
Ти си уникален, бе, сел мен :д
Две фафли, един шоколад и съм готова :д. Пък след години диабет тип 2. Що не.
Сутрин ще ядеш нишесте, хляб, ориз, картофи. Сериозно ли? Ахах. Верно ли е тва за целулозата? Не думай :о
Ъгли мен, не комуникирай с мен повече.
Препоръчвам овесена каша (основата е прясно мляко + овесени трици), защото можеш да ѝ добавиш каквото ти харесва. Не знам за какво ти трябва, понеже е доста калорична и е подходяща по-скоро за натрупване на маса, май. Аз лично я обичам с мед (и канела), но с мед и сирене също е вкусно.
Двете "фафли" и шоколада няма да ти стигнат по други причини - не осигуряват всички необходими вещества за правилно функциониране на организма и което е по-лошото - съдържат далеч по-вредни вещества от захарта!
Диабет не се получава от консумиране на захар, а от хормонални проблеми, проблеми с обмяната на веществата и е до голяма степен генетичен (НАСЛЕДСТВЕН)! Има далеч по-вредни вещества, които предразполагат към диабет и чистата захар не е едно от тях! Стрес също отключва диабет и това е доказано!
100% сериозно, аз го правя, както и милиони други хора в Европа. В Азия са милиарди! Ти к'во - да не си някаква извънземна кифла
?!
Да, вЕрно е, колкото и да ти се струва невероятно (и неприятно)! Ако беше крава или овца например, щеше я усвояваш и да живееш само от нея
![]()
!
Май точно това ще направя - ти си войнстващо невежа и не приемаш добронамерени и обективни съвети или помощ. Излагаш се с простотията си както обикновено и други хора ще ти го кажат![]()
!
Последно редактирано от Грозния : 01-11-2016 на 19:03
не го слушай тоя глупендер
аз знам кво питаш щото и аз съм се питал, 1во ги забрави тия измамни мюсли щото вътре има само овесени ядки и 3 стафиди които се опитват да ти продадат за 4лв
най-добрият вариант е да си правиш сама нещо като мюсли като базата винаги да ти е овесени ядки
аз кво си правих до скоро, 1 бана(за вкус), половин ябълка(за вкус), овесени ядки(основа), ленено семе 1 лъжица (ползи), пшеничен зародиш(ползи), орехи макар че с бадеми става най-вкусно и кисело или прясно мляко, с прясно е по-вкусно но пр млякото не е полезно аз ги редувам като ми писне може и малко вода с киселото че да не става много гъсто. Аз не слагам сушени плодове щото не ги обичам много а ти няма да слагаш щото са само захар а сутрин не ти трябва захар
Иначе аз зспирам бананите и не знам с кво ще ги заменя
аа и забрави ги тия работи с мед и канела или сирене, по-гнусно нещо никога не съм опитвал от това (щото съм го опитвал)
мех, вземи си някой микс дет продават под 5 лева и си готова. В Билла си имат на тяхната фирма Клевър едни големи пакети, които доста често са намалени, те са овесени ядки, стафиди и там още някви шитни, ама това е основата -овесените ядки като основно и стафидите за вкус. Има и на Никола фармс ли бяха, семейство Никола ли бяха, ама те са по-малки пакети. В Кауфланд също има мега много. Най-оферта ти е да си вземеш някоя изшанена и да си набиваш. Аз са ям няква оранжева, която има и корнфлейкс и още някво нещо като плод, дет не го знам кво е (някво сушено) и не е идеално лоша.
буквално вземи най-евтиния микс и си готова
тва за диабета дори няма да го коментирам, cause you are full of shit fuckboy
тази, която имам в нас е K classic 1 кг с 32% съдържание на плодове. Плодовете са обработени и има 2-3 консерванта, разбира се. Пише, че на 100 гр има 15 гр захар, но тази захар идва главно от плодове, imo.
днес сутринта "ядох" шейк - 2 огромни зрели банана с прясно мляко. Солид шит. Ако имаш, искаш и можеш да му аднеш и някво я фъстъчено, я някво друго масло, за мазнини, че да те държи по-дълго и си ти :Д
https://www.bonjour.bg/product.php?ProductID=71 https://www.bonjour.bg/product.php?ProductID=58
някой ползвал ли е? помага ли?
и тея 40мл ми се струват бая малко
и като цяло да препоръчате измивен гел за проблемна кожа, че руския ми свършва, а няма виждане като да се ходи скоро пак при бабите
Мила, глупавата си ти май, вземи се образовай малко, имаш нужда!
Мила, аз проблем с ходенето до тоалетна нямам - сера си всеки ден без проблеми! Като не ядете плодове и зеленчуци, после яжте триците, като ви стане тапа на гъза
! Има и други храни за "отпушване", по-полезни, щадяши червата и по-естествени, ама си карайте с "триците" и си трошете главите (и задниците)
!
Храните се небалансирано и неподходящо - затова имате тия проблеми, ама освен Грозния, друг не се е сетил да ви го каже, а и вие няма да вземете да прочетете нещо, да се образовате!
За всички които сте против чистата захар по-принцип и мислите че е много вредна, поздравявам ви с една подходяща песен, но се опасявам че не разбирате текста и какво се опитвам да ви кажа:
https://www.youtube.com/watch?v=8SfeMUEdOB4
Последно редактирано от Грозния : 01-12-2016 на 12:33
Е, да, баба ми ядеше шоколад с буркани и сега e на хапчета и й текат лигите като ме види да хапвам нещо сладко. Не знам що тия хора са измислили диета при диабетици като проблемите им са хормонални.
Благодаря за всички мнения
Бтв, аз ползвам този гел на ив роше и е единственият, който съм купувала отново.
Щото при диабета може да са хормонални проблемите, но когато тялото не произвежда инсулин, а ти набиваш сладко, захарта в кръвта ти приема ебати страшните нива. Защото не можеш да си биеш по 30 единици инсулин дневно, но да набиваш торти, рулца, сладки и фафли.
А баба ти като е диабетик, ти що мяташ сладко покрай нея? Там вече не е от хормони, а от усещане работата... Щото и аз имам двама диабетици в рода ама внимавам какво нося и какво ям покрай тях. Щото, особено ако баба ти е като моята, а именно зле с ума, тя НЕ може да разбере, че днес има 123456789 захар и не трябва да яде. Трябва и хората около нея да я пазят или поне да не я дразнят.
Щото сама си го е докарала. Ти настина ли мислиш едва ли не, че нарочно ям пред нея. Случва се да ме види. Баси, много мразя дребнавостите и обясненията. Диабет тип 1 е метаболитно заболяване с нарушена функция на хормоните и рецепторите. Но тип две си го докарваме ние. Да, глюкозата е основният енергиен източник, но можем да я приемаме в различни форми, а не както каза ъгли мен. Аман от глупости вече.
Сами си го докарваме ама има хора, които наливат захар и нищо им няма, а други ядат оптимално но пак се разболяват...
Гриз, макарони. Тестени изделия колкото искаш..
Йовка... Иначе това са сложни въглехидрати... Прието е дневната им консумация да е близо 55 процента.
така е като му пуска удивителни знаци :Д
- как се консумира.