.
Отговор в тема
Страница 38 от 61 ПървиПърви ... 2834353637383940414248 ... ПоследнаПърви
Резултати от 926 до 950 от общо 1524
    Мега фен Аватара на xoxi
    Днес започнах "На юг от границата, на запад от слънцето" на Харуки Мураками
    и
    "Входът за рая - платен" на Дийн Кунц.

За първи път почвам две книги едновременно, които са ми еднакво интересни. Дори Кунц! Изненадана съм, че още с първите 1-2 глави от книгата ме грабна.
    А на Мураками май това е първата книга, която ще чета.
    Бързо ми вървят и двамата засега.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    О, сподели и за двамата после. И двамката ми пълнят полиците вкъщи :Д

Мега фен Аватара на ameli
    Чета "Беднякът милионер".. тягостна е на моменти.

Един месец циклих на "Пир за врани"... и после за един ден прочетох една трета от "Танц за дракони". Четох някакви много негативни отзиви за тези две книги. И много ми харесва как двамата ми най-любими герои умряха, третият е сакат, четвъртият го мъчат много брутално, а петият и шестият ще умрат в края на книгата (леко се понаспойлвах, ама не съм чела допълнително, защото така мога да се надявам, че не съм разбрала правилно от малкото, което прочетох)... Както и да е. Трябва да чета Илиада, пък не искам да я почвам. И съм си купила някакви други интересни книги и... и... плаче ми се. Нямам никакво време да чета. Искам да е лято! Или някаква ваканция, каквато и да е.
    Ммм смятам да ходя скоро до библиотеката (като прочета "Танц за дракони") и да си взема по една книга на Дийн Кунц и Буковски. Препоръки? (нищо не съм чела и от двамата автори)

Град
    София, България
    Дийн Кунц - from the corner of his eye или odd thomas.

С огромен интерес я следя тази тема.
    Преди няколко дни приключих "За мишките и хората" на Стайнбек и още не съм започнала нищо ново,защото нямам идея какво ми се чете.Може би ще започна Kafka on the shore,но не съм сигурна. Of mice and men ми хареса,но адски много ме мързи да пиша няква резенция в момента.Не беше нищо толкова впечатляващо и все пак,въпреки малкия си обем,е пълна с изводи,които можеш да си извлечеш.Определено най-много ме впечатли Джордж.Прехвърлих и филма,Джон Малкович се справя прекрасно с ролята си.

Град
    София, България
    Оооо, прочети Кафка on the shore!!!

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от BloodyDreamer Виж мнението
    Един месец циклих на "Пир за врани"... и после за един ден прочетох една трета от "Танц за дракони". Четох някакви много негативни отзиви за тези две книги. И много ми харесва как двамата ми най-любими герои умряха, третият е сакат, четвъртият го мъчат много брутално, а петият и шестият ще умрат в края на книгата (леко се понаспойлвах, ама не съм чела допълнително, защото така мога да се надявам, че не съм разбрала правилно от малкото, което прочетох)... Както и да е. Трябва да чета Илиада, пък не искам да я почвам. И съм си купила някакви други интересни книги и... и... плаче ми се. Нямам никакво време да чета. Искам да е лято! Или някаква ваканция, каквато и да е.
    Ммм смятам да ходя скоро до библиотеката (като прочета "Танц за дракони") и да си взема по една книга на Дийн Кунц и Буковски. Препоръки? (нищо не съм чела и от двамата автори)
    От Буковски не си взимай Factotum, че най-много да не го четеш никога вече.

Мега фен Аватара на xoxi
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Оооо, прочети Кафка on the shore!!!
    Аз мислех нея да си взема, когато свърша със сегашната.
    На гърба на книгата обаче прочетох, че от един прочит най-вероятно нищо няма да се разбере от написаното, а пък като я видях каква тухличка е, сега нямам много време за дълбокомислени книги, които няма да схвана веднага. Предполагам ще я отложа за някоя ваканция, въпреки че много исках да я прочета.

Супер фен Аватара на Jaune
    Уникална е книгата и се чете много леко. Поне според мен.

Град
    София, България
    Чете се леко, да, и бързо, но е пълна с гатанки, символизъм и т.н. Самата цел на автора с написването на книгата е да даде свобода на всеки един читател да направи свой извод от всичките и страници. Книгата е самото олицетворение на думите символизъм и метафора. Една голяма гатанка-пъзел е, която трудно ще разбереш от просто едно прочитане.

Супер фен Аватара на Jaune
    Е, да, ама за мен в тва е удоволствието от четенето. :д

Цитирай Първоначално написано от BloodyDreamer Виж мнението
    Трябва да чета Илиада, пък не искам да я почвам. И съм си купила някакви други интересни книги и... и... плаче ми се. Нямам никакво време да чета. Искам да е лято! Или някаква ваканция, каквато и да е.
    Знаех си, че не може да съм сама. :/ С разликата, че съм прочела Илиада до 5%.

Супер фен
    Преди два дни започнах "Отнесени от вихъра" на Маргарет Мичъл като, незнайно защо, бях много скептично настроена. Днес, дотолкова се потопих в страниците й, че не усетих как мина деня. Свърши и втория том, а толкова харесах героите,цялостния сюжет, че копнея за трети. Изтеглих си и филма, но много ме разочарова.
    Книжката не е боза, препоръчвам я

Днес почнах City of bones <3 и вече съм след 25% ^.^

Супер фен Аватара на brutaLxxbunny
    А друго си е да забереш стара книга от Славейков за 5лв. и тя да се окаже една от най-хубавите, които си чел!
    Джак Керуак - "На пътя". Преполових я и съм очарована. Книга за хората, които търсят себе си... или пък искат да се изгубят.

"…Защото единствените хора за мен са лудите, онези, които са луди за живот, луди за разговори, луди за спасение, онези, които пожелават всичко наведнъж, които никога не се прозяват, нито дрънкат баналности, а горят, горят, горят като приказни жълти фойерверки, разпукват се сред небето, същински звездни паяци, а отвътре блясва синкавата светлина на сърцевината им и тогава всички се стъписват: "Аууууу!" Как са наричали този тип млади хора в Германия на Гьоте?"

"Веднъж леля ми беше казала, че докато мъжете не паднат в краката на жените и не замолят опрощение, светът никога няма да намери спокойствие."

"Американска история. Всеки прави онова, което си мисли, че се очаква от него."
    Бях хиляди пъти Жулиета.
    Само че накрая не умирах.
    Милост ли?Проклятие е,Боже,
    че след любовта оставаш жива

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    От Буковски не си взимай Factotum, че най-много да не го четеш никога вече.
    Защо?

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Дийн Кунц - from the corner of his eye или odd thomas.
    Окей, мерси

Цитирай Първоначално написано от wasch0 Виж мнението
    Преди два дни започнах "Отнесени от вихъра" на Маргарет Мичъл като, незнайно защо, бях много скептично настроена. Днес, дотолкова се потопих в страниците й, че не усетих как мина деня. Свърши и втория том, а толкова харесах героите,цялостния сюжет, че копнея за трети. Изтеглих си и филма, но много ме разочарова.
    Книжката не е боза, препоръчвам я
    Любимата книга на баща ми. Когато е бил студент, е стоял буден цяла нощ, за да прочете двата тома, въпреки че на следващия ден е имал изпит.

Цитирай Първоначално написано от brutaLxxbunny Виж мнението
    А друго си е да забереш стара книга от Славейков за 5лв. и тя да се окаже една от най-хубавите, които си чел!
    Коя книга?

^^ Споменатата отдолу - Джак Керуак, "По пътя"
    Бях хиляди пъти Жулиета.

О. Просто реших, че под "Славейков" имаш предвид автора
    Напоследък постоянно я виждам тая книга около мен (или чувам за нея). Тази седмица ще отида до библиотеката и ще си я взема, обаче съм решила да я чета на английски. Надявам се, че няма да е прекалено сложен, за да ми отнеме удоволствието от четенето.

Не, не мисля, че ще е сложен. Съдя по превода, разбира се.
    Бях хиляди пъти Жулиета.

Мега фен Аватара на Зайче..
    Наскоро четох "Вероника решава да умре" на Паулу Коелю и останах приятно изненадана (не знам защо всички го плюят постоянно и казват, че само манекенките четяли неговите книги )
    Та, ако може да ми препоръчате някоя подобна книга? И аз не знам какво точно търся, но приемам всякакви съвети ;д
    http://ask.fm/iwwkaa

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Зайче.. Виж мнението
    Наскоро четох "Вероника решава да умре" на Паулу Коелю и останах приятно изненадана (не знам защо всички го плюят постоянно и казват, че само манекенките четяли неговите книги )
    Та, ако може да ми препоръчате някоя подобна книга? И аз не знам какво точно търся, но приемам всякакви съвети ;д
    Другите книги на Коелю?
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Супер фен Аватара на CoNviCt
    Град
    Over the law
    Цитирай Първоначално написано от Зайче.. Виж мнението
    Значи имаш потенциал да станеш манекенка.
    //Шега.

Мега фен Аватара на Зайче..
    Цитирай Първоначално написано от CoNviCt Виж мнението
    Значи имаш потенциал да станеш манекенка.
    //Шега.
    мерси :3
    Аз съм от онези вървежните, които не свалят леопардовите клинчета. Сега, след като прочетох една книга, се мисля за най-умния човек на земята. :р
    http://ask.fm/iwwkaa

Зайче,ако нямаш против да е пак Коелю - "Единайсет минути" ми е любима от книгите му. Хорхе Букай "Приказки за размисъл" - много приятна,чете се с лекота. Виж и тази

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си