Аз приказки не съм чела много. Като съвсем малка (3-4-5год.) нашите ми разказваха за Червената шапчица, Трите прасенца, Снежанка и седемте джуджета и т.н. и т.н., най-известните приказки у нас. Когато започнах да разбирам вече, започнах да си чета книжки. Първата, която прочетох беше Пипи Дългото чорапче. Точно тогава се учех да чета и прочита на тази книжка ми отне 2-3 месеца. Бях толкова горда, че за пръв път съм прочела сама цяла една книга, че веднага си извадих карта за библиотеката и с голямо желание се научих да чета бързо и без проблем. Някъде около 1ви-2ри клас четях вече гладко, сравнително бързо и имах голям списък с прочетени книги от всякаква тематика.
Когато бях някъде на 9г. една приятелка ми зае книга на Хари Потър, чиято история дотолкова ме впечатли тогава, че си накупих всички излезли книги. По-късно през годините разбрах, че излизат още книги и съответно си накупих и тях. Чела съм поредицата многократно и винаги намирам по нещо ново в нея. Не ми омръзват тези книги. Голяма част и от детството и от тийн годините си свързвам с тях, а като гледам още не ми е минала манията.
Властелинът не съм го чела, но съм се наканила.