- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Тяло от книги. Не от клетки.
Днес започнах "На юг от границата, на запад от слънцето" на Харуки Мураками
и
"Входът за рая - платен" на Дийн Кунц.
За първи път почвам две книги едновременно, които са ми еднакво интересни. Дори Кунц! Изненадана съм, че още с първите 1-2 глави от книгата ме грабна.
А на Мураками май това е първата книга, която ще чета.
Бързо ми вървят и двамата засега.
О, сподели и за двамата после. И двамката ми пълнят полиците вкъщи :Д
Един месец циклих на "Пир за врани"... и после за един ден прочетох една трета от "Танц за дракони". Четох някакви много негативни отзиви за тези две книги. И много ми харесва как двамата ми най-любими герои умряха, третият е сакат, четвъртият го мъчат много брутално, а петият и шестият ще умрат в края на книгата (леко се понаспойлвах, ама не съм чела допълнително, защото така мога да се надявам, че не съм разбрала правилно от малкото, което прочетох)... Както и да е. Трябва да чета Илиада, пък не искам да я почвам. И съм си купила някакви други интересни книги и... и... плаче ми се. Нямам никакво време да чета. Искам да е лято! Или някаква ваканция, каквато и да е.
Ммм смятам да ходя скоро до библиотеката (като прочета "Танц за дракони") и да си взема по една книга на Дийн Кунц и Буковски. Препоръки? (нищо не съм чела и от двамата автори)
Дийн Кунц - from the corner of his eye или odd thomas.
С огромен интерес я следя тази тема.
Преди няколко дни приключих "За мишките и хората" на Стайнбек и още не съм започнала нищо ново,защото нямам идея какво ми се чете.Може би ще започна Kafka on the shore,но не съм сигурна. Of mice and men ми хареса,но адски много ме мързи да пиша няква резенция в момента.Не беше нищо толкова впечатляващо и все пак,въпреки малкия си обем,е пълна с изводи,които можеш да си извлечеш.Определено най-много ме впечатли Джордж.Прехвърлих и филма,Джон Малкович се справя прекрасно с ролята си.
Оооо, прочети Кафка on the shore!!!![]()
Аз мислех нея да си взема, когато свърша със сегашната.
На гърба на книгата обаче прочетох, че от един прочит най-вероятно нищо няма да се разбере от написаното, а пък като я видях каква тухличка е, сега нямам много време за дълбокомислени книги, които няма да схвана веднага. Предполагам ще я отложа за някоя ваканция, въпреки че много исках да я прочета.
Уникална е книгата и се чете много леко. Поне според мен.
Чете се леко, да, и бързо, но е пълна с гатанки, символизъм и т.н. Самата цел на автора с написването на книгата е да даде свобода на всеки един читател да направи свой извод от всичките и страници. Книгата е самото олицетворение на думите символизъм и метафора. Една голяма гатанка-пъзел е, която трудно ще разбереш от просто едно прочитане.
Е, да, ама за мен в тва е удоволствието от четенето. :д
Преди два дни започнах "Отнесени от вихъра" на Маргарет Мичъл като, незнайно защо, бях много скептично настроена. Днес, дотолкова се потопих в страниците й, че не усетих как мина деня. Свърши и втория том, а толкова харесах героите,цялостния сюжет, че копнея за трети. Изтеглих си и филма, но много ме разочарова.
Книжката не е боза, препоръчвам я![]()
Днес почнах City of bones <3 и вече съм след 25% ^.^
А друго си е да забереш стара книга от Славейков за 5лв. и тя да се окаже една от най-хубавите, които си чел!
Джак Керуак - "На пътя". Преполових я и съм очарована. Книга за хората, които търсят себе си... или пък искат да се изгубят.
"…Защото единствените хора за мен са лудите, онези, които са луди за живот, луди за разговори, луди за спасение, онези, които пожелават всичко наведнъж, които никога не се прозяват, нито дрънкат баналности, а горят, горят, горят като приказни жълти фойерверки, разпукват се сред небето, същински звездни паяци, а отвътре блясва синкавата светлина на сърцевината им и тогава всички се стъписват: "Аууууу!" Как са наричали този тип млади хора в Германия на Гьоте?"
"Веднъж леля ми беше казала, че докато мъжете не паднат в краката на жените и не замолят опрощение, светът никога няма да намери спокойствие."
"Американска история. Всеки прави онова, което си мисли, че се очаква от него."
Бях хиляди пъти Жулиета.
Само че накрая не умирах.
Милост ли?Проклятие е,Боже,
че след любовта оставаш жива
Защо?
Окей, мерси
Любимата книга на баща ми. Когато е бил студент, е стоял буден цяла нощ, за да прочете двата тома, въпреки че на следващия ден е имал изпит.
Коя книга?
^^ Споменатата отдолу - Джак Керуак, "По пътя"![]()
Бях хиляди пъти Жулиета.
О. Просто реших, че под "Славейков" имаш предвид автора
Напоследък постоянно я виждам тая книга около мен (или чувам за нея). Тази седмица ще отида до библиотеката и ще си я взема, обаче съм решила да я чета на английски. Надявам се, че няма да е прекалено сложен, за да ми отнеме удоволствието от четенето.
Не, не мисля, че ще е сложен. Съдя по превода, разбира се.
Бях хиляди пъти Жулиета.
Наскоро четох "Вероника решава да умре" на Паулу Коелю и останах приятно изненадана (не знам защо всички го плюят постоянно и казват, че само манекенките четяли неговите книги)
Та, ако може да ми препоръчате някоя подобна книга? И аз не знам какво точно търся, но приемам всякакви съвети ;д
http://ask.fm/iwwkaa
Зайче,ако нямаш против да е пак Коелю - "Единайсет минути" ми е любима от книгите му. Хорхе Букай "Приказки за размисъл" - много приятна,чете се с лекота. Виж и тази